ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Η απάντηση της δημοτικής αρχής στην ανάρτηση Πασακυριάκου για τη χθεσινή νεροποντή

0 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 16:26

Για επιπόλαια δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Πασακυριάκου κάνει λόγο η δημοτική αρχή Βάρης -Βούλας - Βουλιαγμένης με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο ίδιος ο Κ. Πασακυριάκος σχετικά με τη χθεσινή νεροποντή και τις επιπτώσεις της. 

Με βάση το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ που ενώ έδειχνε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, πλημμυρισμένους δρόμους στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου ο τίτλος λανθασμένα ανέφερε πως πρόκειται για πλημμυρισμένους δρόμους στη Βάρκιζα, ο Κώστας Πασακυριάκος στην ανάρτησή του ζητά να επανεξεταστεί η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου και η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που ακολούθησε ζητά από τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" "να ασκεί τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα με περισσότερη υπευθυνότητα" 

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής 

Επιπόλαια δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τη χθεσινή βροχόπτωση δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις.

Λανθασμένες εντυπώσεις προκάλεσε τίτλος σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ χθες, καθώς δείχνοντας εικόνες από προβλήματα που δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, ο τίτλος ανέφερε πως ήταν στη Βάρκιζα.

Το λάθος ενός ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού είναι κατανοητό και δεν αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όταν απ’ αυτό το λανθασμένο ρεπορτάζ παρασύρεται δημοτικός σύμβουλος της πόλης και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Κώστας Πασακυριάκος ανάρτησε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνας από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ συνοδευόμενες από μακροσκελή ανακοίνωση η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως η σφοδρή καταιγίδα δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στη Βάρκιζα και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας, πως επικοινώνησε με την πυροσβεστική και ενημερώθηκε πως δέχτηκαν κλήσεις για αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα σπίτια και όλα αυτά για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Δήμος θέλει ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν ένας υποψήφιος Δήμαρχος στις πρόσφατες εκλογές αλλά και επί οχταετίας δημοτικός σύμβουλος της πόλης να μην μπορεί να αναγνωρίσει εικόνες από ρεπορτάζ και ότι δεν είναι στην πόλη μας αλλά ούτε να ακούσει τη ρεπόρτερ η οποία κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ είπε προφορικά τέσσερις φορές ότι βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα.

Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να μας ενημερώσει ο κ. Πασακυριάκος με ποιον μίλησε στην πυροσβεστική και σε ποια σπίτια εντός του Δήμου μας έγινε άντληση υδάτων.

Τέλος, όφειλε να γνωρίζει πως τα αντιπλημμυρικά έργα που σχεδιάστηκαν, είναι σε εξέλιξη ή υλοποιήθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή δεν περιορίζονται στην κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι Βάρης αλλά αφορούν δίκτυο έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 35 εκ. ευρώ σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τα οποία όταν ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, θα έχουν θωρακίσει συνολικά την πόλη μας.

Πράγματι, σε περίπτωση υπερεντατικών καιρικών φαινομένων, το επόμενο διάστημα, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στο Δήμο μας αλλά θυμίζουμε πως σε πρόσφατη θεομηνία, όταν η πόλη μας δέχτηκε, βάσει επίσημων στοιχείων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σε λίγο χρόνο 20% μεγαλύτερο όγκο νερού απ’ ότι η Μάνδρα Αττικής την ημέρα των μεγάλων καταστροφών, η πόλη άντεξε και τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν αποκαταστάθηκαν από τον μηχανισμό του Δήμου μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Θεωρούμε τις δηλώσεις του κ. Πασακυριάκου επιπόλαιες χωρίς να πιστεύουμε πως υπήρχε από πλευράς του πρόθεση πολιτικής σπέκουλας ωστόσο είναι άδικες για την πόλη μας και το μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη από πλευράς υποδομών αλλά και ανταπόκρισης σε τέτοια φαινόμενα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου. Πιστεύουμε πως θα ήταν σωστό να ζητήσει ο ίδιος δημόσια συγνώμη για την επιπολαιότητα αυτή και να ασκεί τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα με περισσότερη υπευθυνότητα.

Η ανάρτηση του Κώστα Πασακυριάκου 

Μία σφοδρή καταιγίδα το μεσημέρι της Τρίτης δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στη Βάρκιζα και σε περιοχές του δήμου μας.

Ο Κώστας Πασακυριάκος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε:

«Επικοινωνήσαμε με την Πυροσβεστική και μάς είπαν ότι δέχτηκαν κάποιες κλήσεις για αντλήσεις νερών από σπίτια και πως πλημμύρισαν δρόμοι με αποτέλεσμα να παρασυρθεί ένα αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Μάς επισήμαναν ακόμα ότι εάν η διάρκεια της βροχής ήταν μεγαλύτερη, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Βουλιαγμένης και μάλιστα σε ένα νέο έργο που εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά και αθλούμενους.

Το πρόβλημα της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο μας είναι δεδομένο και διαχρονικό.

Το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο διευθέτησης του ρέματος στο Κόρμπι, αναμένεται να τελειώσει το Δεκέμβρη του 2020. Αυτό τουλάχιστον είχαν πει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου το Δεκέμβρη του 2018, στον αγιασμό που είχε γίνει.

Ομως, το υπό εκτέλεση αυτό έργο δεν είναι δυνατόν να αποτελεί το μόνιμο άλλοθι κάθε φορά που μία δυνατή βροχή μετατρέπει δρόμους του δήμου μας σε ποτάμια.
Ζήτησα κατ' επανάληψη σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να γίνει μία συζήτηση με αποκλειστικό θέμα τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε σημεία της περιοχής, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα. Το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε ξανά το Σεπτέμβρη για να ξαναγίνει το προαύλιο του 1ου Δημοτικού της Βάρης λασπότοπος. Γιατί αυτό συμβαίνει κάθε φορά που βρέχει...

Ζητάμε από τη Διοίκηση του Δήμου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να παρέμβει όπου χρειαστεί ώστε να αποκαταστήσει τυχόν αυθαιρεσίες πάνω σε μπαζωμένα ρέματα της Βάρης και αλλού».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.