ΑΛΙΜΟΣ

Ξεκινά η αντικατάσταση του οδοφωτισμού στον Άλιμο με φωτιστικά LED

0 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 19:16

Μετά από τρία χρόνια διαδικασιών και εγκρίσεων (ΚΑΠΕ, ΤΠΔ, δημόσιος διεθνής διαγωνισμός κ.λπ.) ξεκινά η αντικατάσταση όλου του δημόσιου φωτισμού στον Άλιμο με φωτιστικά Led.

Το έργο που θα ξεκινήσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τοποθετώντας τον Άλιμο στους πρώτους δήμους της Ελλάδας που εφαρμόζουν τη σύγχρονη τεχνολογία φωτισμού, με λαμπτήρες οικολογικούς που θα μειώσουν θεαματικά τη δημοτική δαπάνη. 

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ήταν μία προεκλογική δέσμευση που υλοποιείται, μετά από αρκετές περιπέτειες αφού πολεμήθηκε σκληρά όπως αναφέρει και ο ίδιος, από μερίδα της αντιπολίτευσης, η οποία προσέφυγε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. 

Η δήλωση του Δημάρχου:   

"Η αντικατάσταση όλου του οδοφωτισμού του Αλίμου με φωτιστικά σώματα LED νέας γενιάς, που είναι οικολογικά, οικονομικά και παράγουν καθαρό λευκό φως, αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση.

Σήμερα, έπειτα από 3 χρόνια διαδικασιών και εγκρίσεων (ΚΑΠΕ, ΤΠΔ, δημόσιος διεθνής διαγωνισμός κ.λπ.) το έργο ξεκινάει εντός της εβδομάδας και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Με τα νέα φωτιστικά, ο Δήμος μας θα εξοικονομεί τουλάχιστον 400.000 € ετησίως από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η ποιότητα του φωτισμού στην πόλη θα βελτιωθεί κατακόρυφα (περισσότερο φως, λιγότερες βλάβες κ.λπ.).

Το έργο καθυστέρησε 2 περίπου μήνες, εξαιτίας του λυσσαλέου πολέμου που δέχτηκε από μερίδα της αντιπολίτευσης.

Με διαρκείς ενστάσεις τους και "καταγγελίες" προς κάθε φορέα (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.α.), με λεκτικές επιθέσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συκοφαντικά δημοσιεύματα που ξεπέρασαν κάθε όριο, ορισμένοι από την αντιπολίτευση επιχείρησαν με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να σταματήσουν (ή έστω να καθυστερήσουν) το μεγάλο αυτό έργο, ώστε να υλοποιηθεί μετά τις εκλογές.

Όλες τους οι ενστάσεις απορρίφθηκαν από όλες τις αρμόδιες Αρχές, το έργο ξεκινάει κανονικά και όσοι προσπάθησαν να βλάψουν τον Δήμο και τη Δημοτική Αρχή πλέον θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην ποινική Δικαιοσύνη (ήδη έχουμε υποβάλλει μηνύσεις για όλη την λάσπη που δεχτήκαμε και τα ψέμματα εις βάρος μας).

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΡΓΟ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ, ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ, ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!

(στις φωτογραφίες ολόκληρη η έγκριση της διαδικασίας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που αποστομώνει τους "αντιπολιτευόμενους")"


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.