ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: "Συγκομιδή" που σοκάρει από βυθό και ακτή

1 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 14:38

Μία πολύ σημαντική δράση της Οικολογικής Συνεργασίας Παλαιού Φαλήρου και του Ναυτικού Ομίλου Αμφιθέας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στο βυθό και στις ακτές της πόλης, με τη συμμετοχή δύτη και εθελοντών και των δύο συλλόγων.  

Συγκεκριμένα με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ετήσιος θαλάσσιος και χερσαίος καθαρισμός της λιμενολεκάνης από την αρχαία τριήρη μέχρι το TAE KWO DO, που στόχο είχε να παροτρύνει μεγάλους και μικρούς να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

Με τόσες καμπάνιες που γίνονται για την προστασία της θάλασσας και του περιβάλλοντος γενικότερα, η "συγκομιδή" της δράσης αυτής τόσο από το βυθό όσο και από την ακτή σοκάρει, αφού ανασύρθηκαν από τη θάλασσα λάστιχα αυτοκινήτων, σωληνώσεις, πλαστικές καρέκλες, παλιά άγκυρα, μοκέτες, πλαστικά μπουκάλια κ.α! Αποδεικνύεται δε πως απέχουμε ακόμα πολύ από το να αποκτήσουμε ως πολίτες συνείδηση τέτοια που θα διαφυλάττει το περιβάλλον που ζούμε.  

Παρόντες στη δράση της Οικολογικής Συνεργασίας και του Ναυτικού Ομίλου Αμφιθέας ο δήμαρχος Διονύσης Χατζιδάκης, ο νέος δήμαρχος Γιάννης Φωστηροπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ασημακόπουλος, η πρόεδρος της Οικολογικής Συνεργασίας Βίκυ Βλάχου, ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Καλλιαμπέτσος, η γραμματέας Μαρία Μαραντιδου, η Μαρία Καφουρου πρόεδρος του Γυναικείου Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού συλλόγου "ΑΘΗΝΑ", η Αντιπρόεδρος Κική Περρέα, η Μαίρη Χαμάντ αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ερυθρού Σταυρού κ. ά. 


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 18.06.19
Μπράβο σ' αυτές τις πρωτοβουλίες. Είναι όμως θλιβερό να διαπιστώνεις ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν ιδρώνει το αυτί τους ούτε από μόλυνση ούτε από προστασία περιβάλλοντος
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.