ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1368

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

"Βούλιαξε" το "Μίκης Θεοδωράκης" στην παρουσίαση του προγράμματος του Γιάννη Κωνσταντάτου

Ρεπορτάζ: Εύη Κονταρίνη ΦΩΤΟ: Γιώργος Γκαζάνης 0 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 22:38

"Βούλιαξε" στην κυριολεξία, αφού αποδείχθηκε πολύ μικρό το Πολιτιστικό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" στην Αργυρούπολη για να χωρέσει το πλήθος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου και της παράταξής του "Ενωμένη Πόλη" το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου 2019. Ασφυκτικά γεμάτη, κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα, η μεγάλη αίθουσά του, με τους παριστάμενους να κάθονται και στα σκαλιά, να γεμίζουν το φουαγιέ του θεάτρου και πολλούς να αποχωρούν, αφού δεν είχαν που να σταθούν. 

Ήταν η εναρκτήρια προεκλογική συγκέντρωση του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης και εκ νέου υποψηφίου, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του. Ήταν μία συγκέντρωση που είχε συναίσθημα, πάθος, ενθουσιασμό και μία εκπληκτική επικοινωνία - σύνδεση του δημάρχου - ομιλητή, με τους συνδημότες του. 

Μία επικοινωνία που θεμελιώθηκε και χτίστηκε, όπως είπε ο ίδιος, εδώ και τέσσερα χρόνια, μέρα τη μέρα, στηριγμένη στην ειλικρίνεια στη συνέπεια και στη σκληρή δουλειά. 

"Πριν από πέντε χρόνια, το 2014, υποσχεθήκαμε 10 πράγματα", είπε. "Τα κάναμε. Κάναμε και περισσότερα. Και συνεχίζουμε δεν σταματάμε".

"Αυτό που θέλω να τονίσω", συνέχισε, "είναι ότι, εμείς αυτά που υποσχεθήκαμε, αυτά κάναμε. Δεν σας υποσχεθήκαμε ούτε γεφύρια, ούτε υπογειοποίηση της Γερουλάνου, όπως τάζουν κάποιοι άλλοι υποψήφιοι, ούτε καμιά δεκάδα με υπόγεια γκαράζ. Γιατί αυτά είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, αφού για ένα τέτοιο υπόγειο γκαράζ, χρειάζονται γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Την πρώτη 4τραετία, λοιπόν, έπρεπε να ανατάξουμε την πόλη. Να συντηρήσουμε τις υποδομές της και να τη βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Να ξαναδώσουμε στην πόλη μας "φως", καθαριότητα, ζωντάνια και, πάνω απ' όλα, στα παιδιά μας τη δυνατότητα να παίζουν και να ζουν σ' αυτήν με ασφάλεια. Φροντίσαμε την καθημερινότητά σας πάνω απ' όλα". 

Ευχαρίστησε τη δημοτική του ομάδα που όπως είπε αποτελείται από πολύ αξιόλογους ανθρώπους που τον στήριξαν και δούλεψαν σκληρά για την υλοποίηση του έργου τους και χαρακτήρισε τον εαυτό του τυχερό γιατί στάθηκαν δίπλα του ενωμένοι ως μία γροθιά.

Υπογραμμίζοντας πως, ο δήμος δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, ούτε φορέας αντικυβερνητισμού, αλλά φορέας δημιουργίας και προσφοράς στο δημότη και τις ανάγκες του, ζήτησε από τους συμπολίτες του ισχυρή εντολή και εκλογή από την πρώτη Κυριακή, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους. 

7 άξονες, 26 έργα

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Κωνσταντάτος αναφέρθηκε στους 7 άξονες και τα 26 έργα που προγραμματίζει η παράταξή του για την επόμενη τετραετία 2019 - 2023.

Οι άξονες 

1. Μεγιστοποίηση των ωφελημάτων από την μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.

Σχεδιάζεται μεθοδικά το μέλλον του δήμου για να συνδεθεί αρμονικά με τη νέα πόλη που θα δημιουργηθεί στο πρ, αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ιδρύεται Αναπτυξιακή Εταιρεία που θα αναλάβει τη μεγιστοποίηση των ωφελειών του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης από την αξιοποίηση και λειτουργία της επένδυσης. 

2. Διεκδίκηση παραχώρησης της δημόσιας παραλίας του Ελληνικού μήκους 1,2 χλμ. 

3. Σχεδιασμός δράσεων και πολιτικές που προάγουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα 

4. Ασφαλείς γειτονιές με καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εγκατάσταση φωτισμού led ύψους 7.500.000 εκ. ευρώ, 24ωρη φύλαξη κοινόχρηστων χώρων, αναβάθμιση και αξιοποίηση της δημοτικής αστυνομίας.

5. Ενίσχυση του ήδη ενεργού κοινωνικού δικτύου που έχει δημιουργηθεί στην πόλη. 

