ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ξεκίνησε η ανακατασκευή της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα

0 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 16:35

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ανακοινώνουν την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα, τη σημαντικότερη πλατεία της περιοχής. 

Η παρέμβαση που έχει σχεδιασθεί θα αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον στην συγκεκριμένη γειτονιά, θα αναδείξει και θα βελτιώσει την αισθητική και την λειτουργικότητα του χώρου και θα μετατρέψει την πλατεία σε ένα σημαντικό κέντρο αναψυχής και πολιτισμού καθώς θα κατασκευαστεί και ανοικτό θέατρο το οποίο θα εξυπηρετεί τις δράσεις και τις δραστηριότητες φορέων, συλλόγων και σωματείων της περιοχής. 


Τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη επιβλέπουν καθημερινά τόσο ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης όσο και το αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ασημακόπουλος (φωτ). 

 Στις εργασίες ανακατασκευής περιλαμβάνονται η πλακόστρωση της πλατείας και των διαδρόμων, η μετατροπή των περιμετρικών ζαρντινιερών σε καθιστικά και κατασκευή περγκολών σε τμήματα αυτών, τοποθέτηση κρασπέδων (όπου αυτό απαιτείται), την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πλατείας και την ανακατασκευή των διαδρόμων με νέο σχεδιασμό από έγχρωμους κυβόλιθους, τη διατήρηση των σημείων εισόδου στην πλατεία από τις περιβάλλουσες οδούς και νέα δαπεδόστρωση, κατασκευή υπαίθριου χώρου - ανοικτού θεάτρου για τη διενέργεια εκδηλώσεων, έτσι ώστε να μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους περιοίκους με σκοπό την ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής. 

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Η έκπτωση όπως τελικά επετεύχθη από τη μειοδότρια εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ ανέρχεται σε 63,55% με αποτέλεσμα το τελικό ποσό της σύμβασης μετά από την έκπτωση του μειοδότη να ανέρχεται σε 182.248,22 ευρώ. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.