ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 08:02

ΑΛΙΜΟΣ

Ανδρέας Κονδύλης - Απολογισμός: "Είμαστε περήφανοι για τον Άλιμο"

Νικόλας Κονταρίνης - foto & video: vimaonline.gr 0 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 16:12

"Είμαστε περήφανοι για τον Άλιμο", είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, λίγο πριν κάνει τον δημόσιο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής και την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, "ΑΓΑΠΩ τον Άλιμο", το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019, στο κατάμεστο από κόσμο δημοτικό θέατρο "Κάρολος Κουν". 

Ο Δήμαρχος Αλίμου εξήγησε γιατί πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι οι συμπολίτες του, αναφέροντας τα περισσότερα από τα 450 έργα που έχουν γίνει σε όλη την περιοχή μέσα στα 4, 5 αυτά χρόνια που βρίσκονται στην Διοίκηση του δήμου, ενώ, και σε ότι αφορά τα οικονομικά, ενημέρωσε πως, τα χρέη έχουν μειωθεί κατά 50%. "Όταν παραλάβαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ο Δήμος χρώσταγε 30 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα, το χρέος αυτό έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, δηλαδή έχει πέσει στα 15 εκατομμύρια, και συνεχίζουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην πόλη, για την δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης και τα έργα που έχει αγοράσει ο Δήμος για να τοποθετηθούν σ'αυτήν, για τις Νέες Τεχνολογίες, τις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις Παιδικές Χαρές και την πιστοποίησή τους από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, τα Σχολεία, τους Παιδικούς Σταθμούς και τις Υποδομές.

Πέρα από αυτά, όμως, στάθηκε ξεχωριστά και στα "Μεγάλα Θέματα"που απασχολούν και θα απασχολήσουν τον Δήμο. Μαρίνα Αλίμου, ΣΥΔΝΑ, Διοικητικά όρια (σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό) και το κτήμα Γερουλάνου στους Τράχωνες.

Η πιο άθλια προεκλογική περίοδος

Ο δήμαρχος Αλίμου έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος με την συμπεριφορά, όχι όλων, αλλά κάποιων, από τους άλλους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, οι οποίοι κυκλοφορούν στην πόλη λέγοντας συνεχώς ασύστολα ψεύδη και συκοφαντώτας την Δημοτική Αρχή, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι αυτό δηλητηριάζει την δημοτική - πολιτική ζωή της τοπικής κοινωνίας, κάτι που έχει καταγγείλει, εξάλλου, και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 


Ο Ανδρέας Κονδύλης, με τους Γιάννη Σμαραγδή και Δημήτρη Γκόρη.Πίσω, αριστερά, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Αργύρης Αργυρίου.


"Tην ευθύνη γι' αυτό, όμως, δεν την έχουν μόνο αυτοί αλλά και όσοι παρασύρονται και τους ακολουθούν. Δυστυχώς, η τρέχουσα προεκλογική περίοδος είναι η πιο άθλια, αήθης και λασπολογική περίοδος που έχει ζήσει ποτέ ο Άλιμος", είπε σε μία αποστροφή του λόγου του, για να δηλώσει προς το τέλος πως, "Είμαστε η πιο διαφανής διοίκηση των τελευταίων χρόνων".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής και πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, ο δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στο νότιο τομέα Αττικής, Ντόρα Πάλλη και Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης, η πολιτευτής της Ν.Δ. νότιου τομέα, Τιτή Ντολαπτσή, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, ο πρώην δήμαρχος Αλίμου, Αργύρης Αργυρίου, ο π. Πρόεδρος του Δ. Σ. Αλίμου, Γιώργος Κίτσος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στο νότιο τομέα με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Δημήτρης Γκόρης και Χάρης Πασβαντίδης, ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, Μάνος Στεφανίδης κ. α.Ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Αλίμου 

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αφου χαιρέτησε και καλωσόρισε τον κόσμο, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας τα εξής:  

