ΑΛΙΜΟΣ

Ενημέρωση για την πορεία αποπεράτωσης της πεζογέφυρας Αλίμου

0 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 20:29

Ανακοίνωση για την αποπεράτωση της πεζογέφυρας στον Άλιμο εξέδωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης μετά τα πολλαπλά ερωτήματα των συμπολιτών του σχετικά με την πορεία του έργου που εδώ και αρκετό καιρό παρουσιάζει στασιμότητα. 

Να σημειωθεί πως η πεζογέφυρα του Αλίμου που κατασκευάζεται στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου και είχε δημιουργήσει στα αρχικά στάδια κυκλοφοριακά προβλήματα στην παραλιακή λεωφόρο χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το υπουργείο Υποδομών μαζί με άλλες 5 πεζογέφυρες στην Αττική. 

Η ανακοίνωση του Δημάρχου  

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Έπειτα από πολλαπλά ερωτήματα συμπολιτών μας αναφορικά με το χρόνο αποπεράτωσης της πεζογέφυρας που κατασκευάζεται στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος & Καλαμακίου, υπεύθυνα ενημερώνουμε τους πολίτες του Αλίμου για τα ακόλουθα:

1. Το έργο χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το Υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για συνολικά 6 πεζογέφυρες που κατασκευάζονται σε διάφορα σημεία της Αττικής (Άλιμος, Παλ. Φάληρο, Χαϊδάρι κ.λπ.) με 1 ΕΝΙΑΙΟ μεγάλο έργο.

2. Ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα ενιαίο έργο, η κατασκευή των 6 πεζογεφυρών προχωράει αργά, καθώς κατασκευάζονται και οι 6 πεζογέφυρες ταυτόχρονα από τον ίδιο εργολάβο του Υπουργείου, σε 6 διαφορετικά σημεία της Αττικής.


3. Ο Δήμος Αλίμου έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, που επιβλέπουν την κατασκευή, την επιτάχυνση των εργασιών και την ταχεία αποπεράτωση της κατασκευής. Το Υπουργείο Υποδομών μας έχει απαντήσει ότι το έργο προχωράει εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων από τη Σύμβαση και το Νόμο.

4. Το έργο δεν έχει σταματήσει ή εγκαταλειφθεί. Το Υπουργείο αναμένει να φτάσουν στο ίδιο κατασκευαστικό στάδιο (ανέγερση των 2 πυλώνων) και οι υπόλοιπες 5 πεζογέφυρες, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψουν τα συνεργεία του εργολάβου στον Άλιμο και να συνεχίσουν με την επόμενη φάση του έργου, που είναι η τοποθέτηση του μεταλλικού κυρίως σώματος της γέφυρας.

Παρακαλούμε, κατά συνέπεια, για την υπομονή όλων των συμπολιτών μας, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος μας είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και πιέζει για την επίσπευση των εργασιών και την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Ανδρέας Κονδύλης
Δήμαρχος Αλίμου  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.