6. Εκσυγχρονισμός της διαχείρισης απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος με ενίσχυση της ανακύκλωσης, επέκταση του προγράμματος υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων, δημιουργία πράσινων σημείων κ. ά. 

7. Οργάνωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου (smart city)

Αναφερόμενος στα 26 έργα της επόμενης τετραετίας και αναλύοντάς τα ένα προς ένα είπε πως είναι έργα που επιλέχθηκαν με βάσει την εμπειρία που αποκτήθηκε στη διάρκεια της πρώτης θητείας, πως είναι όλα κοστολογημένα πως έχουν αξιοποιηθεί όλες οι πηγές χρηματοδότησης και φυσικά ο ιδιωτικός τομέας γιατί οι ίδιοι δεν έχουν κανενός είδους ιδεοληψία και αντιπαλότητα.Tα 26 έργα που θα αλλάξουν την πόλη και τα οποία αναφέρουμε επιγραμματικά: 

1. Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Ελληνικού. 
2. Τοποθέτηση νέου φωτισμού τεχνολογίας Led. 
3. Κατασκευή πεζογέφυρας στη Λ. Κύπρου. 
4. Κατασκευή πεζογέφυρας στη Λ. Βουλιαγμένης. 
5. Κατασκευή νέου σύγχροου Δημαρχιακού Μεγάρου. 
6. Κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου. 
7. Νέα Βιβλιοθήκη του δήμου στο Παλαιό Δημαρχείο. 
8. Ανέγερση Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων. 
9. Ανάπλαση του Πάρκου Αφροδίτης. 
10. Ανάπλαση Πλατείας Δημαρχείου. 
11. Ανάπλαση Μαρίνειου Κέντρου στο Ελληνικό. 
12. Επέκταση Οικογενειακού Πάρκου Αγίας Παρασκευής. 
13. Δημιουργία θεματικού πάρκου για ΑΜΕΑ. 
14. Ανάπλαση της Πλατείας Ποντίων. 
15. Δημιουργία κόμβου στην συμβολή της Λ. Κύπρου και Ανεξαρτησίας
16. Ανακαινίζουμε τη Θεατρική Σκηνή "Ολυμπίας". 
17. Αντιπλημμυρικό έργο στο Δήμο. 
18. Ανάπλαση του βουνού και σύνδεση με το Μητροπολιτικό Πάρκο και την Παραλία. 
19. Κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Βιοκλιματικού σταθμού. 
20. Επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης 
21. Δημιουργία Πλατείας Κεφαλλονιτών. 
22. Κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. 
23. Κατασκευή κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ εντός του πρώην Αεροδρομίου. 
24. Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο Α' Στάδιο και το γήπεδο Σουρμένω. 
25. Επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αργυρούπολη. 
26. Κάρτα Δημότη - Ενίχυση της Τοπικής Επιχειρηματικότητας. 

Χατζηδάκης: Φροντίστε να κρατήσετε το Γιάννη στο δήμο σας  

Συγκινητικός ήταν ο μικρός χαιρετισμός του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο, που έδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, ότι θα τον στείλει με την ψήφο του και στη βουλή. 

Θύμισε πως, πριν τέσσερα χρόνια, είχε αναφέρει δημοσίως πως πιστεύει στον Γιάννη Κωνσταντάτο και είχε ζητήσει να τον στηρίξουν οι δημότες της περιοχής, γιατί έβλεπε σ' αυτόν έναν νέο άνθρωπο με όρεξη να εργαστεί, ώστε ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης να προχωρήσει με γοργά βήματα στις προκλήσεις του μέλλοντος. 

"Το έργο που έκανε σε μία μόνο θητεία είναι πραγματικά μεγάλο γι' αυτό φροντίστε να τον εκλέξετε με ισχυρή πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή. Φροντίστε να τον κρατήσετε κοντά σας για να μη φύγει επειδή πολλοί είναι εκείνοι που θα τον ήθελαν για "παραπάνω", τόνισε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, καταχεικροτούμενος.  


Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της "Ενωμένης Πόλης" που αποτελούν μία πολύ αξιόλογη ομάδα. Παρόντες στην παρουσίαση του προγράμματος και του συνδυασμού του ήταν:
ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρ. υπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, η βουλευτής Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα με τη Ν.Δ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο δήμαρχος Σάμου και επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές στο Νότιο Τομέα της Ν.Δ. Ντόρα Πάλλη, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Τάσος Γαϊτάνης και  Νίκος Παπάζογλου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του Γιώργο Πατούλη, Χάρης Πασβαντίδης, Αλεξάνδρου Γεράγγελου και Μαίρη Ανανιάδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, Στέλιος Θεοδοσόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ. ά. 


Με τη σύζυγό του Χρυσούλα Βασιλοπούλου 

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.