ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1345

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Ελληνικό: Ξεκίνησαν τα έργα

0 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 12:08

Ήταν υπόσχεση και γίνεται πράξη η κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Ελληνικό. Ξεκίνησε το έργο που αποτελούσε αίτημα και όνειρο δεκαετιών των πολιτών του Ελληνικού. Όπως αναφέρει σήμερα σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, "ένα όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα! Το πρώτο από τα μεγάλα έργα που είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, αυτό της κατασκευής της αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων του Ελληνικού ξεκίνησε τις μέρες αυτές. 

Ένα όνειρο δεκαετιών να αποκτήσει επιτέλους το Ελληνικό δική του κλειστή αίθουσα γυμναστικής και αίθουσα Θεάτρου γίνεται πραγματικότητα με τις εντατικές εργασίες που άρχισαν. Το έργο, ύψους 2,6 εκ ευρώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και θα παραδοθεί μέσα στο 2021. Ένα έργο για το οποίο αγωνίστηκε η διοίκηση Κωνσταντάτου για πάνω από τρία χρόναι, προκειμένου να ξεπεράσει όλους τους γραφειοκρατικούς φραγμούς. 

Το έργο

Η Προγραμματική σύμβαση για την «Προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο δημοτικό σχολείο Ελληνικού» υπεγράφη ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης το 2017.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ με ΦΠΑ που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η συμπλήρωση, επέκταση και ενίσχυση της λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού με την προσθήκη κτιρίου που επιμερίζεται σε τέσσερα επίπεδα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις ανάγκες του σχολείου, αλλά και φορέων και συλλογικοτήτων.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων περιλαμβάνει:

• Υπόγειο στο οποίο θα διαμορφωθεί, μεταξύ άλλων, αποθηκευτικός χώρος, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, πυροσβεστικό συγκρότημα και πυροσβεστική δεξαμενή νερού

• Ισόγειο στο οποίο θα λειτουργήσει στεγασμένος χώρος αύλησης και γυμναστικής

• Πρώτο όροφο στον οποίο θα διαμορφωθεί η κυρίως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων µε σκηνή, καμαρίνια, ιματιοθήκη κ.ά.

• Πατάρι που θα γίνει ο αποθηκευτικός χώρος της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και το κουβούκλιο προβολών, ηχητικών και φωτισμών.

Το έργο δημοπρατήθηκε από το Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης  και θα εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.