ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Λόγια καρδιάς για τον δήμαρχο και υποψήφιο βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη

0 16 ΜΑΙΟΥ 2019, 13:10

Λόγια καρδιάς για τον Διονύση Χατζηδάκη ακούστηκαν κατά την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του ως βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β' Αθήνας, στις 8 Μαϊου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου "Σοφία Μπεφόν", σ' ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Διονύση Χατζηδάκη στην πόλη του, το Παλαιό Φάληρο. 

Η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης και ο συνάδελφός του στην Αυτοδιοίκηση Γιάννης Κωνσταντάτος, μίλησαν για τον άνθρωπο Χατζηδάκη, τον δήμαρχο Χατζηδάκη και Θεού θέλοντος, τον αυριανό βουλευτή. 

Λόγια καρδιάς για έναν άνθρωπο που έδωσε την ψυχή του σ' αυτό που τον έταξαν οι συμπολίτες του επί 17 συνεχή χρόνια. Να υπηρετήσει την πόλη του. Τίμησε την εντολή τους και είναι απόλυτα βέβαιο ότι με τον ίδιο τρόπο θα τιμήσει και την εντολή που θα του δώσουν και από τα έδρανα της Βουλής. 

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Διονύσης είναι ένας αγωνιστής
(Απόσπασμα από χαιρετισμό Ντόρας Μπακογιάννη):

«Φίλες και φίλοι, πρέπει να πω ότι για μένα είναι ιδιαίτερα τιμητικό αλλά νιώθω και πολύ μεγάλη συγκίνηση να παρουσιάσω για πρώτη φορά στην υποψηφιότητά του για τον νότο της Αθήνας τον Διονύση Χατζηδάκη . Με τον Διονύση μεγαλώσαμε μαζί , δεν θέλω να σας πω πόσα χρόνια αλλά εν πάση περιπτώσει μεγαλώσαμε μαζί.

Ο Διονύσης είναι ένας αγωνιστής, ο Διονύσης έμεινε ορφανός πολύ νωρίς υιοθετήθηκε κατά κάποιον τρόπον από την οικογένειά μας, διότι ο πατέρας μου ήταν κηδεμόνας του. Ήρθε στην Αθήνα, μπήκε στην Σχολή Δοκίμων.

Από την ημέρα που μπήκε (ο Διονύσης Χατζηδάκης) στην Σχολή Δοκίμων- εμείς δεν τον είπαμε τίποτα άλλο παρά Ναύαρχο, οπότε καλωσόρισε Ναύαρχε του λέγαμε, καλημέρα Ναύαρχε του λέγαμε , καληνύχτα Ναύαρχε του λέγαμε και, εξακολουθώ κι εγώ πολλές φορές και τον ονομάζω: Ναύαρχο.

Δεν θέλω να σας διηγηθώ ότι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν ο Διονύσης ήταν Σημαιοφόρος αλλά εμείς στο τηλέφωνο όταν του μιλάγαμε και τον αποκαλούσαμε Ναύαρχο – κάποια στιγμή δόθηκε μια γενική εντολή της Ε.Υ.Π.: Παρακολουθήσατε όλους ναυάρχους Κρήτης, επικοινωνούν με οικογένεια Μητσοτάκη.-
Αυτοί ήμασταν εμείς!

Αυτή ήταν η αρχή της πορείας με τον Διονύση. Παρακολούθησα όπως καταλαβαίνετε όλη την πορεία του, μια πορεία η οποία τελείωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Ναυτικό. Και μετά ο Διονύσης, αποφάσισε να γίνει Δήμαρχος - Δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο. Δε θα ξεχάσω ποτέ την συζήτηση που είχε με τον πατέρα μου, όπου πήγε και του είπε:

- Πρόεδρε, θα κατέβω στο Παλαιό Φάληρο.
- Τον κοίταξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και του λέει: Θα κατέβεις στο Παλαιό Φάληρο;
- Λέει: Ναι.
- Τι έχεις σκοπό να κάνεις στο Παλαιό Φάληρο;

Όταν του είπε τα σχέδια του Παλαιού Φαλήρου, του λέει ο Μητσοτάκης: Διονύση προχώρα! Θα είσαι πετυχημένος Δήμαρχος.

Προχώρησε ο Διονύσης και ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του το είδατε πριν από λίγο εδώ.
Ο Διονύσης, είναι ένας από τους σπάνιους ανθρώπους, ο οποίος έχει πίστη – έχει αρχές – έχει βούληση- έχει φίλους, κι όταν βάζει στόχους τους πετυχαίνει. Είναι ένας μεγάλος αγωνιστής .

