ΒΟΥΛΑ

Επενδύσεις άνω των 15 εκ. ευρώ στο παραλιακό μέτωπο της Βούλας

0 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 11:30

Σε διαδικασία αξιοποίησης μπαίνουν πλέον το Κάμπινγκ και η Β' Πλαζ της Βούλας μετά την επιτυχή έκβαση της δημοπράτησής τους στις 24 Απριλίου.

Η συνολική παραλιακή έκταση των 150 στρεμμάτων που παρέμενε αναξιοποίητη για περίπου 20 χρόνια και ειδικότερα η Β' πλαζ είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, περνά πλέον στα χέρια μεγάλων "παικτών" οι οποίοι θα επενδύσουν άνω των 15 εκ. ευρώ μέχρι το 2020, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν και 500 νέες θέσεις εργασίας.  

Η διαδικασία μεταβίβασης των παραλιακών αυτών εκτάσεων από την ΕΤΑΔ προς το δήμο Βάρης - Βούλα - Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018, αποτελούσε δε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. 

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της Β' πλαζ από διάφορα επιχειρηματικά σχήματα είχε πέσει στο κενό αφού συνάντησε σθεναρή αντίδραση από τους πολίτες που δεν ήθελαν εστίες όχλησης δίπλα στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα το άλλοτε κόσμημα του δήμου Βούλας να παραμείνει κλειστό και εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια. 

Το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλάζει μορφή

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δημοπράτηση των εκτάσεων της Β’ Πλαζ Βούλας και του χώρου του Camping Βούλας την Τετάρτη 24 Απριλίου καθώς οι ανάδοχοι που προέκυψαν από τη διαδικασία παρέχουν τα εχέγγυα πως οι προγραμματισμένες αναπλάσεις στις συγκεκριμένες παραλιακές ζώνες θα είναι υψηλού επιπέδου και μέχρι το τέλος του 2020 η παράκτια ζώνη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι πόλος έλξης υψηλού επιπέδου τουρισμού, ενώ παράλληλα να εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα ζωής που ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Οι προγραμματισμένες αναπλάσεις θα μετατρέψουν τις επί εικοσαετίας εγκαταλειμμένες εκτάσεις σε σύγχρονες λουτρικές εγκαταστάσεις με χώρους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού χωρίς καμία οχλούσα νυχτερινή δραστηριότητα.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τους όρους της σύμβασης και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι ανάδοχοι, το συνολικό ύψος των επενδύσεων αναμένεται να υπερβεί τα 15 εκ. ευρώ, εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας, και ο Δήμος θα εισπράττει σχεδόν 1 εκ ευρώ ετησίως σε μισθώματα και ποσοστά επί των εσόδων ενώ το συνολικό κόστος δημιουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει αποκλειστικά τους αναδόχους. Επιπλέον, η σύμβαση προβλέπει δωρεάν είσοδο όλων των δημοτών στις λουτρικές εγκαταστάσεις και η παραχώρηση χρόνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο.

Η μίσθωση των παραλιών μετά το διαγωνισμό της Τετάρτης 24 Απριλίου είναι αποτέλεσμα σειρά μεθοδικών και αποτελεσματικών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής οι οποίες ξεκίνησαν από το 2015 όταν με ενέργειες του Δημάρχου ξεκίνησε η διαδικασία παραχώρησης 540 στρεμμάτων παραλιακής ζώνης από την ΕΤΑΔ Α.Ε. προς το Δήμο για διαχείριση.

Η θετική εξέλιξη της παραχώρησης ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρωτόκολλων παράδοσης παραλαβής από τα δύο μέρη μετά από την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και των αντίστοιχων της ΕΤΑΔ για να προσδιοριστούν οι προδιαγραφές και οι όροι της παραχώρησης.

Παράλληλα ο Δήμος ξεκίνησε τη σύνταξη των μελετών διαμόρφωσης των συγκεκριμένων εκτάσεων, προκειμένου χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή να μπορέσει να προχωρήσει στη δημοπράτηση τους άμεσα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης και να μπορέσουν οι παραλίες να πάρουν την τελική τους μορφή και να αποδοθούν στους κατοίκους της πόλης όσο γίνεται γρηγορότερα.

