ΑΛΙΜΟΣ

Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αλίμου ο Στέφανος Διαμαντής

0 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 21:03

Πραγματοποιήθηκε σε άκρως συναινετικό κλίμα η ψηφοφορία για την ανάδειξη του διαπαραταξιακού προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη, όπως ορίζεται από το νόμο. 

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Στέφανος Διαμαντής ο οποίος έλαβε επί 33 παρόντων δημοτικών συμβούλων 30 θετικές ψήφους, 2 άκυρες και μία λευκή. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Τσαμπαρλής από την παράταξη του Βαγγέλη Τσαμήτα "Άλιμος μπορούμε καλύτερα". 
Έλαβε 23 θετικές ψήφους, 8 άκυρες και 2 λευκές. Γραμματέας εξελέγη ο Δημήτρης Δόγκας από την παράταξη του Θάνου Ορφανού "Άλιμος εδώ Ζούμε".
Έλαβε 24 θετικές ψήφους,  6 άκυρες και 2 λευκές. 

Η θητεία του προέδρου παρά το γεγονός ότι από το νόμο προβλέπεται να είναι διετής, επιλογή του δημάρχου είναι να είναι μονοετής. H διαδικασία της ψηφοφορίας διεξήχθη υπό την προεδρεία της  πρώτης σε ψήφους δημοτικής συμβούλου της διοίκησης Αναστασίας Σιμητροπούλου. 

Μετά το πέρας της διαδικασίας οι νεοκλεγέντες έλαβαν τη θέση τους στο προεδρείο και ο νέος πρόεδρος  Στέφανος Διαμαντής στο σύντομο χαιρετισμό του είπε: 

"Σας ευχαριστώ όλους και όλες και εύχομαι να έχουμε μια δημιουργική και πλούσια θητεία με πολλές δυνάμεις. 

Ευχαριστώ το δήμαρχό μας για την επιλογή του να με προτείνει σ' αυτή τη θέση τιμής κι ευθύνης, ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. 

Ευχαριστώ όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που με ψήφισαν και εκλέχθηκα σ' αυτή τη θέση.

Το δ.σ. είναι το ανώτερο και κυρίαρχο όργανο διαβούλευσης για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Αλίμου. 

Χρειαζόμαστε και επιδιώκουμε συνθέσεις για να παραδώσουμε τον Άλιμο ακόμα πιο όμορφο στο τέλος αυτής της θητείας. 

Θα εργαστούμε ως προεδρείο υπεύθυνα και αποτελεσματικά με σεβασμό στην κάθε μία παράταξη στον κάθε ένα δημοτικό σύμβουλο με γνώμονα την αυστηρή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. 

Ο αντιπρόεδρος Νίκος Τσαμπαρλής 

O νέος αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ευχήθηκε "καλή θητεία σε όλους με υγεία και παραγωγικό έργο. Οι εκλογές είπε, έχουν τελειώσει κι όλοι είμαστε εδώ με ένα στόχο κι ένα σκοπό, το καλό του Αλίμου. Αυτό πιστεύουμε κι αυτό θα κάνουμε στην πορεία των τεσσάρων ετών που ακολουθούν. 

Ο Γραμματέας Δημήτρης Δόγκας 

Ο νέος Γραμματέας ανάμεσα και σε άλλα ευχήθηκε καλή πορεία στο νέο δημοτικό συμβούλιο, στις εργασίες του, η οποία καλή πορεία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα - κι έχει μεγάλη ευθύνη το προεδρείο  γι' αυτό - να αξιοποιείται ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου και να βελτιώνεται όπου είναι δυνατόν για την ανάδειξη του πολιτικού λόγου. Γιατί το δημοτικό συμβούλιο όπως είπε είναι πολιτικό κι όχι τεχνοκρατικό όργανο. 

Στη συνέχεια δε τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει η σχετική μαεστρία από τη διοίκηση, ώστε να δημιουργούνται συνθέσεις. Αυτό είπε είναι μια ισχυρή παράμετρος για την επιτυχία όχι μόνο του προεδρείου αλλά των εργασιών του δημοτικού συμβουλίου. 

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.