ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σγουρός: Όταν τα σκουπίδια τα μαζεύουν οι «αντιμνημονιακοί» την μπάνκα στον αέρα την τινάζουν οι εργολάβοι

0 14 ΜΑΙΟΥ 2019, 13:57

«Χρυσοφόρες» συμβάσεις άνω των 100.000.000 € υπέγραψε την περίοδο 2014-2019 η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου για την αναπαραγωγή του ίδιου και απαράλλαχτου παρωχημένου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Κι όμως το 2014 η Ρ. Δούρου είχε αναγάγει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως αιχμή της προεκλογικής της καμπάνιας.

Πέρα από την αλήστου μνήμης φράση «αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί», είχε κυκλοφορήσει σποτ στο οποίο υποστήριζε με βεβαιότητα «Μπορεί να κάνουμε νέα αρχή, να σταματήσουν οι εργολάβοι να κερδίζουν από τα σκουπίδια».Παράλληλα είχε παρουσιάσει σε ειδική μονοθεματική εκδήλωση το προεκλογικό της πρόγραμμα για τη διαχείριση των αποβλήτων, ενώ με κάθε ευκαιρία λασπολογούσε με αστήρικτες καταγγελίες κατά των αντιπάλων της, μιλώντας για σκοτεινές διαδρομές και διαπλοκή.

Τελικά όμως, για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε ότι η κριτική της ήταν βασισμένη στο ψέμα, αφού έκανε τα εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που έλεγε, ενώ με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές της εγκλώβισε - όπως κανείς πια δεν αμφισβητεί - τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου στο τέλμα.

Και τούτο αν και το 2014 και μετά από μία θητεία μόλις δύο ετών (2012-2014) του Γ. Σγουρού, η Ρ. Δούρου παρέλαβε 4 διαγωνισμούς για την κατασκευή ισάριθμων μονάδων επεξεργασίας και 3 μονάδων κομποστοποίησης σε εξέλιξη προϋπολογισμού 400 εκ. € με χρηματοδότηση από ιδιωτικά και κοινοτικά κεφάλαια, 1 διαγωνισμό για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα, 6 διαγωνισμούς για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Αττικής, ολοκληρωμένο οδηγό για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων από τους δήμους της Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος Life.

Πέντε χρόνια μετά και αφού ακύρωσε κάθε πρόοδο που είχε συντελεστεί λόγω της ιδεολογικής αντίθεσής της με τον τρόπο χρηματοδότησης (ΣΔΙΤ), γιατί υποτίθεται θα χανόταν ο δημόσιος χαρακτήρας στη διαχείριση των αποβλήτων, δεν προχώρησε στην κατασκευή ούτε ΜΙΑΣ νέας υποδομής, ο ΧΥΤΑ στη Φυλή που υποτίθεται θα έκλεινε φορτώθηκε με ακόμη περισσότερα σκουπίδια αφού έγιναν δύο επεκτάσεις, μία προς τα κάτω (βαθιά εκσκαφή) και μία προς τα πάνω (πανωσήκωμα), το Γραμματικό που η ίδια είχε χρησιμοποιήσει ως υπόδειγμα αγώνα κατά της εξουσίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης εξαιτίας των οβιδιακών μεταμορφώσεών της που εξαγρίωσαν τους κατοίκους.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των λαθών και πισωγυρισμάτων, των παλινωδιών και ανακυβιστήσεων είναι την ίδια ώρα που όλες οι άλλες Περιφέρειες της χώρας (π.χ. Ήπειρος, Μακεδονία, Πελοπόννησος, Ηλεία) λύνουν το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων, αφού τα ΣΔΙΤ προχωράνε με τις ευλογίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. δηλώσεις Φάμελλου, Δραγασάκη, Πιτσιόρλα), στην Αττική τα πάντα να έχουν κολλήσει και ο μοναδικός ΧΥΤΑ εξαντλείται!

Κοινώς χειρότερα δεν γίνεται…

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μπορεί η ανακύκλωση να μην προχώρησε, το Γραμματικό να μην έκλεισε, η Φυλή να μην αποσυμπιέστηκε, όμως οι μόνοι κερδισμένοι υπήρξαν οι «προαιώνιοι εχθροί» της κας Δούρου : οι εργολάβοι τους οποίους αποφάσισε να «τιμωρήσει» συνάπτοντας συμβάσεις ύψους 100.000.000 € για την ανακύκλωση του ίδιου παρωχημένου μοντέλου διαχείρισης.

«Τελικά η κα Δούρου είχε δίκιο πριν μερικά χρόνια σε αυτό που είπε. Όντως αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί. Διότι όταν μαζεύουν τα σκουπίδια οι αντιμνημονιακοί την μπάνκα στον αέρα την τινάζουν οι εργολάβοι» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός.

* Ακολουθεί πίνακας με τις κυριότερες εργολαβικές συμβάσεις της κας Δούρου την περίοδο 2014-2019 με ημερομηνία σύναψης, διάρκεια, ποσό σύμβασης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.