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας εδώ απόψε. Νομίζω ότι, απόψε, είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στο "Κάρολος Κουν".Πριν από 6 χρόνια, το 2013, ξεκινήσαμε, από αυτόν εδώ τον χώρο, την πορεία για έναν καλύτερο Άλιμο, παρουσιάζοντας την ανεξάρτητη κίνηση «Αγαπώ τον Άλιμο». Ήμασταν λίγοι και "ρομαντικοί", στην πορεία γίναμε περισσότεροι και διαρκώς γινόμαστε όλο και περισσότεροι! Παραμένουμε, όμως, πάντα "ρομαντικοί". Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμπόρευση όλα αυτά τα χρόνια, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας.

Τα 4,5 χρόνια που πέρασαν, από το Σεπτέμβριο 2014 ως σήμερα, δουλέψαμε σκληρά, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, κάναμε την πόλη να αλλάξει. Ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μας ότι, σήμερα, το 2019, παραδίδουμε μία πόλη καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε. Ότι, σήμερα, το 2019, μπορούμε ευπρόσωπα να λέμε ότι είμαστε «ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ». Αυτό θα είναι και το σύνθημα της εκστρατείας μας.


Περήφανοι για τον Άλιμο σημαίνει:

- Περήφανοι για την ιστορία μας (που πλέον αναδεικνύουμε)
- Περήφανοι για την φυσική ομορφιά του τόπου μας (που αναδεικνύουμε-προστατεύουμε)
- Περήφανοι για το σήμερα της πόλης μας (που κάνουμε όλο και καλύτερο, με δομές-
υπηρεσίες – λειτουργία της πόλης, ώστε να υπάρχει ποιότητα και πολιτισμός στην καθημερινότητα)
- Περήφανοι για το αύριο (που σχεδιάζουμε και θεμελιώνουμε γερά, καθώς η πόλη μας έχει μοναδικές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης)
- Περήφανοι για τους ανθρώπους και την κοινωνία που υπηρετούμε. Για όλους εσάς που είστε εδώ απόψε.

Το φως του Αλίμου αντανακλάται και στα πρόσωπα των ανθρώπων του. Το φως αυτό έχουμε και απόψε εδώ στη συνάντησή μας. Το φως αυτό θέλουμε να επικρατήσει σε όλη την κοινωνία και σε αυτήν την προσπάθεια είστε οι σπουδαιότεροι σύμμαχοι και πρεσβευτές μας.


Ο αντιδήμαρχος Στέφανος Διαμαντής, ανάμεσα στους, Μάνο Γαρυφαλάκη [Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου], Τόμη Αγγελόπουλο, Μαρία Σμυρλή, Γιώργο Ακρίβο, Κων/να - Θεοδώρα Γκόνη, Φιλόστρατο [Στράτο] Αστεριάδη κ. α.

Αγαπητοί μου φίλοι και συμπολίτες, 

Δεν είναι εύκολο να περιγράψεις 4,5 χρόνια σκληρής δουλειάς μέσα σε λίγα λεπτά. Ξενύχτια, τρέξιμο, οργάνωση, προσπάθειες, επιτυχίες, αποτυχίες, διεκδικήσεις, λύπες, απογοητεύσεις, στενοχώριες, αλλά και χαρές, δημιουργία, διακρίσεις. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τα κυριότερα από τα έργα μας σε ένα όμορφο και καλαίσθητο έντυπο. Αφήσαμε πολλά απ’ έξω, γιατί δεν χωράγανε όλα στο έντυπο, παρόλο που βγήκε 40 σελίδες.

