ΒΟΥΛΑ

"Δήμος Απολλωνίας": Η πρόταση Τζιώτη για το όνομα του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

0 1 ΜΑΙΟΥ 2019, 22:11

"Απολλωνία", το όνομα του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, σύμφωνα με όσα οραματίζεται ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Τζιώτης, επικεφαλής της παράταξης "Γαλάζια Δημοκρατία". 

Δεν είναι καινούργιο. Από τότε που ο Δήμος έγινε καλλικρατικός και τ' όνομά του πραγματικός... "σιδηρόδρομος", πολλές ήταν οι ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι για την ονομασία του, ανάμεσά τους και το "Απολλωνία". 

Τα χρόνια πέρασαν και κανείς δεν φάνηκε διατεθειμένος να προχωρήσει τη διαδικασία, όχι ειδικώς για το "Απολλωνία" αλλά γενικώς για κανένα όνομα, με αποτέλεσμα χάριν συντομίας πολλές φορές ο δήμος να αναφέρεται και ως δήμος των 3Β.

Η πρόταση του κυρίου Τζιώτη την οποία γνωστοποίησε σε συνάντηση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής, έρχεται με σκοπό το όνομα να αποτελέσει, ως brand name, μέρος μιας στρατηγικής όχι μόνο του Δήμου, αλλά με το μότο "πόλη του φωτός", και της ευρύτερης περιοχής της Αθηναϊκής Ριβιέρας. 

Ενταγμένος ο Δήμος "Απολλωνίας" σε ένα πλαίσιο μια ευρύτερης καμπάνιας προώθησης της περιοχής με ορίζοντα υλοποίησης το 2021, τόνισε πως άξονές της θα αποτελέσουν η "επιστροφή της φύσης στον άνθρωπο", το "ολιστικό σχέδιο για την Αθηναϊκή Ριβιέρα του Πολιτισμού'", "η πράσινη οικονομία", "η μεσογειακή διατροφή" κ.ά. με φορέα στρατηγικής ανάδειξης και διαχείρισης το "Αthens Riviera Foundation".

Τέλος, όπως είπε ο Δήμος Απολλωνίας δεν θα περιλαμβάνει μόνο τις τρεις δημοτικές κοινότητες, της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης, αλλά και μία τέταρτη, της Βάρκιζας. 
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.