ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 20:45

ΑΡΘΡΑ

Κάτι αλλάζει

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος 0 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, 09:31

Επιλέγω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1ον) Δίπλωμα Οδήγησης Ηλικιωμένων
Οι αναγνώστες μου γνωρίζουν ότι έχω ασχοληθεί με το ζήτημα.
Θυμίζω: Οι Γιατροί που εξετάζουν εκείνους τους ηλικιωμένους οι οποίοι οφείλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης αυξήθηκαν -ορθώς- από δύο σε τέσσερις

Οι επιστήμονες είναι αρμόδιοι να αποφανθούν ως προς την καταλληλότητα/επάρκεια/ικανότητα των εξεταζομένων και ουδείς άλλος (εκπαιδευτής, σχολή οδηγών, Υπουργείο κ.ο.κ).

Ευφυέστατοι μανδαρίνοι συνέλαβαν ένα παράλογο σχέδιο ανανέωσης διπλώματος: Εκτός από τους γιατρούς, ο ταλαίπωρος υποψήφιος θα έπρεπε να δίνει και εξετάσεις ... οδήγησης.

Το μέτρο, εκτός από ανάλγητο και αχρείαστο , ήταν και ιδιαζόντως βλακώδες.

Περιέργως ο περινούστατος προηγούμενος κος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, το βρήκε ενδιαφέρον, αποδοτικό, δίκαιο και πανέξυπνο. Το υιοθέτησε λοιπόν (αν δεν ήταν βέβαια δική του η φαεινή ιδέα) και το επέβαλε, με αποτέλεσμα να αγανακτήσουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι (Σ.Σ κάποιοι μάλιστα βγήκαν στην Τηλεόραση και είπαν ότι κατέβαλαν και χρήματα !...).

Δυστυχώς ο κος πολιτικός προϊστάμενος προχώρησε και σε κάτι επαχθέστερο, επώδυνο, αδιανόητο: Όποιοι επρόκειτο - μετά από 1 ή 2 μήνες -να εξεταστούν , ΔΕΝ είχαν το δικαίωμα (στο μεσοδιάστημα) να οδηγούν!!!

Φανταστείτε, καλοκαιριάτικα, να σου στερούν -χωρίς να φταις- την δυνατότητα να πας με την οικογένειά σου κάπου (!). Πληρώνει ο ιθαγενής το τίμημα της αδυναμίας των κρατικών υπηρεσιών-έλλειψη εξεταστών, 75.000 χιλιάδες υποψήφιοι να εξεταστούν - .

Τι αναλγησία, τι νοσηρή νοοτροπία, τι αυταρχισμός είναι αυτός;

Θα μου παρατηρήσετε πως παραθεωρώ κάποια "δεδομένα" όπως ότι το (ανύπαρκτο/φαντασιακό) "ηθικό πλεονέκτημα" της σύγχρονης "Αριστεράς" έχει αναπληρωθεί /αντικατασταθεί από το "διανοητικό της πλεονέκτημα". Απόδειξη το άδικο, ηλιθιόλουστο μέτρο αδειοδότησης.

Ευτυχώς οι νέοι κυβερνώντες και ο επικεφαλής κος Υπουργός Μεταφορών, διαθέτοντας κοινή λογική και ανθρωπιά, προχώρησαν σε μέτρα ανακούφισης, ρύθμισης.

(Σ.Σ. Είναι απορίας άξιον ότι το επιχείρησαν , παρά το ότι δεν διαθέτουν τα "Αριστερά, προαναφερθέντα πλεονεκτήματα" ).

Ευελπιστώ ότι, μετά τον Δεκέμβριο, θα καταργηθούν πλήρως οι ανεδαφικές- άλογες εξετάσεις.

2ον) ΜΑΤΙ:
Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή στο ΜΑΤΙ οι σωρευμένοι όγκοι/ λοφίσκοι εύφλεκτων σκουπιδιών απομακρύνονται.
Καιρός ήταν.

ΥΓ: Όντως φαίνεται πως κάτι αλλάζει (προς το καλύτερο). 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.