Οι ζώνες που δημοπρατήθηκαν, οι ανάδοχοι και οι προβλεπόμενες χρήσεις  

Στην Athens Beach Club A.E, 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., (Costa Navarino, Hilton), κατακυρώθηκε η υπομίσθωση των τριών τμημάτων (Ζώνες 1, 2 και 3) της έκτασης της Ακτής Β΄ Βούλας.

Η υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων να ανέρχεται σε περίπου 18 μήνες.

ΑΚΤΗ Β΄ΒΟΥΛΑΣ:


Προβλεπόμενα έργα: 7.000.000,00 ευρώ.
Ανάδοχος: «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων»Α’ Ζώνη

Διατηρούνται τα υφιστάμενα κτήρια και χρησιμοποιούνται για εγκαταστάσεις αναψυχής για την υποστήριξη των λουτρικών εγκαταστάσεων.

Δημιουργούνται δύο χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets).
Διατηρούνται τα υφιστάμενα κτίρια Εισόδου-Υποδοχής-Διοίκησης.
Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία

Β’ Ζώνη:

Ανάδοχος: «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων»
Διατηρούνται για χρήση αναψυκτηρίων τα δύο υφιστάμενα κτήρια

Δημιουργούνται τρεις χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets) πλησίον της ΖΩΝΗΣ 1.
Δημιουργείται χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Δημιουργείται κολυμβητική δεξαμενή για κολύμβηση και υδατοσφαίριση (πισίνα) η οποία θα παραχωρείται αποκλειστικά στο Δήμο κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο και κατά τους θερινούς κατόπιν συνεννόησης.
Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία

Γ’ Ζώνη:

Ανάδοχος: «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων»

Δημιουργείται εστιατόριο άνευ μουσικής και εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων
Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία

Α΄ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΑΣ (ΚΑΜΠΙΝΓΚ):

Προβλεπόμενα έργα: 8.000.000 ευρώ.Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του camping, έκτασης περίπου 35 στρεμμάτων στην Α Πλαζ Βούλας, ανάδοχος κηρύχθηκε η εταιρεία ΒΔ Επενδυτική, θυγατρική της Ναυσικά Α.Ε., η οποία σε ποσοστό 80% ανήκει στην Grivalia Hospitality, τον επενδυτικό βραχίονα της Grivalia Properties στον κλάδο των ξενοδοχείων.

1η Ζώνη:

- Δημιουργείται χώρος camping 5 αστέρων που συνδυάζει τις πολυτελείς ανέσεις με τη ζωή κοντά στη φύση.
- Δημιουργούνται χώροι αναψυχής προς εξυπηρέτηση των λουομένων
- Δημιουργούνται οχτώ γήπεδα τένις.
- Υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας χώρων στάθμευσης για τη εξυπηρέτηση της εγκατάστασης
- Προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπου
- Διατηρείται το υφιστάμενο κτίριο Υποδοχής – Διοίκησης.

2η Ζώνη:

Ανάδοχος: «Tanweer Alliances Ανώνυμης Εταιρείας διανομής Παραγωγής εκμετάλλευσης και προβολής οπτικοακουστικού περιεχομένου - Tanweer Alliances S.A.»

- Δημιουργείται υπερσύγχρονος θερινός κινηματογράφος

Kωνσταντέλλος: To παραλιακό μας μέτωπο αλλάζει μορφή 

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη μας. Το παραλιακό μας μέτωπο αλλάζει μορφή, μετά από προσπάθεια τεσσάρων χρόνων η πόλη μας αποκτά τις παραλίες που της αξίζουν. Η ανάπλαση των εκτάσεων που δημοπρατήθηκαν αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια και επιτέλους, μετά από τέσσερα χρόνια μεθοδικής δουλειάς φτάσαμε σήμερα στο σημείο να έχουμε αναδόχους επενδυτές όπως είναι οι εταιρείες Temes ιδιοκτήτρια τουριστικών μονάδων όπως το Costa Navarino και το Hilton στη Β’ Πλαζ και η εταιρεία συμφερόντων Ναυσικά και η Tanweer στο Camping.Η μεθοδική δουλειά των υπηρεσιών μας και οι άριστες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μας επέτρεψαν να προσελκύσουμε επενδυτικά σχήματα μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων του Ελληνικού τουρισμού για να επενδύσουν στην πόλη μας, διασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας ζωής των κατοίκων μας και την ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις για όλους τους δημότες της πόλης.

Το 2020 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα αποκτήσει δύο παραλιακές ζώνες κόσμημα για την περιοχή, με λουτρικές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.