ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος δυνατά προς την τελική ευθεία

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ: Δημήτρης Βλάχος 0 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 14:21

"Γνωρίζει και μπορεί", θα μπορούσε να συνοψίσει κάποιος μέσα σε  δύο λέξεις αυτά που είπε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου στην Πλατεία του Φλοίσβου, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, παρουσιάζοντας στους συμπολίτες του τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, "ΣυνεχίΖουμε για το Παλαιό Φάληρο", παρουσία του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος αυτή τη φορά θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα.Ο υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, χωρίς σημειώσεις, αλλά μιλώντας από καρδιάς στον κόσμο που είχε γεμίσει την Πλατεία, αναφέρθηκε στην μακρόχρονη θητεία του ως αντιδήμαρχος δίπλα στον "δάσκαλό του", Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος του εμπιστεύθηκε ευαίσθητους τομείς του δήμου, όπως την Παιδεία, τον Αθλητισμό και την Πρόνοια, χωρίς , ασφαλώς, να παραλείψει να αναφερθεί και στο τεράστιο πολυεπίπεδο έργο που έγινε σε όλη την πόλη από την δημοτική αρχή.Μάλιστα, στάθηκε στο παραλιακό μέτωπο, στο στολίδι της, αλλά και στολίδι όλης της Αττικής όπως είπε, που φιλοξενεί κομμάτια της ιστορίας μας, όπως την τριήρη "ΟΛΥΜΠΙΑΣ",  κατασκευή πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου πλοίου της αρχαιότητας, που αποτελεί οργανικό τμήμα του παρακείμενου θρυλικού Θ/Κ "ΑΒΕΡΩΦ", στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο, το καταπράσινο περιβάλλον που δημιουργήθηκε επί ημερών διοίκησης Διονύση Χατζηδάκη, καθώς και τις ελεύθερες, σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του δήμου, πλαζ για τους λουομένους.

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος υπήρξε ιδιαίτερα σαφής όταν μίλησε για όσα έχει προγραμματίσει να κάνει, εφόσον εκλεγεί, και σε άλλες συνοικίες του Φαλήρου, δηλώνοντας πως, πρώτα θα συζητάει με τους φορείς της κάθε περιοχής και μετά θα προχωρά στις όποιες παρεμβάσεις χρειάζεται να γίνουν.

Έκανε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα των απορριμμάτων και στο σύστημα της υπογειοποίησής των κάδων, στα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα συνεχίσει, αυτό που του είχε αναθέσει ο σημερινός Δήμαρχος, να επιδιώκει κάθε φορά, δηλαδή, να παίρνει χρήματα από πόρους της Ε.Ε. για κατασκευή νέων δημοτικών έργων, ενώ, και σε ότι έχει να κάνει με τις άλλες παρατάξεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε πως θα εξαντλεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει, όσο αυτό είναι δυνατόν βέβαια, σύμπλευση στα υπό συζήτηση και έγκριση θέματα.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης.
Παρουσιάστηκε το σύνολο σχεδόν του συνδυασμού, που χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή δυναμική ανανέωσης με την παράλληλη συμμετοχή στελεχών τα οποία έχουν σημαντική και ιδιαίτερα θετική εμπειρία στον Δήμο αφού τον έχουν υπηρετήσει και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι και σήμερα.

Οι ομιλητές

Για τον υποψήφιο Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο, πρώτοι μίλησαν οι δήμαρχοι, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εμπειρία, στις γνώσεις και στις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του, ενώ ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την υποψηφιότητα του κου Φωστηρόπουλου, γιατί όχι μόνο το αξίζει, αλλά μπορεί να συνεχίσει το τεράστιο έργο του αναγεννητή δημάρχου του Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, τον οποίο, λίγο νωρίτερα, είχαν χαρακτηρίσει "Δάσκαλο" και "Πατριάρχη" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι συνάδελφοί του, Κωνσταντάτος και Κωνσταντέλλος αντίστοιχα. Διονύσης Χατζηδάκης: "Αφήνω παρακαταθήκη στο Φάληρο ένα ισχυρό οικονομικό απόθεμα"

Τελευταίος ανέβηκε στο βήμα ο μακροβιότερος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νότιο τομέα, Διονύσης Χατζηδάκης, οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι φεύγοντας, αφήνει μία ισχυρή παρακαταθήκη στον Δήμο, της τάξεως, σήμερα, 8.300.000,00 ευρώ, θυμίζοντας πως όταν παρέλαβαν ως Διοίκηση, το Ταμείο ήταν 3.500.000,00 ευρώ μείον.

Στο σημείο αυτό μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, αυτό που λέει και θα το πει και στους άλλους υποψηφίους δημάρχους της πόλης, είναι να μην ξοδεύουν ποτέ, περισσότερα από όσα θα εισπράττουν, εαν αναλάβουν να διοικήσουν.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του στο βίντεο που ακολουθείΤην εκδήλωση της παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού "ΣυνεχίΖουμε για το Παλαιό Φάληρο" τίμησαν με την παρουσία τους  ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, η Βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή, ο πρώην Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. και πρώην Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρέστησαν επίσης, οι υποψήφιοι Βουλευτές με την Ν.Δ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Τάσος Γαϊτάνης, Γιάννης Καλλιάνος, Ντόρα Πάλλη, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με την Ν.Δ. Κλεοπάτρα Σαραντάκου-Βογιατζάκη και Γιώργος Ξυραδάκης. Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνος Χαρδαβέλας και Γιάννης Αμοιρίδης. Οι πρώην Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Γεώργιος Χρυσοβερίδης και Στυλιανός Βλαχόπουλος καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Αργύρης Αργυρίου.


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. 


Ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 


Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρία Θεμελή με τον δήμαρχο Γρ. Κωνσταντέλλο και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Νίκο Ζαχαράτο. 


Κώστας Κυρανάκης, Τάσος Γαϊτάνης, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος με τη σύζυγό του, Άννα Καραμανλή. 
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.