Καθώς το προετοιμάζαμε, μετρήσαμε περισσότερα από 450 σημαντικά έργα. Όταν λέμε «450 έργα», μετράμε ως ένα έργο τις ασφαλτοστρώσεις 70 οδών, ύψους 3.000.000 €. Μετράμε ως έναέργο την επισκευή 600 πεζοδρομίων (πολλοί μου ζητάτε να φτιάξουμε και το δικό σας πεζοδρόμιο-φτιάχνουμε διαρκώς-δεν προλαβαίνουμε όλα τα πεζοδρόμια του Αλίμου μέσα σε μία θητεία!! Ψηφίστε μας να ξαναβγούμε, να φτιάξουμε άλλα 600!!). Μετράμε ως ένα έργο τη δημιουργία του Cine Άλιμος, που λειτουργεί φέτος για 4η χρονιά, έχουν προβληθεί εκατοντάδες ταινίες και έχουν γίνει πάνω από 20 συναντήσεις με μεγάλους Έλληνες δημιουργούς. Μετράμε ως ένα έργο την αλλαγή όλου του οδοφωτισμού στην πόλη μας με φωτιστικά led νέας τεχνολογίας, που ξεκίνησε επιτέλους αυτήν την εβδομάδα (πάνω από 6000 φωτιστικά σώματα αλλάζουν, η πόλη μας αποκτά άλλη όψη, περισσότερη ασφάλεια και εξοικονομούμε κάθε χρόνο πάνω από 400.000 € από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.


Από αριστερά: Γιάννης Βέργης, Νίκος Αλβανός, Αναστασία Σιμητροπούλου, Λουκία Μελισσαράτου, Ντόρα Δανοχρήστου και Γιάννης Μαριόλης.

Τα έργα αυτά τα είχαμε εξαγγείλει και υποσχεθεί σε αυτόν εδώ τον χώρο προ 5 ετών και σε αυτόν τον χώρο σήμερα επιστρέφουμε για να σας δώσουμε λόγο, να κάνουμε απολογισμό, ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που υλοποιήσαμε όλα όσα σας είχαμε δεσμευθεί, ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που εκτελέσαμε το 100% του Προγράμματός μας και ακόμα περισσότερα.

Εν συντομία, λοιπόν, θα σας αναφέρω ορισμένα μόνο, κύρια σημεία: (περισσότερα μπορείτε να δείτε στο έντυπο του Απολογισμού που θα σας μοιράσουμε στο τέλος της βραδιάς)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:
Παραλάβαμε το 2014 έναν Δήμο με οφειλές 30.000.000 €. Σήμερα οι οφειλές έχουν περιοριστεί σχεδόν στο μισό, δηλαδή στα 15.000.000 € και συνεχίζουμε.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ:
Μια πόλη για να είναι όμορφη, πρέπει πρώτα από όλα να είναι καθαρή και φροντισμένη. Δώσαμε μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα της πόλης και το πράσινο και βλέπετε καθημερινά το καλό αποτέλεσμα. Είχαμε καημό να δούμε την πόλη μας καθαρή και επιτέλους την βλέπουμε.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:
Δεν υπάρχει αθλητικός χώρος που να μην ανακαινίσαμε και αναδείξαμε. Τα 2 ανοιχτά γήπεδα, το κλειστό γήπεδο και το κολυμβητήριο, που ανακαινίστηκε ριζικά. Το Δημοτικό μας κολυμβητήριο είναι από τα πλέον σύγχρονα στην Ελλάδα και δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, που πότε ήταν ανοιχτό και πότε κλειστό, επειδή δεν είχε πετρέλαιο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:
Σινέ Άλιμος, που τόσο πολέμησαν από την αντιπολίτευση
35 Τμήματα Πολιτισμού
Παιδική Βιβλιοθήκη, ανακαίνιση δημοτικής βιβλιοθήκης


Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Αναστασία Σιμητροπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος τ. Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Δημάκης, δίπλα του οι Αντιδήμαρχοι, Αρτέμης Καραμολέγκος και Στέφανος Διαμαντής. Στην πίσω σειρά, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεξιά ο Αστέριος [Στρατής] Αστεριάδης και δίπλα του ο Κωνσταντίνος Φαλιέρος. 

