ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Υποψήφια δήμαρχος η Κυριακή Καμαρινού με τη "Λαϊκή Συσπείρωση"

0 23 ΜΑΙΟΥ 2019, 18:22

Και πάλι υποψήφια Δήμαρχος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Αλίμου θα είναι η δημοτική σύμβουλος Κυριακή Καμαρινού.

Η Κυριακή Καμαρινού είναι συνταξιούχος δασκάλα, κόρη του Αρίστου Καμαρινού και της Ελένης Κατσαφάδου. Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1964 και είναι δημότης Αλίμου.

Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Μπάρλα, ελεύθερο επαγγελματία και έχει δύο γιούς, τον Τρύφωνα - οικονομολόγο, απόφοιτο Παν. Πειραιώς και τον Αριστείδη- φοιτητή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Παν. Μακεδονίας.

Αποφοίτησε από την Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και ολοκλήρωσε το ανώτατο επίπεδο σπουδών στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και έχει επιμορφωθεί στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Καποδιστριακό Παν. Αθηνών.

Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) εκπόνησε διατριβή στον τομέα της «Εκπαίδευσης Ενηλίκων» και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στις Κοινωνικές Επιστήμες, του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (αγγλικά, ρωσικά) και έχει αρκετές δημοσιεύσεις και μεταφράσεις στον τύπο και σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τα Πέτρινα Πανεπιστήμια» (Σύγχρονη Εποχή, 2005), ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα, σχετικά με την Πολιτική Ιστορία («Δεσμώτες της Χούντας», Ελευθεροτυπία, 2009) και την Παιδαγωγική (Διαλεκτά έργα Α.Σ. Μακάρενκο, Ομίλου Εκπ/κού Προβληματισμού(2010)). Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».

Από το 1997 υπήρξε μέλος του Δ.Σ και του Προεδρείου του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αργυρούπολης-Ελληνικού-Αλίμου «Ο Θουκυδίδης» και Πρόεδρός του (Δεκ.2011- Σεπτ.2014). Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, από το 1997, εκπροσώπησε το σωματείο στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αλίμου και υπήρξε αντιπρόσωπος του Συλλόγου στις Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ). Με αυτήν την ιδιότητα εκπροσώπησε τους εκπαιδευτικούς στην Σερβία (1999) στην διάρκεια των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου από τους Νατοϊκούς και τους ευρωπαίους συμμάχους τους, με επισκέψεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης.

Από τα μαθητικά της χρόνια και στη συνέχεια ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ

Επί σειρά ετών συμμετείχε στο Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών και στο Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών. Σήμερα δραστηριοποιείται στην Πανελλήνια Ένωση Απογόνων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Εργάστηκε ως δασκάλα Ειδικής Αγωγής στον Άλιμο, από το 1996, στο 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου και το 2014 συνταξιοδοτήθηκε. Για μια δεκαετία (2001-2011) υπηρέτησε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, σαν διευθύντρια.

Αρνούμενη να υπηρετήσει από στελεχική θέση τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του «νέου σχολείου»- δεν υπέβαλε εκ νέου αίτηση.

Από το 2006 συμμετέχει ως υποψήφια σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το 2014 υπήρξε επικεφαλής της παράταξης στον Άλιμο και εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος.

Συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κάνοντας επίκαιρες παρεμβάσεις για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων των δημοτών, ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.

Με την παρουσία της στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης απέσπασε τον σεβασμό και την εκτίμηση τόσο των συμπολιτών της όσο και των πολιτικών της αντιπάλων.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.