ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Μνημόσυνο για τους πεσόντες των ελληνικών υποβρυχίων στο Παλαιό Φάληρο

0 14 ΜΑΙΟΥ 2019, 17:43

Το σημαντικό για το Πολεμικό μας Ναυτικό ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο τελέστηκε και φέτος από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων στο χώρο του μνημείου των Υποβρυχίων στο Πάρκο του Φλοίσβου, υπέρ των κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απολεσθέντων εν δράσει μελών πληρωμάτων των υποβρυχίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Β’Π.Π. απωλέστηκαν τέσσερα συνολικώς υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου, από τα έξι που αρχικώς διέθετε στην αρχή του ελληνοϊταλικού πολέμου, στις 28 Οκτωβρίου 1940. Πρόκειται για τα υποβρύχια «ΠΡΩΤΕΥΣ» (Υ-3), «ΓΛΑΥΚΟΣ» (Υ-6), «ΤΡΙΤΩΝ» (Υ-5) και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (Υ-1), που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια στον υγρό τους τάφο 104 συνολικώς ανδρών των ελληνικών υποβρυχίων, μεταξύ των οποίων και δύο του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας.

Η επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Στρατιωτικό Ιερέα του Πολεμικού μας Ναυτικού, εκτός από τους προαναφερθέντες ηρωικώς πεσώντες εν πολέμω «υποβρύχιους», περιελάμβανε ασφαλώς και τους εν ειρήνη θανόντες συναδέλφους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Στεφάνια κατέθεσαν στη βάση του Μνημείου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Ραδίτσας, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Αντιναύαρχος ε.α. Διονύσης Χατζηδάκης, ο εκπρόσωπος των Αρχηγών ΓΕΝ και Στόλου, καθώς και ο Βρετανός Ακόλουθος Αμύνης στην Αθήνα.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.