ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Γιάννης Φρέρης: Γιατί με τον Γιάννη Φωστηρόπουλο

0 2 ΜΑΙΟΥ 2019, 18:58

Τους λόγους της σύμπραξης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου εξηγεί ο επικεφαλής της κίνησης "Φάληρο - Άλλη Πόλη" και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φρέρης με τη δήλωση που ακολουθεί:  

"Κατά το τελευταίο διάστημα, είχα τη χαρά να συντονίσω μία πρωτόγνωρη για το Π. Φάληρο συμμετοχική διαδικασία μέσω διαδικτύου, σε αναζήτηση της αντικειμενικά προτιμότερης εκλογικής σύμπραξης της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η χαρά έγινε διπλή για εμένα, όταν μέσα από τη διαδικασία ηλεκτρονικής διαβούλευσης με ένα ευρύ φάσμα συνδημοτών, προέκυψε -ως μακράν η προτιμότερη- η σύμπραξη της κίνησής μας με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Ο φίλος μου ο Γιάννης έχει διέλθει με επιτυχία μέσα από πολλές και διαφορετικές φάσεις του δημοτικού στίβου από τότε που γνωριζόμαστε. Η απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία, έρχεται στην καλύτερη στιγμή μιας πολιτικής ωρίμανσης, η οποία προήλθε από την έφεση στον διάλογο και τη σύνθεση. Αυτό το προφίλ εγγυάται ηγεσία ενωτική, μέσα σε ένα πλαίσιο εκλογικών κανόνων όπως είναι αυτό του «Κλεισθένη», που απαιτεί από τον Δήμαρχο τα πιο πάνω τα χαρακτηριστικά.

Η σύμπλευση με τον Γιάννη είναι και οραματική, αφού όπως διαπιστώσαμε και οι δύο, παρακολουθώντας ο ένας τις αναλύσεις του άλλου, υπάρχει σαφής σύμπτωση απόψεων σε θέματα στρατηγικού αναπτυξιακού, κοινωνικού και διοικητικού σχεδιασμού.

Με τις πιο πάνω φράσεις ξεκινούσε η δήλωση που είχα ξεκινήσει να γράφω, για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλευρό του φίλου μου Γιάννη Φωστηρόπουλου. Δεν αναιρώ ούτε ένα σημείο στίξης από τα προλεγόμενα, επιλέγω όμως να δώσω προτεραιότητα στον από καρδιάς επίλογο:

Γιατί με τον Γιάννη μιλάμε τη γλώσσα της ίδια γενιάς και της ίδιας γειτονιάς. Γιατί ο Γιάννης είναι δοκιμασμένος φίλος. Γιατί μαζί του, επιδιώκω να επαληθευτεί και η πεποίθησή μου ότι η φιλία είναι αλήθεια και εμπιστοσύνη.

«Αλήθεια και εμπιστοσύνη» είναι αυτό που χρειάζεται και η πολιτική, ιδίως σε τοπικό επίπεδο. Εκεί όπου δίνεις λόγο για να παράγεις έργο, εκεί και κρίνεσαι με όρους διαπροσωπικής εγγύτητας, πριν και μετά τις εκλογές.

Στην πόλη που μας γέννησε, ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να ξεγελάσουμε κανέναν. Αντιθέτως, θα θέλαμε να μπορούσαμε να τους δικαιώσουμε όλους, γιατί το Π. Φάληρο ανήκει σε όλους μας και όχι μόνο σε μία πλειοψηφία ορισμένου χρόνου.

Το στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής είναι η ευρύτερη δυνατή συλλογική δικαίωση, πράγμα που δεν μπορεί να καταστεί δυνατό, παρά μόνο από την «έργω» απόδειξη αγάπης για τον τόπο, μέσα από την εποικοδομητική στάση όσο το δυνατόν περισσότερων πτερύγων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Μία πλειοψηφία νέου ήθους και ύφους (με καθρέφτη το Δημοτικό Συμβούλιο) είναι η πιο ευγενής επιδίωξη και η πλέον αναγκαία συνθήκη κοινής προκοπής.

Στην κατεύθυνση αυτή, εναποθέτω -ως απλός δημότης- τις ελπίδες μου και στους αγαπητούς φίλους και υποψηφίους δημάρχους (Β. Ανδρικοπούλου, Γ. Βασιλείου, Α. Δούμα, Σ. Κατσέλη, Ν. Κατσένη, Κ. Μερκουράκη, Δ. Πιτούλη) που -όπως και ο Γ. Φωστηρόπουλος- μου απηύθυναν προσκλήσεις συζήτησης για τη διερεύνηση πιθανοτήτων εκλογικής συνεργασίας, στις οποίες ανταποκρίθηκα με αίσθηση τιμής".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Ο Γιάννης Φρέρης είναι Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. παραχωρησιούχου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ με έδρα το Χαλάνδρι.

Είναι κάτοχος πτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων Νομικής & Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris I).

Κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας (EACD) εκλεγμένος 4 φορές.

Είναι νυμφευμένος με τη Γεωργία Παύλου και πατέρας της Μαρίας – Ντολόρες.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.