ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 19:37

ΑΡΘΡΑ

Η (κατά Κουμουνδούρου) συνωμοσία των μέσων ενημέρωσης

Του Δημήτρη Καμπουράκη από το liberal.gr 0 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 10:58

Το καινούριο «αφήγημα» του Σύριζα είναι πως το γενικό κλίμα ικανοποίησης που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για το πρώτο δίμηνο του Κυριάκου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κατασκεύασμα των μέσων ενημέρωσης. Τα οποία έχουν συνωμοτήσει όλα μαζί για να κρύψουν ότι ο πρωθυπουργός τρώει «απ’ τα έτοιμα» του Σύριζα και για να καλύψουν τις νεοφιλελεύθερες παρεκκλίσεις της πολιτικής του.

Χαριτωμένοι δεν είναι εκεί στην Κουμουνδούρου; Ό,τι δεν καταλαβαίνουν, ό,τι δεν πάει σύμφωνα με τις διαδρομές του δικού τους μυαλού, το μετατρέπουν σε συνωμοσία και καθαρίζουν. Για να είμαστε βέβαια ακριβοδίκαιοι, τα ίδια περίπου λέει και η Φώφη, απλώς χρησιμοποιεί ηπιότερους τόνους. Αυτή λέει ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν βαλθεί να κρύψουν την ύπαρξη του ΚΙΝΑΛ και ότι προβάλλεται περισσότερο ένας ανύπαρκτος Γερουλάνος από όσο ένα κόμμα με είκοσι δύο βουλευτές.

Αλλά το μεγάλο πάρτι γίνεται στα χαρακώματα του Σύριζα. Εκεί είναι που δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν τι έχει συμβεί στην χώρα, με αποτέλεσμα η μοναδική καταφυγή τους να είναι η κατασκευή θεωριών περικύκλωσης του κόμματος τους. Κατά την δική τους θεώρηση των πραγμάτων, οι Έλληνες θα ‘πρεπε να είχαν ήδη φρίξει από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη και να είχαν κιόλας νοσταλγήσει τις μέρες της κυβερνώσας αριστεράς.


Αφού λοιπόν δεν το βλέπουν αυτό, κάτι άλλο συμβαίνει. Κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ιστοσελίδες, έχουν συνασπιστεί υπογείως ώστε να θεοποιήσουν τον Κυριάκο μεταμορφώνοντας τις καταστροφικές του πολιτικές σε ευλογία. Το τραβάνε μάλιστα ακόμα περισσότερο: Η μετεκλογική συνωμοσία των μέσων ενημέρωσης προσπαθεί να υλοποιήσει το προεκλογικό σχέδιο της αντίδρασης που απέτυχε, δηλαδή την στρατηγική ήττα του Σύριζα.

Με βάση αυτή την οπτική, εκεί στην Κουμουνδούρου δεν δίνουν καμιά απολύτως σημασία στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια άνευ προηγουμένου λαϊκή αποδοχή στις πολιτικές του Κυριάκου. Οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι προϊόντα μαζικής παραίσθησης που καλλιεργεί η συνωμοσία των ΜΜΕ και όχι αποτέλεσμα ορθολογικής σκέψης των λαϊκών μαζών. Τα θηριώδη ποσοστά 70% ή 80% αποδοχής κάποιων επιλογών της κυβέρνησης δεν τα έφερε η σύγκριση των πολιτικών του Σύριζα με τις σημερινές πολιτικές της ΝΔ, αλλά τα κατασκεύασε η πλύση εγκεφάλου του κόσμου απ’ τα κανάλια. .

Ο καθένας βεβαίως, δικαιούται να σκέφτεται κατά πως τον βολεύει. Και δικαιούται να στρώνει το κρεβάτι στο οποίο θα κοιμηθεί, με όποιο σεντόνι επιλέγει ο ίδιος. Είτε με το σεντόνι της συνωμοσιολογίας, είτε μ’ αυτό της επώδυνης αλήθειας. Απλώς μετά πρέπει να θυμάται την παροιμία, «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς». Πορεύονται σ’ έναν φαντασιακό κόσμο, στον οποίον λίαν συντόμως θα ξανακληθούν από τον λαό να κυβερνήσουν, απλώς μια πελώρια συνωμοσία της δεξιάς και των μέσων ενημέρωσης το κρύβει.

Και αν κατά την γνώμη τους χρειάζεται κάτι, αυτό δεν είναι η δική τους αυτοκριτική για όσα τους οδήγησαν στην ήττα, αλλά η αποκάλυψη αυτής της συνωμοσίας ή η δημιουργία παράλληλων δικτύων ενημέρωσης που θα την αφοπλίσουν. Κατά μια έννοια, είναι ευτυχέστατοι εκεί στην Κουμουνδούρου. Ξαναβρίσκουν σιγά-σιγά τον παλιό καλό εαυτό τους. Αυτόν που προτιμά να ζει ως ηττημένος ήρωας μιας ταινίας του Γαβρά, παρά να μπλέκει με την ανάγκη να αποδείξει πως όσα ισχυρίζεται μπορούν να γίνουν πράξη… 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.