ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελένη Παναγιωταρέα - Υποψήφια της Ν.Δ. για την Ευρωβουλή

0 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 19:56

Η Ελένη Παναγιωταρέα υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, είναι πολιτικός επιστήμονας - οικονομολόγος με ειδίκευση στη ζώνη του ευρώ, στις κρίσεις χρέους, καθώς και στη δημοκρατική νομιμοποίηση θεσμών. 

Εργάστηκε επί χρόνια, ως ανώτερος οικονομολόγος στον χρηματοοικονομικό τομέα, με κύριο αντικείμενο τις μακροοικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής. 

Συμβουλεύει ξένους θεσμικούς επενδυτές και διεθνείς εταιρείες διαχείρισης πολιτικού κινδύνου. 

Είναι ερευνήτρια στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής πολιτικής, όπου συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας ή εισηγήτρια σε μία σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

Είναι συγγραφέας της μονογραφίες Greece in the Euro: Economic Delinquerncy or System Failure? (εκδ. ECPRPress), ενώ μελέτες της για την Ελληνική κρίση και τη Νότια Ευρώπη, έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικούς συλλογικούς τόμους. 

Κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με αντικείμενο τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την πορεία προσαρμογής της, εξετάζοντας την εθνική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική.  

Είναι παντρεμένη με τον Σωτήρη Μακρόπουλο και έχουν τρία παιδιά, την Άννα, τον Αχιλλέα και τον Άγγελο. 

Σόλωνος 12, 105 53 Αθήνα 
Τηλ.: 210 3636893 - 697845120
email: epanagiotarea@gmail.com
www.elenipanagiotarea.com

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.