ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 15:57

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Δωρεά πετρωμάτων του Λαυρίου από τον καθηγητή Νίκο Βόλβη στο 3ο Γυμνάσιο

0 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 13:48

Πετρώματα από το Λαύριο δώρισε στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ο καθηγητής - γεωλόγος Νίκος Βόλβης από την Λάρισα, συλλέκτης πετρωμάτων - απολιθωμάτων, τα οποία συλλέγει από τις εξορμήσεις του στην φύση.

Εμπλουτίστηκε η συλλογή του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών από Μαλαχίτες, Αζουρίτες και όχι μόνο, τα οποία εξορύχτηκαν από εσώτατα και βαθύτατα μέρη του υπεδάφους του Λαύριου, που σπανίζουν...Ο καθηγητής κ. Βόλβης όσα πετρώματα περισσεύουν από την συλλογή του τα δωρίζει σε σχολεία που ενδιαφέρονται, στα οποία τα αποστέλλει με δικά του έξοδα. Πρόθεσή του είναι «να συμβάλουμε όσο μπορούμε, στην επαφή των παιδιών με τη φύση... Εκεί είναι η πραγματική παιδεία, εκεί είναι το μέλλον...».

Η πρωτοβουλία για την δωρεά των πετρωμάτων στο 3ο Γυμνάσιο ανήκει στην καθηγήτρια Αικατερίνη Ρόζη! Μια δωρεά που συντροφεύει τον δωρητή συλλέκτη - καθηγητή η εγκάρδια ευχαριστία των μαθητών του 3ου Γυμνασίου που, χάρη στην προσφορά του, έχουν την ευκαιρία να τα μελετήσουν σε πραγματικές συνθήκες, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους στην γεωλογία – πετρολογία - ορυκτολογία.


 
Από την ιστοδελίδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας to-dialeimma2.blogspot.com

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.