ΑΛΙΜΟΣ

Τα άδεια έδρανα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 1 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 10:19

Μέσα στον μήνα αυτό έχουν πραγματοποιηθεί οι δύο πρώτες μετεκλογικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στον Άλιμο. Η μία την Τετάρτη 5 Ιουνίου και η δεύτερη χθες, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, στις οποίες παρατηρήσαμε πως, το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, απουσίαζε.

Οι μόνοι δημοτικοί σύμβουλοι από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας που υπήρξαν απόλυτα συνεπείς και συμμετείχαν και στις δύο συνεδριάσεις, ήταν οι κυρίες, Ελένη Μπελιά, Αμαλία Αθανασοπούλου και Αλεξάνδρα Γιαννούτσου [έστω κι αν δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν], καθώς και ο Χάρης Μέξας, ο οποίος επανεξελέγη και θα βρίσκεται πάλι στην σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου, από την 1η Σεπετεμβρίου 2019, ενώ η Κυριακή Καμαρινού, συνεπής και τυπική όπως πάντα, είχε ενημερώσει εγκαίρως με έγγραφό της τον Πρόεδρο για τους λόγους που την υποχρέωσαν να απουσιάζει.Κατά τα άλλα, στην πρώτη συνεδρίαση, από την παράταξη του απουσιάζοντος κου Ορφανού, "παρών" δήλωσε μόνο ο Νίκος Παπανικολάου, από αυτήν του Ν. Τσαμπαρλή ήταν ο ίδιος και ουδείς άλλος, ενώ στην εν λόγω συνεδρίαση συμμετείχε και ο επανεκλεγείς, ανεξάρτητος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Και οι τρεις προαναφερθέντες, πάντως, απουσίασαν από την χθεσινή συνεδρίαση, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι, (μη επανεκλεγέντες), Ταξιάρχης Δήμου, Γιώργος Παναγουλόπουλος και Αναστάσιος (Σάκης) Τσάγκαρης.

Σε αντίθεση με τους απόντες, σημαντική υπήρξε η παρουσία αρκετών νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων, όπως του Κώστα Χαρίτου, που διαδέχθηκε την κα Μπελιά, ως επικεφαλής του συνδυασμού "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι" και των, Νίκου Αλβανού, Γιάννη Βέργη, Κώστα Μακαριγάκη κ.α. που εξελέγησαν με την παράταξη "Αγαπώ τον Άλιμο" του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη.


Οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Γιώργος Μακαριγάκης και Γιάννης Βέργης [δεξιά], παρακολουθούν με προσοχή τα της συνεδρίασης.

Σε ότι αφορά τις συνεδριάσεις, σε γενικές γραμμές, όλα κύλησαν ομαλά. Στην πρώτη, τον νικητή Δήμαρχο κο Κονδύλη, συνεχάρησαν οι κ. κ. Παπανικολάου, Μέξας, Τσαμπαρλής και Ελένη Μπελιά, με τον πρώτο να συγχαίρει, όλως ιδιαιτέρως, την Αντιδήμαρχο, Αναστασία Σιμητροπούλου για τον εντυπωσιακό αριθμό ψήφων που έλαβε, ανταποδίδοντάς της, όπως είπε, αυτό που έκανε προς τον ίδιο πριν μερικά χρόνια.

Στην θεματολογία της συνεδρίασης της 19ης Ιουνίου 2019, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις και υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για διάφορα έργα, όπως διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις οδών, ανακατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες, εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στα σχολεία, με επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" και σύμφωνα με τις σχετικές Υπουργικές αποφάσεις.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης των πιο πάνω θεμάτων, ο Δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, επισήμανε πως, η Διοίκηση πιέζει προς πάσα κατεύθυνση και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα του Προγράμματος αυτού και, δοθείσης ευκαιρίας, συνεχάρη την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ιδιαίτερα την Διευθύντρια, Σωτηρία Μασούρη για την πλήρη και εμπεριστατωμένη προσπάθεια που κάνει για την υλοποίηση των έργων.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κας Μπελιά, για την ανάγκη κατασκευής επιπλέον σχολικών κτιρίων, εκλεισε λέγοντας: "Σταθερά ζητάμε από τον ΟΣΚ να κατασκευάσουμε νέες και όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες. Πιέζουμε διαρκώς και θα συνεχίζουμε".

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Καλαμακιώτισσα 26.06.19
Μετά τον διασυρμό που πάθανε οι δημοσωτήρες της συμμαχικής αντιπολίτευσης, που να βρούνε το κουράγιο να πάνε στο δημοτικό συμβούλιο.Τους κατατρόπωσε ο Κονδύλης.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.