ΒΟΥΛΑ

Δήμος 3Β: Καμία ανησυχία για τη διαρροή νερού στη θάλασσα σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ

0 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 17:17

Από το Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας για τα νερά που χύθηκαν σε παραλία της Βούλας από αγωγό ομβρίων υδάτων και προκάλεσαν ανησυχία στους πολίτες. 

Στην ανάρτησή μας υπήρχε η επισήμανση ότι θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση από το δήμο από που προέρχονταν τα καφεκίτρινα νερά που χύθηκαν στη θάλασσα την ώρα μάλιστα που δεν είχε βρέξει. 

Επειδή στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αφήνονται αιχμές για "αυτοσχέδιους" φωτορεπόρτερ και ουσιαστικά παραπληροφόρηση, επισημαίνουμε ότι από το vimaonline.gr δεν διατυπώθηκε η άποψη ότι αφορά σε λύματα που χύθηκαν στη θάλασσα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένουμε τα έγγραφα της ΕΥΔΑΠ όταν παραληφθούν από το Δήμο και αν υπάρξουν αποτελέσματα ανάλυσης των υδάτων, να τα δημοσιεύσουμε ώστε να εκλείψει κάθε είδους ανησυχία στους πολίτες 

Η ανακοίνωση του Δήμου 

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα που έδειχνε εικόνα και βίντεο αγωγού στην παραλία της Βούλας μέσω του οποίου χυνόταν στη θάλασσα μεγάλη ποσότητα νερού.

Η πληροφορία προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Δημοτικού μηχανισμού και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου προσωπικά, και το απόγευμα της Κυριακής έγινε επιτόπια αυτοψία του σημείου και λήφθηκε δείγμα του νερού για εργαστηριακό έλεγχο.

Παράλληλα, μετά από επικοινωνία του με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ο Δήμαρχος ενημερώθηκε πως τα νερά που χύθηκαν στη θάλασσα από τον αγωγό, προήλθαν από προγραμματισμένο καθαρισμό αγωγού ύδρευσης στη συμβολή των οδών Παπάγου και Σωκράτους της Βούλας.

Από το σημείο του καθαρισμού μέχρι το σημείο απορροής στη θάλασσα, τα νερά κύλησαν επιφανειακά με φυσικό αποτέλεσμα, μέχρι να καταλήξουν στη θάλασσα, να έχουν αναμειχθεί με χώμα και σκόνη από το οδόστρωμα και τα κρασπεδόρηθρα. Το γεγονός αυτό είναι και η αποκλειστική αιτία του κίτρινου χρώματος και οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μόλυνσης της θάλασσας και κανένας απολύτως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Συνολικά η ποσότητα του νερού που προήλθε από τον αγωγό και τις εργασίες καθαρισμού ήταν περίπου 50 - 60 κυβικά μέτρα και η διάρκεια των εργασιών ήταν περίπου μία ώρα.

Τέλος, σημειώνουμε πως τα μαύρα στερεά που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, εσφαλμένα αναφέρονται ως λύματα ενώ είναι φύκια που έχουν ξεβράσει στην παραλία και αποτελούν μέρος του φυσικού οικοσυστήματος. Το φαινόμενο αντίστοιχης παραπληροφόρησης είχε παρατηρηθεί και την περίοδο του ναυαγίου του Αγία Ζώνη ΙΙ και της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό όπως τότε τα φύκια είχαν «βαπτιστεί» πίσσα. Επειδή το θέμα του περιβάλλοντος και της ποιότητας των υδάτων είναι σοβαρό, καλό είναι οι αυτοσχέδιοι «φωτορεπόρτερ» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να είναι πιο προσεκτικοί και να μην παραπληροφορούν του χρήστες του διαδικτύου.

Ο Δήμος έχει ζητήσει και αναμένει σχετικά έγγραφα από την ΕΥΔΑΠ για το περιστατικό.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.