ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση Δένδια στη Βουλή για το παραλιακό μέτωπο της Νότιας Αθήνας

0 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 21:39

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το παραλιακό μέτωπο της Νότιας Αθήνας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, κατά την αγόρευσή του σήμερα το μεσημέρι επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «I. Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, II. Εναρμόνιση του Κώδικα Φ.Π.Α. με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/1065, III. Ενσωμάτωση των σημείων 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 2 και των άρθρων 4,6,7 και 8 της Οδηγίας 1164/2016, IV. Τροποποίηση του ν. 2971/2001 και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Η ακτογραμμή της Ελλάδας αποτελεί τεράστια πλουτοπαραγωγική πηγή αλλά ο τρόπος χρήσης της μπορεί να εγκυμονεί περιβαλλοντικούς κινδύνους. Τι σας δείχνει ότι οι εισηγούμενες διατάξεις για τον αιγιαλό και την παραλία είναι ανάλογες της σοβαρότητας του θέματος;

Αυτό που διαπιστώνουμε είναι προχειρότητα, ρουσφετολογία, αδιαφορία για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, έλλειψη δημόσιας διαβούλευσης.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αθήνας σε Μοσχάτο, Καλλιθέα, Φάληρο, ενώ περαιτέρω οι μελέτες ανάπλασης αφορούν το Ελληνικό, τον Άλιμο, τη Γλυφάδα, πέραν αυτών, τη Βάρη - Βουλιαγμένη. Ποιοι εκλήθησαν να εκφέρουν γνώμη; Ακόμη και η ΚΕΔΕ εκλήθη την τελευταία στιγμή και δεν μπόρεσε να προσέλθει.

Όλα αυτά που εισηγείσθε σήμερα πώς επηρεάζουν την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αθήνας;

Από τη μια πλευρά θεσπίζετε διατάξεις αυστηρότατες κατ’ αρχάς, όπως η αύξηση του πλάτους της ζώνης παραλίας, οι περιορισμοί στην απλή χρήση. Από την άλλη, φέρνετε από πίσω εξαιρετικές δυνατότητες διατήρησης αυθαιρέτων που υπονομεύουν τον κανόνα.

Υπάρχει το ενδεχόμενο οι ρυθμίσεις που εισηγείσθε να έχουν την τύχη εκείνων για τις οικιστικές πυκνώσεις που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, για τις οποίες επίσης σας είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει. Απαιτούνται ειδικά κριτήρια και σταθμίσεις ώστε οι όποιες παρεμβάσεις να είναι συμβατές με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και τη νομολογία του ΣτΕ.

Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά απαιτείται σοβαρότητα. Αντιλαμβάνεσθε ότι οδεύετε προς τη λήξη της κυβερνητικής σας θητείας, προσπαθήστε να ανασχέσετε, αντί να επιταχύνετε την ρουσφετολογία. Εισηγηθείτε τα θέματα προς συζήτηση με σοβαρότητα.

Από τη μια ισχυρίζεστε ότι ευθύνεται η αυθαίρετη δόμηση στο Μάτι, σας έχουμε εξηγήσει ότι διαφορετική ήταν η αιτία, και από την άλλη νομοθετείτε για τη διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων στον αιγιαλό και την παραλία".

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.