ΓΔ: 633,33 -0,55% EUR/USD: 1,1275

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Τεχνοκρατία και Εμπειρία

Του Γιώργου Βάλλα* 0 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, 12:53

Αναμενόμενη μετά την ευρεία νίκη της ΝΔ και την εξασφάλιση της βουλευτικής αυτοδυναμίας, η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει έντονο το γαλάζιο άρωμα. Ωστόσο το μεγάλο θετικό που μπορεί να παρατηρήσει κάνεις είναι οι στοχευμένες επιλογές επί το πλείστον στην ηγεσία των Υπουργείων με άτομα που είτε έχουν την εμπειρία ή την επαγγελματική κατάρτιση για να στηρίξουν το βάρος του εκάστοτε Υπουργείου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κωστή Χατζηδάκη που "επιστρέφει" στην Ενέργεια και στο αντίστοιχο Υπουργείο στο οποίο έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής, με τον Γεράσιμο Θωμά που αναλαμβάνει υφυπουργός Ενέργειας αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, να έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων να τον πλαισιώνει για το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα.

Η θέληση του κ. Μητσοτάκη για άμεσο έργο με αποτέλεσμα και την επιλογή του κατάλληλου ανθρώπου δεν γνωρίζει όπως φαίνεται κομματικούς φραγμούς. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα με την επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που πάρα την μακρά του ιστορία στο ΠΑΣΟΚ, αδιαμφισβήτητα έχει παράγει έργο ξανά στην εν λόγω θέση και το "κομματικό" του παρελθόν δεν ήταν ικανό να σταματήσει τον πρωθυπουργό να τον εμπιστευθεί ξανά σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και προφανώς δεν αντικατοπτρίζουν την ολότητα του Υπουργικού συμβουλίου (άλλωστε είναι γνωστό πως κάποια άτομα ανεξάρτητα εμπειρίας και ιδιότητας πρέπει να μπουν για άλλους λόγους). Ωστόσο συνιστά μια αισιόδοξη πρώτη κίνηση από τον νέο πρωθυπουργό που αφήνει έξω πρωτοκλασάτα ονόματα του κόμματος του για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μένει να δούμε κατά πόσο αυτό θα επιτευχθεί ή θα αποτελέσει ακόμη μια συνέχεια του γνωστού πολιτικού αφηγήματος της χώρας.

* Ο Γιώργος Βάλλας είναι Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.