Την τελευταία μεγάλη περιπέτεια, την περάσαμε πριν από 6 μήνες, όπου πραγματικά τα είδαμε δύσκολα. Τα είδαμε μπαστούνια. Φοβηθήκαμε όλοι. Αλλά πάντοτε, είχαμε την βεβαιότητα ότι αυτός ο πεισματάρης άνθρωπος, θα το ξεπεράσει κι αυτό. ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕ!

Φίλες και φίλοι, το ξεπέρασε. Το «έφαγε». Και σήμερα είναι έτοιμος για νέες μάχες. Εγώ λοιπόν, από την καρδιά μου Διονύση, να σου πω ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται Βουλευτές σαν και εσένα, χρειάζεται ανθρώπους οι οποίοι να παράγουν έργο, χρειάζεται ανθρώπους που να κρατάνε ψηλά τη Σημαία, χρειάζεται ανθρώπους που να ξέρουν –γιατί, δίνουν τις μάχες και γιατί ξέρουν να τις κερδίζουν.

Κυρίες και Κύριοι, δεν ψηφίζω δυστυχώς εδώ πέρα αλλά όσοι από εσάς ψηφίζετε, ένας από τους σταυρούς σας νομίζω ότι αξίζει στον Διονύση Χατζηδάκη!»

Άδωνις Γεωργιάδης: “Αρχήν άνδρα δείκνυσι”
(Απόσπασμα από χαιρετισμό Άδωνη Γεωργιάδη)

« Εγώ, δεν μασάω γενικώς τα λόγια μου – ασφαλώς σου αξίζει να εκλεγείς – όχι απλώς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, πρώτος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα της Αθήνας - για έναν βασικό λόγο: που δεν έχει να κάνει με σένα έχει να κάνει με μάς, οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: “Αρχήν άνδρα δείκνυσι ” , τον καθένα από εμάς τον βλέπεις από το τι κάνει από την ώρα που παίρνει την εξουσία και μετά.Εσύ, έδωσες αυτές τις εξετάσεις και σε αυτές τις εξετάσεις πήρες άριστα! Στην πραγματικότητα, όλοι εμεί οι νεότεροι Βουλευτές – ελπίζουμε κάποτε στην πολιτική μας ζωή, να μπορούμε να λέμε ότι μπορούμε να συγκριθούμε με τον Διονύση Χατζηδάκη! Αυτή είναι η αλήθεια. Εγώ, σε έχω το λέω δημοσίως πρότυπο αποτελεσματικότητος . Πρότυπο! Όταν θέλω να πω στους συνεργάτες μου, - αυτό, μου λένε «δε γίνεται» , λέω: «Ο Χατζηδάκης θα το 'κανε».

Η αξιοπρέπεια και η δύναμη με την οποία αντιμετώπισες εσύ και η οικογένειά σου, αυτή την πρόσφατη περιπέτεια, η οποία αντιλαμβάνομαι ήταν πολύ μεγάλη περιπέτεια, κι όσοι έχουμε περάσει ανάλογη περιπέτεια στην δική μας οικογένειά μας – αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολη είναι. Ότι όμως, στάθηκες όρθιος και σε αυτήν την περιπέτεια και είσαι σήμερα δυνατός, Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Νότια Αθήνα , έτοιμος να βοηθήσεις κι εσύ την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη , να αλλάξει την Ελλάδα και να την κάνει καλύτερη . Αυτό αποτελεί, έναν επιπλέον λόγο να σε θαυμάζει ο κάποιος και εσένα και την οικογένειά σου.
-Σου εύχομαι λοιπόν, την καλύτερη επιτυχία , γιατί την αξίζεις!
- Σου εύχομαι την καλύτερη επιτυχία , γιατί μας έδειξες τι πρέπει να κάνει ένας πολιτικός !
- Και σου εύχομαι την καλύτερη επιτυχία, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερους σαν και εσένα για να πάει μπροστά !»

Κωστής Χατζηδάκης: O Διονύσης Χατζηδάκης είναι καπετάνιος της ζωής

« Είμαι εδώ σήμερα γιατί ο Διονύσης Χατζηδάκης άλλαξε το Φάληρο – προσέξτε, δεν είναι απλώς ένας επιτυχημένος Δήμαρχος. Υπάρχουν κι άλλοι επιτυχημένοι Δήμαρχοι, ο Διονύσης άλλαξε την εικόνα του Παλαιού Φαλήρου, το Φάληρο του 2019 δεν έχει καμία σχέση με το Φάληρο του 2002. Κι αυτό έγινε γιατί παρακολουθούσε τα έργα και τα προβλήματα μέρα-μέρα , ήταν παρών στα προβλήματα των δημοτών κι αυτό μπορώ να το μαρτυρήσω, προσωπικά.Άλλωστε δεν χρειάζεται η δική μου μαρτυρία, όταν ο Δήμαρχος εκλέγεται σε μια πόλη που το κόμμα του παίρνει στις τελευταίες εκλογές- αν δεν κάνω λάθος, 33% και ο ίδιος παίρνει 65%, οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους – το έργο του Διονύση Χατζηδάκη μιλάει για εκείνον.

