ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Οι "χαμένες πατρίδες" ζωντάνεψαν στα "Φαληρικά 2019"

0 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 12:43

Οι "χαμένες πατρίδες" ζωντάνεψαν στα "Φαληρικά 2019" το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Μπάτη, μέσα από την παράσταση "Ματωμένα Χώματα Τραγουδιών Αρώματα" που ήταν αφιερωμένη στη Διδώ Σωτηρίου, γνήσια εκφραστή του πόνου και των δεινών του προσφυγικού Ελληνισμού. 

Στη μνήμη της κορυφαίας αυτής λογοτέχνιδας η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής "Εν Ωδαίς" δημιούργησε μια μοναδική παράσταση που περιελάμβανε τραγούδια και σκοπούς από την περιοχή της Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολης και Καππαδοκίας και αποσπάσματα από το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου "Ματωμένα Χώματα". Συγκίνησε δε ιδιαίτερα τους παλαιοφαληριώτες αφού πολλοί είναι εκείνοι που άφησαν τις "χαμένες πατρίδες" και εγκαταστάθηκαν στο Παλαιό Φάληρο. Στο Φάληρο των Κωνσταντινουπολιτών, των Μικρασιατών, των Ποντίων, των Αιγυπτιωτών.

Τα κείμενα της παράστασης απήγγειλε ο γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός ενώ τα τραγούδια ερμήνευσαν η Ασπασία Στρατηγού και ο Γιώργος Ντόβολος. 

"Τα Φαληρικά 2019" που ξεκίνησαν την 1η Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται στις 14 του μήνα συγκεντρώνουν σε κάθε παράσταση πάρα πολύ κόσμο από το Παλαιό Φάληρο αλλά και από γειτονικούς Δήμους. 

Η έκκληση της δημοτικής αρχής για τη συλλογή 2 τόνων τροφίμων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου βρίσκει ευήκοα ώτα, ενώ οι εθελοντές είναι για μία ακόμα φορά παρόντες και συνεπείς στο έργο τους.

Η προσπάθεια συνεχίζεται... 


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.