ΑΛΙΜΟΣ

"LASER RADIAL YOUTH EUROPEAN CAMPIONSHIP" - Παγκόσμιο ναυταθλητικό γεγονός στον Άλιμο

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "VIMAONLINE. GR" 0 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 13:56

Μία από τις μεγαλύτερες ναυταθλητικές διοργανώσεις πρόκειται να φιλοξενηθεί στη Μαρίνα Αλίμου από τις 29 έως τις 6 Ιουλίου 2019. 

Πρόκειται για την παγκόσμιας ακτινοβολίας ναυταθλητική διοργάνωση "LASER RADIAL YOUTH EUROPEAN CAMPIONSHIP" στην οποία θα λάβουν μέρος 35 χώρες και 400 αθλητές.   

Για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός που θα τελεστεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, δόθηκε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2019, στην θεατρική αίθουσα του δήμου Αλίμου "Κάρολος Κουν", παρουσία του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη

Την συνέντευξη συντόνισε ο Μηνάς Τσαμόπουλος από το "Πρώτο Θέμα", ο οποίος ανέφερε ότι αυτοί οι αγώνες αποτελούν ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που θα το δει όλος ο κόσμος, με αποτέλεσμα να προβληθεί, όχι μόνο ο Άλιμος, αλλά και η Ελλάδα, αφού έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή τετρακόσιοι [400] αθλητές από τριανταπέντε [35] χώρες, όπως Η. Π.Α, Ιταλία, Κύπρος, Γαλλία, Σλοβενία, Σιγκαπούρη, Αυστρλία, Παρθένοι Νήσοι, Ρωσία, Χονγκ Κονγκ, Ελβετία, Καναδάς, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Χιλή κ. α.Σύμφωνα με τους αρμοδίους, οι αθλητές με τους συνοδούς τους, πολύ πιθανό είναι και να ξεπεράσουν τα χίλια άτομα, για τα οποία έχουν  γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο για την απρόσκοπτη μετακίνησή τους, όσο και για την ασφάλειά τους σε όλους τους χώρους που θα βρίσκονται. Άλλωστε ο Πρόεδρος του Ν. Ο. Κ. Δρ. Γιώργος Χριστόπουλος, είπε πως, πάνω στα ζητήματα αυτά, πέραν όλων των άλλων, έχουν ενημερωθεί εγκαίρως τα αρχηγεία της ΕΛ. ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος. 


Από αριστερά. Νίκος Αλεξόπουλος, Ανδρέας Κονδύλης, Γιώργος Χριστόπουλος και Ανδρονίκη Αναστασίου. 

Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ. Σ. του οικείου Ναυταθλητικού Ομίλου Καλαμακίου, για την ανάληψη των αγώνων, στους οποίους ο Δήμος είναι και χορηγός, αναφέρθηκε στην καταλληλότητα των νερών της μαρίνας για κολύμβηση και την γενικότερη χρήση τους, τονίζοντας πως, οι αγώνες αυτοί αποτελούν μεγάλη τιμή για την πόλη του Αλίμου και είναι σίγουρος ότι οι ξένοι επισκέπτες θα μείνουν ενθουσιασμένοι.

"Ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ναυταθλητισμός, πρέπει να έχουν πρωταρχικό ρόλο σε μία από τις ωραιότερες ακτογραμμές της Ευρώπης, αν όχι στην καλύτερη απ' όλες, που την έχουμε ονομάσει "Αθηναϊκή Ριβιέρα". Δουλεύουμε για να πάνε όλα καλά και να λειτουργήσουν άψογα σε κάθε επίπεδο κατά την διάρκεια των αγώνων, αφού για εμάς ως Διοίκηση ο ναυταθλητισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και θα τον στηρίζουμε, όπως κάνουμε και τώρα με τον ΝΟΚ, στον οποίο είμαστε συνεχώς δίπλα του για του παρέχουμε κάθε στιγμή την βοήθεια που χρειάζεται, επειδή είναι αυτός που θα τραβάει το κουπί  όλες τις μέρες που θα διεξάγονται οι αγώνες.", είπε λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, ενώ κλείνοντας, και απαντώνας σε σχετική ερώτηση ως προς την καταλληλότητα των θαλασσίων νερών μετά την ρύπανση που δημιούργησε πριν ένα χρόνο το "Αγία Ζώνη"στον Σαρωνικό, είπε ότι, πραγματικά αυτό το συμβάν ήταν μία μεγάλη δοκιμασία όχι μόνο για το οικοσύστημα αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες της παράκτιας ζώνης. Όμως, όλα αυτά τα δυσάρεστα πέρασαν, αφού οι εξειδευμένες εταιρείες που ανέλαβαν τον καθαρισμό, χρησιμοποίησαν τα πλέον σύγχρονα μέσα, ώστε πλέον τα νερά να είναι κατάλληλα για κολύμβηση  και ασφαλώς για την διεξαγωγή των αγώνων.

Πάνω σε αυτό, είπε συγκεκριμένα τα εξής: "΄Οτι κακό ήταν να γίνει έγινε κι εμείς ότι ήταν το καλύτερο για τους πολίτες το κάναμε. Θέλω να βεβαιώσω τον κόσμο, πως δεν υπάρχει πια κανένας φόβος, γιατί ο Δήμος δεν επαναπαύτηκε στα πολύ καλά αποτελέσματα των μετρήσεων που έκανε η πολιτεία, αλλά κάναμε και δικές μας, οι οποίες έδειξαν ότι όλα είναι εντάξει."Πέραν του δημάρχου, σύντομο χαιρετισμό απηύθηναν, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Αλεξόπουλος, ο οποίος τόνισε την σημασία των αγώνων αυτών, αφού πέρα από τα πολλαπλά οφέλη για τον Άλιμο, θα συμμετέχουν και πάνω από 100 ελληνικά σκάφη από κάθε σημείο της χώρας, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ανδρονίκη [Νίκη] Αναστασίου, η οποία εξήρε την υποστηρικτική προσπάθεια του Δήμου Αλίμου, καθώς και τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, Γιώργο Χριστόπουλο, που ανέλαβε με τους συνεργάτες του όλο το βάρος αυτής της μεγάλης, και παγκοσμίου ακτινοβολίας, διοργάνωση.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος, στην δική του τοποθέτηση, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά των ανθρώπων του Ομίλου, λέγοντας πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, οι αιτήσεις - διαβεβαιώσεις για την συμμετοχή αθλητών στους αγώνες, ξεπέρασαν ήδη καθε προσδοκία τους, αφού, ενώ υπολόγιζαν πως αυτές θα ήταν γύρω στις 200 - 240 συμμετοχές , τελικά έφτασαν κοντά στις 380, κάτι που σημαίνει ότι, για να γίνουν όλοι οι αγώνες θα πρέπει να πραγματοποιούνται δύο "κούρσες" την ημέρα. Κλείνοντας ο κος Χριστόπουλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς της πολυήμερης αυτής διοργάνωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Δήμο Αλίμου για την υποστήριξή τους.

Η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η εξής: Πρόεδρος, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. Mέλη: Νίκος Αλεξόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Αλίμου, Αντώνης Δημητρακόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας [ΕΙΟ], Ανδρονίκη Αναστασίου, Αντιπρόεδρος της ΕΙΟ, Δημήτρης Δεληγιάννης, Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοϊας και Γιώργος Χριστόπουλος, Πρόεδρος ΝΟΚ και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ.

Να σημεωθεί πως, η τελετή έναρξης θα γίνει στο Cine ΄Aλιμος και η τελετή λήξης στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, όπου θα γίνει και ένα ωραίο ξεχωριστό πάρτι.

Λάβετε θέσεις λοιπόν!


Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης με τους Γιώργο Χριστόπουλο, Δήμητρα Μπίσμπα, Νίκο Αλεξόπουλο και Μηνά Τσαμόπουλο. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.