Και ο σημαντικότερος λόγος, που είμαι εδώ είναι γιατί ο Διονύσης σε όλη του τη ζωή ήταν καπετάνιος, ήταν καπετάνιος Κρητικός προτού γίνει κανονικός καπετάνιος στο Πολεμικό Ναυτικό. Ήταν καπετάνιος – Ναύαρχος στο Ναυτικό και ανέβηκε σκαλί σκαλί όλες τις βαθμίδες, ήταν καπετάνιος στο Γραφείο του Κων/νου Μητσοτάκη.

Ήταν καπετάνιος , περήφανος καπετάνιος στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και κυρίως ο Διονύσης, έχει υπάρξει Καπετάνιος της Ζωής , Μαχητής της Ζωής (χειροκρότημα) – ένας άνθρωπο που δεν κάνει πίσω στις δυσκολίες και τα προβλήματα και νικάει και τα πιο δύσκολα προβλήματα ΚΑΙ ακολουθεί η νέα μεγάλη νίκη του Διονύση, που θα είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και εκεί, δεν χρειάζεται η δική μας καλή μαρτυρία- χρειάζεται και είμαι βέβαιος ότι θα την έχει: η απλόχερη στήριξη των Νεοδημοκρατών του Νότιου Τομέα – είμαι απολύτως βέβαιος, ότι ο Διονύσης Χατζηδάκης θα εκλεγεί στη θέση που του αξίζει- πολύ ψηλά στο ψηφοδέλτιο γιατί τους καλούς πρέπει στην πράξη να τους επιβραβεύουμε.

Δεν χρειαζόμαστε μεγάλα λόγια, χρειαζόμαστε έργο – χρειαζόμαστε πολιτική με αποτέλεσμα και αυτός είναι ο Δήμαρχος Παλιού Φαλήρου, ο Ναύαρχος ο Καπετάνιος Διονύσης Χατζηδάκης . Καλή επιτυχία Διονύση!».

Γιάννης Κωνσταντάτος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης: Όσα με δίδαξε ο Διονύσης Χατζηδάκης είναι παρακαταθήκες για μένα
(Απόσπασμα από χαιρετισμό Γιάννη Κωνσταντάτου)

« Όταν έχουν προηγηθεί τόσο σημαντικοί ομιλητές, ο ένας πιο ξεχωριστός από τον άλλο με τη δική του διαδρομή , το να έχω εγώ το προνόμιο σήμερα παρουσία πολλών επιτυχημένων δημάρχων να καλούμε να πω δυο λόγια για τον Διονύση τον Χατζηδάκη – θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν θα μιλήσω ως Δήμαρχος δεν θα μιλήσω ως ένας φίλος του Διονύση του Χατζηδάκη, θα μιλήσω ως αυτό που είμαι και αισθάνομαι και δεν είναι άλλο από το μαθητής του Διονύση του Χατζηδάκη.Και ο μαθητής όταν πρέπει να μιλήσει για τον δάσκαλο είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ξέρετε , πρέπει να αποδείξει στην διαδρομή του ότι υπήρξε καλός μαθητής – ακολούθησε αυτά που του είπε ο δάσκαλος και πέτυχε τουλάχιστον τα δυνατά. Όταν βεβαίως έχεις τον δάσκαλό σου που λέγετε Διονύσης Χατζηδάκης αντιλαμβάνεστε ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ ψηλά και εμείς λέμε ότι, μπορούμε να τον μιμηθούμε και να φθάσουμε στο 10 στο 20 % αυτών που έχει κάνει ο Διονύσης τότε να είμαστε κι εμείς πετυχημένοι μαθητές.

