ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

"Με τη δύναμη του αποτελέσματος" προχωρά και διεκδικεί η Βίκυ Ανδρικοπούλου

Ρεπορτάζ: Εύη Κονταρίνη - ΦΩΤΟ: Δημήτρης Βλάχος 4 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 21:21

"Με τη Βίκυ για τη Νίκη" και "Με τη δύναμη του αποτελέσματος" ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης "Πρώτα το Φάληρο" της υποψηφίας δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Βίκυς Ανδρικοπούλου το βράδυ της Παρασκευής 20 Απριλίου. 

Μπροστά στους συμπολίτες της που κατέκλυσαν το χώρο μπροστά στο εκλογικό της κέντρο στον παράπλευρο δρόμο αλλά και το εσωτερικό του, η Βίκυ Ανδρικοπούλου επαναβεβαίωσε την 25χρονη σχέση της - σχέση αγάπης όπως η ίδια τόνισε - με τους συμπολίτες της ζητώντας να την κρίνουν και να τη στηρίξουν με βάση τα αποτελέσματα της 25χρονης πορείας της στα κοινά του Παλαιού Φαλήρου.Παρουσία του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, της βουλευτού της Ν.Δ. Σοφίας Βούλτεψη, η Βίκυ Ανδρικοπούλου μίλησε για την επόμενη μέρα στο Παλαιό Φάληρο. 

"Η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί να προχωράμε, με ενεργούς πολίτες που θα συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων, που αφορούν άμεσα στην περιοχή τους" είπε δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση του προγράμματος, που όπως είπε έχει συμπεριλάβει όλα όσα εκείνοι επεσήμαναν στις συναντήσεις που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα στις γειτονιές της πόλης. 

Οι τρεις άξονες 

Αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά της η Βίκυ Ανδρικοπούλου αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματός της οι οποίοι είναι η Κοινωνική Πολιτική, το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός

Ότι έγινε στο επίπεδο της κοινωνικής πολιτικής, είπε, και είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό θα συνεχιστεί.

Κύριος στόχος θα είναι η ενίσχυση του Δημοτικού Ιατρείου και η ίδρυση κι άλλων στις γειτονιές της Κοψαχείλας, της Αγίας Βαρβάρας και της Ντάβαρη, ενώ δήλωσε πως δεσμεύεται για την ύπαρξη του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας 360 ημέρες το χρόνο. Είπε, πως η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας για την εύκολη μετακίνηση των πολιτών θα είναι προτεραιότητά της με στόχο τη λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου και μίλησε για αναγκαία έργα και όχι έργα βιτρίνας όπως η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στις γειτονιές της πόλης και έργα τέτοια που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα του πολίτη.   

Οι ήπιες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο του δήμου περιλαμβάνονται στον δεύτερο άξονα του προγράμματός της που αφορά στο περιβάλλον, όπως και η προκήρυξη διαγωνισμών για την αισθητική βελτίωση της πόλης και εσωτερικά. "Σκοπός μας", είπε, "είναι να κάνουμε το δήμο μας πράσινη πόλη, με πράσινες παρεμβάσεις και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος". 

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στην ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

Στον άξονα Πολιτισμός, πέρα απ' όσα ήδη γίνονται, ανήγγειλε το Πολιτιστικό διαρκές Φεστιβάλ στο Πάρκο του Φλοίσβου, ώστε να υπάρχει συνεχής διάδραση με το δημότη και τη δημιουργία Μουσείου για την ιστορία του δήμου. "Για να κάνουμε το Παλαιό Φάληρο νούμερο ένα πόλη του λεκανοπεδίου" όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τέλος αναφέρθηκε στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας (smart city) για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά της στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την επίσκεψή της στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν περιβαλλοντικά θέματα αφού και ο ίδιος έχει τεράστιο ενδιαφέρον γι' αυτά - εξ ου και το προσωνύμιο "πράσινος Πατριάρχης - το μήνυμά του προς τους Κωνσταντινουπολίτες του Παλαιού Φαλήρου και η στήριξή του στο πρόσωπό της. 

Χρίσματα δεν υπάρχουν στο Παλαιό Φάληρο 

"Χρίσματα και στηρίξεις δεν υπάρχουν στο Παλαιό Φάληρο" είπε κλείνοντας την ομιλία της η Βίκυ Ανδρικοπούλου. "Στο Παλαιό Φάληρο έχει παρθεί η απόφαση, ότι ο καλύτερος θα κερδίσει. Αυτός που θα σας πείσει, αυτός που σας έχει πείσει με το τι έχει κάνει μέχρι τώρα". 

