ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Πασακυριάκος: Όχι στα σχέδια της Εκκλησίας για business στο Λόφο της Φασκομηλιάς στη Βουλιαγμένη

0 6 ΜΑΙΟΥ 2019, 17:19
Χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποκατασταθεί το φυσικό τοπίο στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Το χώρο της Λίμνης της Βουλιαγμένης και το Λόφο της Φασκομηλιάς επισκέφτηκε τη Δευτέρα 6 Μαϊου ο Κώστας Πασακυριάκος υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με τον αρχαιολόγο, ιστορικό Χρήστο Διονυσόπουλο, ο οποίος από τη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται για την προστασία της φυσικής κληρονομιάς και των αρχαιοτήτων της περιοχής.

΄Οπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος, "οι κατασκευές που έχουν εγκατασταθεί στο χώρο από τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται αυτόν τον απίστευτης φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς τόπο, αποτελούν μία σημαντική απειλή που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Λίμνη της Βουλιαγμένης να έχει μετατραπεί σε μνημείο ιστορικής εκμετάλλευσης και αυθαιρεσίας με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, των δημοτικών αρχών της περιοχής αλλά και της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδας που φέρεται ως ιδιοκτήτης του χώρου.

Το θέμα της Λίμνης της Βουλιαγμένης έρχεται ξανά στην επικαιρότητα εξαιτίας της συμφωνίας κυβέρνησης – ηγεσίας της Εκκλησίας, για τη σύσταση εταιρίας που θα αξιοποιήσει τη φερόμενη περιοχή ως εκκλησιαστική περιουσία αλλά και του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που προβλέπει την ένταξη σε επιχειρηματική εκμετάλλευση ακόμα και περιοχών που είναι ενταγμένες στο δίκτυο NATURA και έχουν χαρακτηριστεί μνημεία της φύσης, όπως η Λίμνη!"

Ο Κώστας Πασακυριάκος επίσης, τόνισε:

«Η κατάσταση στη Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι σε οριακό σημείο εδώ και πολλά χρόνια, με ευθύνη κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών της περιοχής. Πέρα από το πανάκριβο εισιτήριο που την καθιστά απαγορευτικό τόπο για τις λαϊκές οικογένειες, οι χρήσεις και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που υπάρχουν μέσα στο χώρο, αλλοιώνουν το χαρακτήρα της.

Η ανέγερση αυθαιρέτων που νομιμοποιήθηκαν με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης και διατηρούνται με τη σημερινή, το μπάζωμα μικρής λίμνης και των λασπόλουτρων, η καταστροφή τμήματος της φυσικής παραλίας της λίμνης, είναι το αποτέλεσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της εμπορικής εκμετάλλευσης.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαλείψει από το νόμο 4178/2013, την αντισυνταγματική παράγραφο που επιτρέπει την τακτοποίηση-νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων σε περιοχές φυσικού κάλλους με πρόσχημα τον χρόνο εκτέλεσης της κατασκευής ή εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης, όπως ακριβώς έχει γίνει εδώ. Και πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να προβεί στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων και στην αποκατάσταση του φυσικού τοπίου, όπως προβλέπει το ΠΔ του 2003».

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.