ΓΔ: 632,18 -0,73% EUR/USD: 1,1288

ΓΛΥΦΑΔΑ

Εικόνες εγκατάλειψης στην παιδική χαρά της Πλατείας Ρίτσου στη Γλυφάδα

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 7 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 13:43

Παράπονα και μάλιστα δικαιολογημένα ακούγονται, καιρό τώρα, για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η παιδική χαρά στην πλατεία Γιάννη Ρίτσου στη Γλυφάδα. Πρόκειται για αυτήν που περικλείεται από τις οδούς, Ξάνθου - Ζαμάνου - Οινόης και Παλλάδος, με τις δύο πρώτες να αποτελούν βασικούς κυκλοφοριακούς άξονες.  

Όπως αποδεικνύεται και από το ρεπορτάζ που κάναμε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου, όταν μιλάει για τον εξωραϊσμό, ανακατασκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών στην περιοχή, που είναι υποχρεωμένος να κάνει άλλωστε, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν λέει στον κόσμο όλη την αλήθεια.Στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί, φαίνεται, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, όχι μόνο η άθλια εικόνα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη παιδική χαρά, μέσα, εκεί που κινούνται τα μικρά παιδιά, αλλά και η ανακολουθία λόγων - δηλώσεων και έργων, του κου δημάρχου, για να μην χρησιμοποιήσουμε την φράση "τα μεγάλα ψέματα του κ. Παπανικολάου", ενισχύοντας τις θέσεις όλων όσων τον κατηγορούν δημοσίως και για πολύ χειρότερα ζητήματα που συμβαίνουν επί των ημερών του, όπως, για παράδειγμα, το φλέγον και ακρως επίκαιρο θέμα με τις πλαστές - "μαϊμού" αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που τον έφεραν υπόλογο απέναντι στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης. 

Επιπλέον, και σε ότι αφορά την εξωτερική εικόνα που παρουσιάζει αυτός ο, Θεός να τον κάνει, "παιδότοπος", αποδεικνύει, ακόμη περισσότερο, την γενικότερη εγκατάλειψη της μεγάλης αυτής πλατείας, η οποία βρίσκεται σε μία από τις πλέον προνομιούχες συνοικίες της ευρύτερης περιοχής. Ξεριζωμένα δένδρα και φυτά, σκουριασμένοι κάδοι, κατεστραμμένα παγκάκια, σπασμένα καπάκια από όργανα υδροδότησης και φωτισμού ... Κοντολογίς, πλήρης εγκατάλειψη, μέσα κι έξω από την παιδική χαρά!Και σα να μην έφταναν όλα τούτα, έρχεται ο Δήμος Γλυφάδας και τοποθετεί στη γωνία, Ξάνθου και Ζαμάνου, στον χώρο της πλατείας, μία μεγάλη σιδερένια κατασκευή, σχεδόν στο μέγεθος μικρού περιπτέρου, με μηχανισμό, για να τοποθετούνται μέσα χρησιμοποιημένα ρούχα από τον κόσμο, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερης αναφοράς, είναι πως, η κατασκευή αυτή, στο σημείο εκείνο, είναι δίπλα σ' έναν τεράστιο ευκάληπτο, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στους διερχομένους οδηγούς, αφού, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, μειώνει σε σημαντικό βαθμό το οπτικό τους πεδίο στην διασταύρωση αυτή, στην οποία έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα, σε ορισμένα εκ των οποίων υπήρξαν και τραυματισμοί. 

Κλείνοντας, αξίζει να επισημανθεί αυτό που γράφει η πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Γλυφάδας, στην είσοδο της παιδικής χαράς: "Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Γεωργίου Π. Παπανικολάου" (!!).Και αξίζει να το προσέξει κάποιος αυτό το σημείο, αφού, πρώτον: Η συγκεκριμένη παιδική χαρά ΔΕΝ έχει κατασκευαστεί από τον σημερινό δήμαρχο, Γιώργο Π. Παπανικολάου, αλλά παλαιότερους συναδέλφους του και δεύτερον: Αν με το ρήμα "κατασκευάστηκε", εννοεί ο κος δήμαρχος ότι την εξωράϊσε - ανακατασκεύασε, και πάλι ΔΕΝ μας λέει την αλήθεια, αφού, ούτε αυτό έχει κάνει και, ασφαλώς, ΔΕΝ είναι δυνατόν να υπάρχει η απαραίτητη πιστοποίηση σε ότι έχει σχέση με τους όρους ασφαλείας από το Υπουργείο Εσωτερικών

Σχόλια Αναγνωστών

7 Προσθήκη σχολίου
Κυριαζάκη Τάνια 03.04.19
εγώ μιλάω για την παιδ χαρά που είναι στην πλατεία Ρίτσου.
Απάντηση
Κατερίνα Δερμάτη - Λιάκουρα 03.04.19
Το ζήτημα είναι πως ο δήμος ασφαλτοστρώνει λίγα μέτρα πιό κει από την παιδική χαρά του ρεπορτάζ και αυτή την έχει αφήσει στην πλήρη εγκατάλειψη. Είναι πολλοί οι γονείς που δεν πηγίνουν τα παιδιά τους στον παιδότοπο
Απάντηση
Κυριαζάκη Τάνια 03.04.19
Δυστυχώς, τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα γράφετε. Έχω περάσει και έχω δει κάποιες κυρίες και κάποιους νεαρούς, να βόσκουν εκεί μέσα τα τετράποδά τους! Ιδιαίτερα τα βράδια ...
Απάντηση
Παρατημένη η πλατεία Μακεδονίας, άφαντες οι υπηρεσίες του Δ¨ημου 02.04.19
Πηγαίντε κάντε ρεπορτάζ και στην ρημαγμένη πλατεία Μακεδονίας (Α.Παπανδρέου-Ακροκορίνθου) στην Άνω Γλυφάδα. ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ η παιδική χαρά, σπασμένα αρκετά από τα όργανα που κάποτε έπαιζαν τα παιδιά μας. ΑΘΛΙΟΣ ο φωτιομός. ΒΡΩΜΙΑ και ΔΥΣΩΔΙΑ, κάθε Τρίτη που γίνεται η Λαϊκή, αφού χρησιμοποιείται και σαν δημόσιο ουρητήριο. η Δημοτική Αστυνομία ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Κατάντια, εικόνες τριτοκοσμικές. Παρά τα ψηφίσματα των κατοίκων, η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ συνεχίζεται, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Απάντηση
Σωτήρης 04.04.19
Αν και θα μπορούσε να είναι καλύτερα τα πράγματα επειδή είναι κατά πολύ μικρότερη, εντούτοις δεν έχει τα μαύρα της τα χάλια όπως αυτης που ναι στη Ρίτσου. Αυτός ο παιδότοπος στη πλατεία του Γιάννη Ρίτσου είναι ντροπη. Η απορία είναι γιατί δεν την έφτιαξε όπως έφτιαξε αρκετές άλλες 
Απάντηση
Μαριανίνα Λέϊν - Τζιάκη 02.04.19
Να συμπλιρώσετε στο πλύ καλό ρεπορτάζ πουυ κάνετε ότι αυτή πεδικη χαρά από πεδότοπος ε΄χει γίνη σκυλότοπος.
Απάντηση
Γνώστης 01.04.19
Σοβαρό το δημοσίευμα και οφείλει ο δήμος να το λάβει σοβαρά υπόψη του για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα μέσα στην παιδική χαρά αυτή.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.