Διονύσης Χατζηδάκης: Εύχομαι να κάνετε την καλύτερη επιλογή 

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής του νοτίου τομέα της Β' Αθηνών με τη Ν.Δ. Διονύσης Χατζηδάκης είπε ανάμεσα και σε άλλα: "Aφήνω σ' όποιον εκλεγεί παρακαταθήκη 8 εκ. ευρώ στην τράπεζα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έρχονται δύσκολες ώρες όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εύχομαι από καρδιάς να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Το Φάληρο είναι δομημένο να λειτουργεί και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Και αυτό το οφείλω και στους συνεργάτες μου και φυσικά και στη Βίκυ που τόσα χρόνια ήταν δίπλα μου, ως αντιδήμαρχος".  

Βούλτεψη: H Βίκυ Ανδρικοπούλου είναι άξια και αποτελεσματική

Για τη Βίκυ Ανδρικοπούλου μίλησε η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη η οποία αναφέρθηκε και στο καινούργιο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που σκοπό έχει όπως είπε να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση."Η κυβέρνηση έφερε το νόμο της απλής αναλογικής προκειμένου να μην μπορεί κανείς να πάρει απόφαση για τίποτα. Άρα την απάντηση θα τη δώσουν οι δημοκρατικοί πολίτες με την ψήφο τους και βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω τη φίλη και συνάδελφο αλλά πάνω απ' όλα τη γυναίκα που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι άξια, ικανή, αποτελεσματική. Με λίγα λόγια "ότι φοράει τα παντελόνια που φοράει". 

Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ο οποίος δεν μπορούσε να παραστεί γιατί βρισκόταν σε ντιμπέϊτ με τους υποψηφίους Σγουρό και Δούρου. 

Το συντονισμό της παρουσίασης είχε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκου ο οποίος παρουσίασε και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. 

Στα εγκαίνια παρέστησαν οι, Κ. Πυλαρινός πρ. υπουργός της Ν.Δ., Θανάσης Κόκκινος, νομικός σύμβουλος του Δ. Χατζηδάκη και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο βόρειο τομέα, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ο σκηνοθέτης Βασ. Βλαχοδημητρόπουλος, ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου, ο Διονύσης Μπενέτος, καθητητής λατινικής φιλολογίας του ΕΚΠΑ, ο τ. υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Κων. Τζουρμπάκης, ο πρ. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, η Έλενα Ριζεάκου πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, ο Γιώργος Κουτσαυτάκης υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων του Ομίλου Μαρινάκη, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Γιώργο Πατούλη, Θεόδωρος Γιάνναρος (πρ. πρόεδρος του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ), Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης (αντιστράτηγος ε.α., πρ. πρόεδρος των Κρητών), Χάρης Πασβαντίδης (πρ. αντιπεριφερειάρχης), η υποψήφια βουλευτής νοτίου τομέα με τη Ν.Δ. Κορίνα Δαμουλιάνου, η πρόεδρος του γυναικείου συλλόγου "ΑΘΗΝΑ" Μαρία Καφούρου, το μέλος του δ.σ. Κική Περέα, η πρόεδρος "των Φίλων του Ερυθρού Σταυρού" παράρτημα Παλαιού Φαλήρου Λίτσα Κολυβά κ. ά. 


Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 23.04.19
Ψυχραιμία παιδιά!!
Απάντηση
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ 23.04.19
Εαν με τα εγκαίνια ενός εκλογικού κέντρου δημιουργεί προβλήματα στους συμπολίτες της ταλαιπωρώντας τους με το κλείσιμο δρόμων , χωρίς να έχει πάρει τα κατάλληλα μετρά, φανταστείτε πως θα λύνει τα προβλήματα όταν γίνει δήμαρχος! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!!
Απάντηση
ψύχραιμος 23.04.19
Τα αυτοκίνητα περνούσαν, Λες και οι συγκενρώσεις των άλλων δεν δυσκόλεψαν την κυκλοφορία
Απάντηση
Αγανακτισμένη 23.04.19
Σε άλλη συγκέντρωση θα ήσουν. Περνούσαν έχοντας κλείσει με κορδέλα στα φανάρια στην αρχή της Ζησιμοπουλου (Αρίστος).Και ποια άλλη συγκέντρωση άλλων υποψηφίων δυσκόλεψε την κυκλοφορία, για πείτε παρακαλω;
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.