ΑΛΙΜΟΣ

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής στον Άλιμο

0 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, 20:56
Ο δήμαρχος μπορεί να είναι σύμμαχος μόνο με τα όνειρα της πόλης του

Παρόντος του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, πρώην δημάρχων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Αλίμου στη θεατρική δημοτική σκηνή "Κάρολος Κουν". 

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης απευθυνόμενος στους συμπολίτες του που κατέκλυσαν την αίθουσα είπε: 

"Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι συγκινητική και πολύτιμη και μας δίνει δύναμη για να ξεκινήσουμε με αγάπη και αποφασιστικότητα  τη νέα δημοτική περίοδο, το νέο μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγει για την πόλη μας. Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω και για κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Να σας ευχαριστήσω για τη συνεργσία για τη συμμετοχή τη δική σας, στην προσπάθεια που κάναμε τα τελευταία χρόνια για να πάει η πόλη μας μπροστά. 

Μια πόλη δεν είναι μόνο τα κτίρια και οι δρόμοι, είναι κυρίως οι άνθρωποί της. Χωρίς καλούς πολίτες, όσο καλός και να είναι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, δεν μπορεί να πάει η πόλη μπροστά. Σας ζητώ έτσι να συνεχίσουμε και τα 4 επόμενα χρόνια, γιατί έχουμε μπροστά μας πολλά και μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έγινε μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Η πόλη μας έγινε πολύ πιο καθαρή, πιο φωτεινή, λειτουργική και ευχάριστη για τους πολίτες της".Αναφερόμενος περιγραφικά στα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας αναφέρθηκε στη μείωση του δημοτικού χρέους κατά 40%, στα 400 μικρά και μεγάλα έργα που άλλαξαν την εικόνα της πόλης, το σπουδαιότερο όμως, όπως είπε, είναι "η αλλαγή της νοοτροπίας που πετύχαμε στην κοινωνία, είναι η σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε μεταξύ μας. Αυτό το σημαντικό γεγονός το κρατάμε ως παρακαθήκη και πορευόμαστε για το 2019 - 2023". 

Ο Ανδρέας Κονδύλης δεν παρέλειψε να τονίσει πως το έργο που έγινε στα πέντε προηγούμενα χρόνια δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχαν δουλέψει κάποιοι άνθρωποι τους οποίους και ευχαρίστησε. Τους αιρετούς της πόλης, δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους, τους μετακλητούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές και τους πολίτες και όλους όσους έδωσαν μαζί τους τη μάχη των εκλογών. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη βράβευση του δήμου στον Σαν Φραντσίσκο λέγοντας πως πίστευε πως αυτό θα ήταν το γεγονός που θα σφράγιζε το τέλος της πρώτης του θητείας.

"Όμως, λίγα 24ωρα πριν την εκπνοή της είχαμε μια ακόμα καλύτερη εξέλιξη. Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του παραλιακού κρηπιδώματος. Ήταν μια εικόνα που πλήγωνε την πόλη μας που δεν μας άξιζε. Δώσαμε μάχη με τη γραφειοκρατία και επιτέλους τα καταφέραμε". 

Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά που χάρη στις ενέργειές του ξεπεράστηκαν τα εμπόδια. Συνεχίζοντας ο Ανδρέας Κονδύλης δεσμεύθηκε πως "όπως είχαμε πει και προεκλογικά θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό και όλες μας τις δυνάμεις διότι ο δήμαρχος μπορεί να είναι σύμμαχος μόνο με τα όνειρα της πόλης του και μ' αυτά τα όνειρα θα είμαστε όλοι μαζί σύμμαχοι, θα δουλέψουμε σκληρά γιατί έχουμε πολλά και μεγάλα στοιχήματα να κερδίσουμε". 

"Έχουμε την επένδυση της Μαρίνας του Αλίμου που θ' αλλάξει το παραλιακό μας μέτωπο, την ένταξη περιοχών στο Σχέδιο Πόλης, οι Τράχωνες και το Τρουμπάρι, από το οποίο θα αποκομίσουμε 75 στρ, για δημοτικό πάρκο, την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, την επένδυση του Ελληνικού από την οποία έχουμε ήδη πετύχει να εξασφαλίσουμε ορισμένα πράγματα και συνεχίζουμε την προσπάθεια για να μας ακούσει το κράτος και να γίνει η επένδυση και επ' ωφελεία των πολιτών και επ' ωφελεία της ευρύτερης περιοχής. Έχουμε το μεγάλο στοίχημα της πλήρους αναδιοργάνωσης της λειτουργίας της Καθαριότητας της πόλης μας και τα μεγάλα στοιχήματα των ψηφιακών καινοτομιών και πολλά άλλα ακόμα. Για όλα αυτά θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό, θα πορευθούμε αταλάντευτα με εργατικότητα, με συγκρότιση και με προσήλωση στο αποτέλεσμα. Σ' αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε συνοδοιπόρους". 

Ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να προσφέρει στον Άλιμο για ένα καλύτερο αύριο υποσχέθηκε ο νεοεισερχόμενος στο δημοτικό συμβούλιο Βαγγέλης Τσαμήτας ενώ ο πρώην δήμαρχος Θάνος Ορφανός είπε πως από τη θέση που τους τοποθέτησε η ψήφος του αλιμιώτικου λαού θα δώσουν ότι μπορούν καλύτερο. 

 Την τελετή της ορκωμοσίας έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος ευχήθηκε στους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, να επιτύχουν στο έργο τους για το καλό των δημοτών.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν εκτός από τους προαναφερθένες κ.κ. Τσαμήτα και Ορφανό και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης,  Κυριακή Καμαρινού, Κώστας Χαρίτος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Χαρίλαος Μέξας.Το γεγονός τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, οι Βουλευτές, Ιωάννης Καλλιάνος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Γιάννης Μπαλάφας και Βασίλης Σπανάκης, ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Πρόεδρος ΠΕΔΑ, Γεώργιος Ιωακειμίδης, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι του Νότιου Τομέα, Γεωργία Αδαμοπούλου και Δήμητρα Νάνου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, o πρώην Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Αλίμου, Αργύρης Αργύριου και Βασίλης Ξένος, ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Κίτσος, οι πολιτευτές Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου και Τόνια Αντωνίου, o Διοικητής της Τροχαίας Καλλιθέας Αστυνόμος Α΄ Ευάγγελος Αρβάλης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη, Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Αλιμιώτης εικαστικός Χρήστος Αντωναρόπουλος και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.