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ

Πάνω από 100 εκδηλώσεις ποιότητας

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΜΟΣ + ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ (ψυχαγωγία)
- Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
- Πινακοθήκη που πολέμησαν, από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε κάνει για τη νέα γενιά. Ο διπλανός μας δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου, ο Διονύσης Χατζηδάκης, όπως μου έχει πει, τα ίδια είχε ακούσει από κάποιους, όταν έκανε το κτίριο του ΦΛΟΙΣΒΟΥ, πινακοθήκη. Πάνω σ'αυτό το ζήτημα λοιπόν, μου είχε δώσει μία συμβουλή, λέγοντάς μου:" Εμείς δεν κοιτάμε να κάνουμε νυχτερινά μαγαζιά στην παραλία, κοιτάμε να κάνουμε πινακοθήκη".

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ:
- Δημοτικό ραδιόφωνο
- Γραμμή Δημότη 15517, Novoville
- Δύο [2] σταθμοί φόρτισης οχημάτων
- Ψηφιακή οργάνωση Δήμου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:
- Κεντρο Κοινότητας
- ΚΕΠ υγείας
- Κοινωνικό Φροντιστήριο
- Ενίσχυση κοιν.παντοπωλείο-φαρμακείο, εκτεταμένες δράσεις για τα αδέσποτα ζώα, ανακαίνιση των ΚΑΠΗ.
- Εκτεταμένες δράσεις για αδέσποτα
ανακαίνιση ΚΑΠΗ

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ:
Είκοσι μία [21] και δύο [2] νέες, σύνολο 23ΣΧΟΛΕΙΑ:
Αύξηση δαπανών, έργα αναγκαία & πέραν ανάγκης.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ:
Δύο [2] νέοι σταθμοί, εννέα αίθουσες στους παλαιούς, 258 νέες θέσεις παιδιών.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Πολλά μικρά και μεγάλα έργα, Δημοτική συγκοινωνία.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Η πιο διαφανής διοίκηση των τελευταίων χρόνων

4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ – 9 ΒΡΑΒΕΙΑ και αύξηση κερδοφορίας της ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε.

ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ:
- Μαρίνα Αλίμου, ΣΥΔΝΑ, Διοικητικά όρια, Κτήμα Γερουλάνου (Τράχωνες).

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες

Όλα αυτά που σας περιέγραψα, και πολλά πολλά ακόμα που δεν προλαβαίνουμε να σας αναφέρω, δεν θα είχαν υλοποιηθεί αν δεν υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων να εργάζεται και να τα στηρίζει.

Επιτρέψτε μου δημόσια απόψε να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν, μόχθησαν, προσέφεραν.

Τους εργαζόμενους του Δήμου, που πολύ πιέζω καθημερινά.
Τους μετακλητούς Συνεργάτες και ειδικούς συμβούλους μου: τον Γ.Γ. Βαγγέλη Κακκαβή, τους Δημήτρη Δράκο, Νίκο Νίκα και οι κυρίες από το Γραφείο Δημάρχου, Στέλλα Νίκα, ΜαρίαΛιαναντωνάκη, Γιάννα Πετρίδη και Άννα Αμπελιώτη.


Σε πρώτο πλάνο, η τέως δημοτική σύμβουλος και νυν υποψήφια, Άννα Κεσίσογλου [αριστερά], με την Αντιδήμαρχο, Θεοδώρα [Δώρα] Σύρμα.

Κυρίως, όμως, τους Δημοτικούς Συμβούλους, που με την ψήφο τους στο Δ.Σ., την πολιτική τους στήριξη στην κοινωνία και τον καθημερινό αγώνα τους, ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ.

Επιτρέψτε μου να τους καλέσω έναν έναν, να τους δείτε, να τους χειροκροτήσετε και, αν νομίζετε, να τους στηρίξετε στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, γιατί θα είναι ξανά υποψήφιοι.

Στην πορεία αυτών των χρόνων, ως γνωστόν, υπήρξαν στελέχη της ομάδας μας που, ενώ ξεκινήσαμε μαζί, στην πορεία λοξοδρόμησαν και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας. Αποδείχτηκαν ασυνεπείς, αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους, δεν σεβάστηκαν την ψήφο των πολιτών και το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής.

