ΒΟΥΛΑ

Η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου στην πλαζ ΑμεΑ στη Βούλα

0 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, 16:01

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε σήμερα την πλαζ για ΑμεΑ στη Βούλα, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχεις Γιώργο Σταμάτη. 

Η υφυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους του κέντρου και τους εθελοντές για τη λειτουργία της πλαζ που διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με κινητικές και άλλες αναπηρίες. 

«Θέλω να συγχαρώ για τη δουλειά τους όλους τους εργαζομένους που φροντίζουν τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες ώστε να απολαμβάνουν καθημερινά τη θάλασσα όπως όλοι μας. Με συγκίνησε ο επαγγελματισμός και η ευαισθησία όλων. Φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, ναυαγοσώστες και εθελοντές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ως Πολιτεία τους ευχαριστούμε. Η πλαζ ΑμΕΑ είναι μια παραλία πρότυπο, διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και προσβασιμότητας», είπε η κυρία Μιχαηλίδου.

Επιπλέον τόνισε: «Στόχος μας είναι εντός του 2020 να βελτιωθούν οι υποδομές, και η αυτόνομη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής να αποτελέσει επιτέλους κανονικότητα για τα ΑμΕΑ και στη χώρα μας».

Η υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας επισκέφθηκαν επίσης και τις δομές του Παραρτήματος ΑμΕΑ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ), ενός από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα με στόχο την προστασία, την αποκατάσταση και την κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες. 

Τέλος να σημειωθεί πως η πλαζ για τα ΑμεΑ λειτουργεί από τις 19 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η είσοδός της βρίσκεται επί της παραλιακής λεωφόρου Κ. Καραμανλή 2 στη Βούλα (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

Ασφαλής πρόσβαση και παραμονή στην παραλία.

Ασφαλής πρόσβαση στην θάλασσα με γερανάκι.

Παρουσία ναυαγοσώστη καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας της παραλίας.

Κάλυψη εκτάκτων καταστάσεων από νοσηλευτή.

Χρήση εγκαταστάσεων της παραλίας (σκίαστρα, ξαπλώστρες, WC ατόμων με αναπηρία, καντίνα).

Χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα, από τον οποίο τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στην προβλήτα.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.