ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2022, 07:14

ΑΡΘΡΑ

Στην κάλπη με ρουσφέτια και μπαξίσια

Σοφία Βούλτεψη 0 23 ΜΑΙΟΥ 2019, 14:17

Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι σ’ αυτές τις ευρωεκλογές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εκτεταμένη επιχείρηση κατάχρησης εξουσίας, στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση, με το πεπόνι και το μαχαίρι στο χέρι, άνοιξε τις κάνουλες κουτσουρεμένων επιδομάτων και υποσχέσεων.

Ωστόσο, η προεκλογική κατάχρηση εξουσίας δεν περιορίστηκε στη διανομή επιδομάτων, στη μείωση του ΦΠΑ, στις 100 δόσεις για τη ρύθμιση των οφειλών και στις ένδεκα τροπολογίες λίγες μέρες πριν από τις κάλπες.

Η προεκλογική κυβερνητική προπαγάνδα «μίλησε» σε διάφορες κατηγορίες πολιτών με ανακοινώσεις, παροχές και εξαγγελίες ως την τελευταία στιγμή, που μέσα στον γενικό ορυμαγδό πέρασαν απαρατήρητες.

Έχουμε και λέμε:

-Στις 20 Μαΐου, ανακοινώθηκε πως από την Τετάρτη 22 Μαΐου ξεκινά στον δήμο Ηρακλείου η ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις βάσει του νόμου 4611/17-5-2019.

-Την ίδια μέρα, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε αύξηση στις αμοιβές των ΙΔΟΧ (προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) καθηγητών στα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, στις Σχολές Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων και στη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού/Μετεκπαίδευση Θαλαμηπόλων. Και το ΦΕΚ δημοσιεύθηκε άρον άρον στις 17 Μαΐου!

-Επίσης την ίδια μέρα, Χαρίτσης και Φωτίου, σε άρον άρον πομπώδη (προεκλογική) συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσαν την αύξηση του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στα 270 εκατ. ευρώ το 2019-2020, από 234 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι (βρεφονηπιακοί σταθμοί).

-Την ίδια μέρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου τη Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ!

-Επίσης στις 20 Μαΐου, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, θυμήθηκε, όπως ανακοινώθηκε, να υποβάλει αίτημα (μόλις στις 15 Μαΐου) προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν την Κρήτη στις… 23 Φεβρουαρίου 2019!

-Την ίδια μέρα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοίνωσε τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Παλαμά Καρδίτσας δύο ακινήτων για δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος. Η ανακοίνωση έγινε μετά πολλών τυμπανοκρουσιών την επομένη, μαζί με την ανακοίνωση ένταξης δύο αρδευτικών έργων. Παράλληλα, εκδόθηκε ο οριστικός πίνακας των 32 αγροτικών έργων υποδομής που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ ανακοινώθηκε ότι δεσμεύονται επιπλέον 85 εκατ. ευρώ για το μέτρο ενίσχυσης της Βιολογικής Γεωργίας και άλλα 5 εκ για το μέτρο ενίσχυσης της Βιολογικής Κτηνοτροφίας. Και άλλα τέτοια που ο κ. Αραχωβίτης θυμήθηκε να τα ανακοινώσει τώρα.

-Την ίδια μέρα, ο κ. Αραχωβίτης θυμήθηκε να ανακοινώσει την δωρεάν παραχώρηση των αποθηκών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης για κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο, καθώς και νέες δράσεις αλληλεγγύης. Την απόφαση είχε υπογράψει μόλις στις 17 Μαΐου!

-Επίσης στις 20 Μαΐου, ανακοινώθηκε ότι με το ποσό των 9,6 εκατομμυρίων ευρώ, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα χρηματοδοτηθούν έργα, ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, υπηρεσιών υγείας και Τοπικών Χωρικών Σχεδίων, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

-Την ίδια μέρα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ&ΤΑ ανακοίνωναν ότι έχουν σχεδιάσει και σύντομα θα εκδώσουν τη σχετική πρόσκληση για μια Δράση ύψους 35 εκ ευρώ αποκλειστικά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά.

-Στις 21 Μαΐου, θυμήθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης να εγκρίνει 48 εκ. ευρώ για έργα αποκατάστασης από τη θεομηνία του… Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

-Εκείνη την ημέρα, το απόγευμα της Τρίτης, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πίστωσε την δήθεν 13η σύνταξη στους λογαριασμούς 7.700 πρώην δημοσίων υπαλλήλων, που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

-Στις 21 Μαΐου επίσης το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θυμήθηκε να εκδώσει προκήρυξη για προσλήψεις εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού! Με έναρξη υποβολής αιτήσεων την… 24η Μαΐου, δηλαδή την Παρασκευή προ των εκλογών της Κυριακής.

-Την ίδια μέρα, η κ. Αχτσιόγλου έσπευσε να εγκρίνει την απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τη διάθεση του ποσού των 350.000 ευρώ περίπου, για τη συμμετοχή των παιδιών των υπαλλήλων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του έτους 2019.

-Και πάντα στις 21 Μαΐου, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του Επιδόματος Στέγασης (50 περίπου εκ. ευρώ σε 230 χιλιάδες δικαιούχους) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή προ των εκλογών! Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι το επίδομα θα δοθεί… αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή και υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλιο.

Σε όλα αυτά, προσθέστε ότι σε συνέντευξή του της 20ής Μαΐου (ραδιόφωνο 247) ο κ. Τσίπρας είπε ότι… «τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη», που… «ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα» και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι… «αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα»!

Χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε άλλο για να αποδείξουμε πως οι τζογαδόροι του ΣΥΡΙΖΑ παίζουν τα ρέστα τους μέχρι την κάλπη της Κυριακής;

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.