ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Γιατί υποψήφια στην Ανατολική Αττική

0 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 11:30

Γιατί υποψήφια στην Ανατολική Αττική;  
Διότι εδώ γεννήθηκα. Στον Βαρνάβα Αττικής! Στο Καπανδρίτι πήγα σχολείο. Διότι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, από τα σκουπίδια, την ασφάλεια και την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση των περιοχών μας, την ανεργία, τις πυρκαγιές, μέχρι την έλλειψη συγκοινωνιών και νοσοκομείων.

Η Ανατολική Αττική έχει απίστευτες δυνατότητες ανάπτυξης. Από την επιχειρηματικότητα μέχρι τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Από την γεωργία μέχρι τον κλάδο των υπηρεσιών και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γιατί θέλω να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις! 

Ποια είναι η Βάσω Κόλλια

Είμαι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση (Essex University, UK). Διαθέτω πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος διοίκησης μεγάλων, εγχώριων και διεθνών, επιχειρήσεων. Σήμερα εργάζομαι ως ειδική σύμβουλος Διοίκησης και Στρατηγικού Σχεδιασμού σε ευρωπαϊκή εταιρεία Δημόσιας Επικοινωνίας, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολιτιστικής Διαχείρισης.
Είμαι μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, της Επιτροπής "Αθλητισμός και Γυναίκα" της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διοικούσας Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων του Εκκλησιαστκού Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Είμαι, επίσης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και συνιδρύτρια του Restart Greece - Δίκτυο Διαλόγου για μια Σύγχρονη Ελλάδα.

Έχω διατελέσει Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου (2013-2015), σχεδίασαμε και υλοποιήσμα την «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση». Στο πλαίσιο αυτό, για την προώθηση της πρωτοβουλίας, αναπτύξαμε ένα ευρύ δίκτυο δημόσιων οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων. Ολοκληρώσαμε δίκτυο δομών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, με κέντρα σε όλη την Ελλάδα και ο σχεδιασμός εθνικού επιχειρησιακού προγράμματος για την Ισότητα των Φύλων κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Παράλληλα, οι πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβα και οι δράσεις που υλοποίησα στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν σημείο αναφοράς και οδηγό καλής πρακτικής σε θέματα ισότητας των φύλων για τις προεδρίες του Συμβουλίου της ΕΕ.

Διετέλεσα, επίσης, Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2004-2007). Το έργο μου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη θεσμοθέτηση της σύστασης και λειτουργίας των τοπικών συμβουλίων νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, διασφαλίζοντας τη δραστηριοποίηση των νέων (ηλικίας 15 – 28 ετών) στα τοπικά κοινά, επιτυγχάνοντας, παράλληλα, την εξάπλωση των δηµοκρατικών αρχών. Την περίοδο αυτό σχεδιάσαμε και πετύχαμε τη διεύρυνση, σε όλους ανεξαιρέτως τους νομούς της χώρας, των θυρίδων νεανικής επιχειρηματικότητας για τη στήριξη των νέων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά και την προώθηση της επιχειρηματικής συνείδησής τους. Σε αυτό το πλαίσιο ιδρύθηκε υπό την εποπτεία του Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Νεολαίας, το οποίο μάλιστα ανέλαβε και διαχειρίστηκε επιτυχώς τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων που τότε θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η Επιτροπή Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με θεσμικό αντικείμενο την ανάδειξη, προώθηση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας σε εθνικό επίπεδο.

Διετέλεσα μέλος της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Από το 1999 έως και το 2003 ήμουν Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, του Πανευρωπαϊκού θεσμού που ιδρύθηκε το 1953 και μέλη του ήταν τα γυναικεία τμήματα των κεντροδεξιών, χριστιανοδημοκρατικών και φιλελεύθερων κομμάτων της Ευρώπης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.