ΑΛΙΜΟΣ

Ρωμιών Πράξεις - Η Προστασία του Παιδιού ως διαχρονική ανάγκη

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 0 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 11:47

Η εθελοντική ομάδα "Ρωμιών Πράξεις", όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, με αφορμή την 1η Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί, πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση, με θέμα: "η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ ως ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. Από το ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ στο ΣΗΜΕΡΑ", στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αλίμου και την ΕΣΤΙΑ. 

Τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στον τομέα αυτό, Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και τα συγχαρητήριά του στους εθελοντές των "Ρωμιών Πράξεις", που όπως είπε, " ... ξέρουν να σμίγουν την ιστορική μνήμη με τη σύγχρονη πραγματικότητα, μακριά από αναζωπυρώσεις σωβινισμού, διχασμών, φανατισμού και εκδικητικότητας.

Στον χαιρετισμό του αυτό, αναφέρθηκε στην μαρτυρική δοκιμασία του παιδομαζώματος κατά την Τουρκοκρατία, αφιερώνοντας την ημέρα αυτή στην ανάγκη της Προστασίας του Παιδιού, προσφέροντάς του ασφάλεια και ευημερία, αγαθά τα οποία πρέπει να αποτελούν πρώτιστη προτεραιότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής, κάτι που, δυστυχώς, σήμερα, αιώνες μετά το παιδομάζωμα, εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, υποφέρουν από τη βία, τη φτώχεια, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.


Δεξιά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και δίπλα του ο αντιδήμαρχος Αλίμου Στέφανος Διαμαντής.

Θύμισε δε, αυτό που είχε πει ο Αντώνης Σαμαράκης, πως, όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια "δικαιώματα του ανθρώπου".

Έκλεισε, ευχόμενος καλή επιτυχία στην εκδήλωση, που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να αναλογιστούν/ούμε την ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά, για ένα πολύ καλύτερο αύριο.

Τις δικές του ευχές και τα συγχαρητήρια έστειλε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήρε την "... γενικωτέραν προσφορά της εθελοντικής ομάδας "Ρωμιών Πράξεις", και δια την ωραίαν πρωτοβουλίαν διοργανώσεως, εν συνεργασία με την "Κιβωτόν του Κόσμου", τον Δήμο Αλίμου και την Εστίαν Νέας Σμύρνης, της παρούσης εκδηλώσεως, ευχόμενοι δε επιτυχή κατά πάντα διεξαγωγήν αυτής, απονέμομεν προς τους συντελεστάς, προς την παιδικήν χορωδίαν της "Κιβωτού του Κόσμου", την θεατρικήν ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, προς τους διακεκριμένους ομιλητάς και προς πάντας τους παρισταμένους, την Πατριαρχικήν ημών ευλογίαν, επικαλούμενοι εφ' υμάς την πλουσιόδωρον χάριν και το αμέτρητον έλεος του Θεού της αγάπης".Το πρόγραμμα, το οποίο συντόνιζε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, συνεχίστηκε με τις ομιλίες, του Αντώνη Παπανικολάου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, εκ μέρος της "Κιβωτού του Κόσμου", "Ο μηχανισμός του παιδομαζώματος", από τον Άγγελο Συρίγο, "Η κοινωνικοποίηση του παιδιού", από τον Νίκο Ιντζεσίλογλου, χορωδιακά ακούσματα από την χορωδία "Κιβωτός του Κόσμου", το θεατρικό δρώμενο "Το Επάγγελμα: παιδί", από μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και την προβολή σύντομης ταινίας, "Η διαχρονική πορεία του παιδομαζώματος".

Στην είσοδο της Εστίας Νέας Σμύρνης, λειτούργησε έκθεση με υλικό για να φωτίζει την πορεία του παιδομαζώματος.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε τους ανθρώπους οι οποίοι συνέδραμαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης, ξεκινώντας από τον Αντιδήμαρχο Αλίμου, Στέφανο Διαμαντή, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη, την κα Μ. Κατσίμπαλη, τον κ. Γ. Καλοδίκη και τα μέλη της χορωδίας της Κιβωτού, τις κυρίες, Θέμιδα Παπαδοπούλου, Δ. Βλάχου και τον κ. Χρ. Καραδήμα, από την Εστία Ν. Σμύρνης, τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Μακροχωρίου, την Δ/ντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, κα Ι. Μικρογιαννάκη, τον κ. Ν. Καλάκο, την κα Μ. Μουχασίρη και τα παιδιά το σχολείου, τον Σ. Τσακιρίδη και την Α. Καράτσιβη.

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας "Ρωμιών Πράξεις", Μ. Αγιάνογλου, Ν. Αγιάνογλου, Ν. Ανδρεάδη, Γ. Αποστολάκου, Μ. Αρρωστίδη, Μ. Σιμιτζή , Α. Παντζίρη, Γ. Εξαρχόπουλο, Ο. Ζαχαριάδου, Σ. Ιγνατιάδη, Λ. Κεντητού, Ντ. Μαυράκη, Κ. Μπάχλα, Στ. Ναρλίδη, Θ. Ντομπρίλα, Π. Πετρίδη, Δ. Σεϊζάν, Αν. Σπαγή, Σωτ. Σπαγή, Μ. Σπυρέλλη, Β. Τριφωνίδη, Γ. Τρυφωνίδη, Ι. Τριανταφυλλίδη, Θ. Τσαμούρη, Ν. Τσακίρογλου, Μ. Τσιριγωτάκη, Κ. Χανάζογλου, Μ. Υψηλάντη και Τ. Υψηλάντη.

Σε ότι αφορά την όλη οργάνωση της εκδήλωσης, είχε η Επιτροπή, αποτελούμενη από τις κυρίες: Ελισάβετ Χαριτωνίδου - Κόβη, Νέλλη Εθνοπούλου, Δόμνα Τοπούζογλου, Ρίτα Λουδάρου και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.