ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

120 δόσεις στην Εφορία: Δείτε τον αναλυτικό οδηγό της ΑΑΔΕ

0 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 12:07

Αναλυτικό οδηγό δέκα σημείων για τη ρύθμιση 120 δόσεων, που μεταξύ άλλων επεξηγεί τις προϋποθέσεις ένταξης αλλά «εξόδου» από το ευνοϊκό πρόγραμμα, έδωσε στη δημοσιότητα τη Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα αιτήσεις για την ένταξη στη ρύθμιση 120 δόσεων έχουν υποβάλλει πάνω από 135.000 οφειλέτες, με το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον των οφειλετών ήταν μεγάλο από την πρώτη στιγμή, καθώς μέχρι τις 3 Ιουνίου είχαν υποβληθεί 76.000 αιτήσεις, ενώ η αρχική ημερομηνία προθεσμίας για την ένταξη που ήταν η 18η Ιουνίου έχει μετατεθεί για την 30η Σεπτεμβρίου.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ αναφέρεται λεπτομερώς στις οφειλές που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση 120 δόσεων, ενώ διευκρινίζει τί συμβαίνει στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να ρυθμίσει μόνο ένα τμήμα των οφειλών του.

Επιπλέον, περιγράφονται λεπτομερώς οι οφειλέτες που εξαιρούνται από τη ρύθμιση και το τί ισχύει για τις οφειλές που έχουν βεβαιωθεί σε τελωνειακές υπηρεσίες. Το δέκατο σημείο της εγκυκλίου της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει τις τέσσερις περιπτώσεις κατά τις οποίες χάνεται η ρύθμιση 120 δόσεων.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τις 120 δόσεις ΕΔΩ 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.