Όλοι αυτοί θα κριθούν σύντομα από την κοινωνία του Αλίμου. Εμείς προχωράμε πιο συμπαγείς, πιο δυνατοί, ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι. Διότι έχουμε κάνει πολλά, αλλά μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε πολλά πολλά περισσότερα. Η πόλη μας έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες.

Στην πορεία μας αυτή, την προσπάθειά μας έρχονται να ομορφύνουν και να δυναμώσουν, με το φως, την αξία τους, τη συμμετοχή τους και την Αγάπη τους για τον Άλιμο, και νέα στελέχη της ομάδας μας.

Επιτρέψτε μου να σας τους παρουσιάσω, να τους χειροκροτήσετε και αυτούς και, αν νομίζετε, στηρίξτε τους, γιατί θα είναι υποψήφιοι σημοτικοί σύμβουλοι στις εκλογές του Μαΐου.


Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Κίτσος [αριστερά], με τον πρώην Δήμαρχο, Αργύρη Αργυρίου και πίσω, ο Γ. Γ. του Δήμου, Ευάγγελος Κακκαβής, μπροστά στον φακό του "V",  μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. 

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η προεκλογική περίοδος που έχει ήδη ξεκινήσει είναι, δυστυχώς, η πιο λασπολογική, άθλια, αήθης προεκλογική περίοδος που έχει ζήσει η πόλη μας, εξ αιτίας συγκεκριμένων παρατάξεων. 2-3 υποψήφιοι Δήμαρχοι, αντί να συμβάλλουν να σηκώσουμε την πόλη μας πιο ψηλά, έχουν επιλέξει να μας επιτίθενται ασταμάτητα με ψέμματα, λάσπη και κακοήθεια, να ζημιώνουν την πόλη μας και να δηλητηριάζουν την κοινωνία.

Έχουν μεγάλη ευθύνη για αυτό που κάνουν και έχουν μεγάλη ευθύνη και όσοι τους ακολουθούν!

Η δυσφήμηση και η πολιτική ζημιά που μας κάνουν είναι ίσως το λιγότερο. Η ρύπανση που κάνουν στην πόλη με τα διάφορα συκοφαντικά (συχνά και ανώνυμα) έντυπά τους (μοιράζονται σωρηδόν) διορθώνεται, γιατί εμείς σεβόμαστε το περιβάλλον και καθαρίζουμε. Η ηθική ρύπανση όμως που κάνουν στην τοπική πολιτική ζωή είναι η μεγαλύτερη ζημιά, γιατί αυτή δεν διορθώνεται εύκολα. Εθίζουν την κοινωνία και ιδίως τη νέα γενιά στην ευτέλεια και τον βούρκο.

Είναι ευτύχημα που αυτόν τον δρόμο δεν τον ακολουθούν οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αντιθέτως δείχνουν ήθος και πολιτική συγκρότηση.

ΕΜΕΙΣ από τη μεριά μας, δηλώνουμε σε αυτούς που μαυρίζουν τον δημόσιο βίο ότι δεν θα τους παρακολουθήσουμε στον κατήφορό τους. Στο δικό τους σκοτάδι, εμείς απαντάμε με φως!
Ας θυμούνται την παροιμία «όποιος σκάβει τον λάκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα». Οι τόνοι λάσπης που παράγουν, θα καταπλακώσει τους ίδιους.

Και μιας και πιάσαμε τις παροιμίες, τους λέω και μία ακόμα: «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι!». Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο και να προσπαθούν να μας δώσουν μαθήματα αυτοί που τόσο ταλαιπώρησαν την πόλη μας στο παρελθόν.

Οι πολίτες του Αλίμου γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο καθένας, δεν ξεχνάνε, και στις 26 Μαΐου θα μιλήσουν!!


Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Φιλόστρατος [Στράτος] Αστεριάδης, με την φίλη της παράταξης, Νικολέττα Δασκαλάκη και τις δημοτικές συμβούλους, Εύη Δουδωνή [και τέως Αντιδήμαρχο], Κωνσταντίνα - Θεοδώρα Γκόνη [τ. Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α'Βάθμιας Εκπαίδευσης, νυν Αντιπρόεδρος της Β'Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Εκπαίδευσης]. 

