ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Μητσοτάκης: Άμεση προτεραιότητα η επένδυση στο Ελληνικό - Θα ξεμπλοκάρει την πρώτη βδομάδα

0 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 16:40

Τη δέσμευσή του ότι την από την πρώτη εβδομάδα κιόλας θα ξεμπλοκάρει την επένδυση του Ελληνικού, εφ' όσον ο λαός στις 7 Ιουλίου θα δώσει στη Ν.Δ. τη διακυβέρνηση της χώρας, έδωσε δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα την Τρίτη 11 Ιουνίου. 

Συγκεκριμένα είπε: "Το Ελληνικό είναι σήμερα η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να γίνει στη χώρα. Ύψους συνολικά 7 δις ευρώ. Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα. Και σήμερα εκτός από την άδεια του καζίνο εκκρεμούν δύο υπουργικές αποφάσεις για να προχωρήσει αυτή η επένδυση. Δεσμεύομαι, λοιπόν, ότι αυτές οι δύο υπουργικές αποφάσεις θα υπογραφούν την πρώτη εβδομάδα εφόσον αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά δεν είναι πέντε και δέκα. Εκατοντάδες μικρές διοικητικές αποφάσεις που συχνά θέλουν ελάχιστο χρόνο ενασχόλησης από έναν υπουργό, από έναν περιφερειάρχη, από έναν δήμαρχο, χρειάζεται να ληφθούν άμεσα και δυναμικά. Και εφόσον με εμπιστευτείτε θα έχω υπουργούς, και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στα άλλα κρίσιμα για τις επενδύσεις υπουργεία που θα υπηρετούν με απόλυτη αφοσίωση έναν πρωταρχικό στόχο: Να σαρώσουμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προκαλέσουμε μια πραγματική έκρηξη επενδύσεων.

Τον 21ο αιώνα δεν γίνεται να «ανακαλύπτουμε» δασικές εκτάσεις εντός του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο. Και βέβαια δεν γίνεται να κηρύσσεται, με καθυστέρηση, αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα, τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια του κόσμου".

Η δέσμευση αυτή του Προέδρου της ΝΔ θα είναι ένα παράδειγμα του άμεσου και αποφασιστικού τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την απελευθέρωση των επενδύσεων.

Τα τέσσερα νομοσχέδια 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε, τα τέσσερα νομοσχέδια που θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή για να επιτευχθεί ο στόχος της ισχυρής ανάπτυξης που έχει θέσει σε άμεση κυβερνητική προτεραιότητα η ΝΔ.

1. Άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Οπως είπε αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης της ΝΔ

2. Άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως:
* Η ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο.
* Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο.
* Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

3. Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα πολύ θετικά μηνύματα που ήδη εκπέμπονται από τις διεθνείς αγορές ενόψει της πολιτικής αλλαγής, και θα τονίσει ότι η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας όχι μόνο θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στη συνεπακόλουθη μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιό του για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, αλλά και την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

4. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για το μεγάλο στοίχημα της αλλαγής της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το κράτος απέναντι στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι δεν θα γίνονται στο εξής δεκτές πλέον οι ιδεοληψίες του παρελθόντος. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.