Θα έλεγε βεβαίως κανείς τώρα , «τι είναι αυτά τα μαθήματα που σου ‘χει κάνει ο Χατζηδάκης ώστε να του αποδίδεις αυτόν τον μέγιστο τίτλο;» Γιατί, Δάσκαλος είναι μεγάλος τίτλος. Οι δάσκαλοι είναι αυτοί που πορεύονται και δείχνουν τον δρόμο στη ζωή. Θα σας έλεγα λοιπόν, και θα το έλεγα με πολύ ειλικρίνεια – πέρα από τις ώρες τις ατελείωτες που έχω περάσει στο τηλέφωνο ή μαζί, συζητώντας για όλα τα έργα που έχουν γίνει στο Ελληνικό - πάντα ξεκινάγανε από συζήτηση με τον Διονύση. Θα σας έλεγα ότι αυτά που με δίδαξε κι αυτά που με έμαθε, είναι παρακαταθήκες και είναι 3 πολύ απλά πράγματα:

1ον δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ανθρωπιά. Αν στο επίκεντρο της πολιτικής σου – μου είπε, δεν έχεις την αγάπη σου για τον άνθρωπο, αν τα προβλήματά τους δεν είναι προβλήματά σου, οι ανάγκες τους ανάγκες σου και να αγωνίζεσαι γι’ αυτά, ούτε καλός δήμαρχος θα γίνεις ούτε καλός πολιτικός μπορείς να λέγεσαι. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής: (χειροκρότημα) Να αγαπάς και να υπηρετείς τον άνθρωπο! Όπως έκανε βεβαίως ο Δάσκαλος σ’ όλη του την πορεία.

Το 2ο, είναι ότι : Πρέπει να είσαι στον κόσμο  κοντά , στον εργάτη στον δ/ντή, στον υπάλληλο - σε όλους να αντιλαμβάνεσαι αυτό που λένε, να το κάνεις κτήμα σου και να είσαι δίπλα τους. Όχι, ως καβαλάρης – δίπλα τους. Κάτω στο έδαφος, πατώντας στη γη. Για να μπορέσεις να κάνεις έργα, όπως αυτά που έκανε ο Διονύσης. Ακριβώς γατί παρακολούθησε σ’ όλη την πορεία από το τούβλο έως την σκεπή ό,τι έγινε.

Το 3ο, είναι κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο σήμερα να το συναντήσει κανείς. Μπορούμε να ανοίξουμε μεγάλη συζήτηση γι' αυτό, είναι η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός. Να χεις μπέσα, αυτό που λέγανε οι παλαιοί – αν ήταν ο παππούς μου εδώ που δεν ήξερε γράμματα θα σας το ‘λεγε: να τιμάς τα παντελόνια που φοράς. Και το «ναι» σου στο κόσμο να είναι ΝΑΙ – το «όχι» σου ΟΧΙ με επιχειρήματα. Να μην κοροϊδέψεις τον κόσμο. Να μην τον ξεγελάσεις. Να μην προσπαθήσεις να υφαρπάξεις την ψήφο απλά και μόνο για μια εκλογή. Αυτά λείπουν στην κοινωνία, αλλά αυτά ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Δάσκαλός μου, που τα έχουν και τα έχουν κάνει πράξη . Και τα έχετε δει και τα έχετε ζήσει και ξέρετε ότι δε σας λέω ψέματα. Σας λέω πραγματικά γεγονότα.

Κλείνοντας επειδή δεν ξέρω η διαδρομή του καθενός ποια είναι στη ζωή, εγώ τουλάχιστον θα θελα πάρα πολύ να με αξιώσει ο Θεός να γεράσω, θα θελα να λέω όταν φθάσω στα γεράματά μου στους ανθρώπους που θα χω δίπλα μου, ότι έζησα ανάμεσα σε κάποιους ξεχωριστούς ανθρώπους, σε κάποιες χαρισματικές προσωπικότητες, σε κάποιους ανθρώπους που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Και ένας από αυτούς θα είναι πάντοτε για μένα ο Διονύσης ο Χατζηδάκης. Αυτό θα το κρατάω και θα το κουβαλάω σ’ όλη μου τη ζωή.

Θέλω μόνο να πω κάτι, δεν είναι τιμή για τον Χατζηδάκη να πάει στην Βουλή. Είναι τιμή για τον λαό της Νότιας Αθήνας να τον εκπροσωπεί ένας Χατζηδάκης στη Βουλή γιατί αγαπάει την Νότια Αθήνα όσο λίγοι. Είναι μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του επόμενου Πρωθυπουργού που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης, να έχει ένα όπλο – Ναύαρχο τον είπαν εγώ τον λέω «όπλο», όπως ο Διονύσης ο Χατζηδάκης. Και τέλος είναι πολύ σημαντικό για τον λαό του Φαλήρου, να δει τον Δήμαρχό του στην Βουλή. Ακριβώς, εκτιμώντας και δίνοντας τα εύσημα σ’ αυτόν τον σπουδαίο άντρα, σ’ αυτόν τον σπουδαίο πολιτικό».
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.