Προτού κλείσουμε, θέλω να σας πω κάτι τελευταίο, αλλά πάρα πολύ σημαντικό:
οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με ένα νέο εκλογικό σύστημα, της λεγόμενης «απλής αναλογικής».

Ο Δήμαρχος δεν έχει πλέον μπόνους εδρών, ούτε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. Ο Δήμαρχος λαμβάνει τόσες έδρες, όσο είναι το ποσοστό του στο πρώτο γύρο. Δηλαδή, αν έχει 40% στον πρώτο γύρο και μετά 90%, στο Δ.Σ. θα έχει για 4 χρόνια το 40% των εδρών και το άλλο 60% θα είναι αντιπολίτευση. Θα είναι δηλαδή, Διοίκηση μειοψηφίας. Κίνδυνος για τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα του Δήμου.

Γι' αυτό και εμείς έχουμε βάλει έναν στόχο, δύσκολο αλλά εφικτό: να λάβουμε ποσοστό τουλάχιστον 50% στον πρώτο γύρο, ώστε να έχουμε πλειοψηφία στο Δ.Σ. και να είναι διασφαλισμένη η ομαλή πορεία του Δήμου. Από εκεί και πέρα, είμαστε ανοιχτοί σε συγκλίσεις, συναινέσεις και συνεργασίες, αλλά πάντα σε μία υγιή βάση, με διαφάνεια και ανοιχτά χαρτιά, πάνω στη βάση προγραμμάτων.


Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , στο νότιο τομέα, Ντόρα Πάλλη, ανάμεσα στους, Γιάννη Μαριόλη, Ντόρα Δανοχρήστου, Εύη Δουδωνή, Αναστασία Σιμητροπούλου.

Όχι με εκβιασμούς και συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, όχι με αθέμιτες τακτικές, σαν αυτές που βλέπουμε ορισμένους να χρησιμοποιούν ακόμα και τώρα, προεκλογικά.


Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, είναι αναγκαίο να ενημερώσουμε και να μιλήσουμε με κάθε έναν από τους 60.000 πολίτες του Αλίμου.

Σας παρακαλούμε σε αυτήν την προσπάθεια να γίνετε όλοι σας οι συνεργάτες μας, οι πρεσβευτές μας. Μιλήστε σε όσους περισσότερους μπορείτε, ενημερώστε τους για το έργο που έχει γίνει και για την ανάγκη να δώσουν το «παρών» στην κάλπη. Είναι κρίσιμη η αναμέτρηση, είναι απαραίτητη και η παραμικρή ψήφος στον ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ.

Θα διαθέσει όποιος έρθει, μισή ώρα από τον χρόνο του. Από τη μεριά μας,  δεσμευόμαστε για τα επόμενα 4 χρόνια να διαθέτουμε όλο μας τον χρόνο για την πόλη!

Να δίνουμε όχι απλώς τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά όλον μας τον εαυτό, όπως κάναμε, άλλωστε, τα τελευταία 4,5 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλον μας τον εαυτό για να πάει ο τόπος μας μπροστά!

Για να συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο, και ακόμα περισσότερο, ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τον Άλιμο.

Σας ευχαριστώ για το υπέροχο ταξίδι τα τελευταία 4,5 χρόνια. Δύσκολο, αλλά ωραίο!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μας τιμήσαστε απόψε!

Σας αγαπάμε!!" 

Γιάννης Βέργης, Στέφανος Διαμαντής, Ντόρα Δανοχρήστου και Γιάννης Μαριόλης.


Η βουλευτής και πρώην Υπουργός της Ν. Δ. Σοφία Βούλτεψη [δεξιά]. Δίπλα της, η πολιτευτής της Ν. Δ. στο νότιο τομέα της Αττικής,Τιτή Ντολαπτσή.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.