ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1345

ΓΛΥΦΑΔΑ

Αποφάσεις κόλαφος για τη διοίκηση Παπανικολάου στη Γλυφάδα

2 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 18:41

Σε αποφάσεις κόλαφο προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της διοίκησης του Δήμου Γλυφάδας

Χαρακτήρισε άκυρες και απέρριψε τις υπ' αριθμ. 806/2018 και 40/2018 αποφάσεις - η μία της Οικονομικής Επιτροπής και η άλλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής -  οι οποίες επικύρωναν τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως και το Δεκέμβριο του 2018.

Κατά των αποφάσεων αυτών είχε προσφύγει ο πρώην δήμαρχος και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Κόκκορης και δημοτικοί του σύμβουλοι. 

 Όπως αναφέρει η παράταξη του πρώην δημάρχου "ακυρώθηκαν οι προσπάθειες  συγκάλυψης όλων των εικονικών συνεδριάσεων των κορυφαίων επιτροπών του Δήμου από τον Οκτώβριο 2014 έως Δεκεμβριο του 2018. Το λόγο έχει τώρα το Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης".

Τις αποφάσεις αυτές, 100 περίπου τον αριθμό, τις επονομαζόμενες και "μαϊμού" αφού όπως έχει καταγγελθεί δημοσίως, άλλες ελήφθησαν "δια περιφοράς" και άλλες έφεραν την ψήφο δημοτικών συμβούλων οι οποίοι απουσίαζαν, ελέγχει η δικαιοσύνη, αφού έχει κατατεθεί ένας ογκώδης φάκελος από τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Γιάχο. 

Να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Γιάχος μετά τη λήψη αυτών των αποφάσεων, με κατεπείγουσα καταγγελία του προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ενημέρωσε τις επιθεωρήτριες - ελέγκτριες πως ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με τις εν λόγω, τελικά, ακυρωθείσες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσεις, διέπραξε νέες παρανομίες για να συγκαλήψει όπως αναφέρει τις προηγούμενες. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

"Στις 28 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Γλυφάδας, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ (Ε.Π.Ζ.) και της Οικονομικής Επιτροπής, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας μέλη των δύο επιτροπών, σε δύο συνεδριάσεις "εξπρές" συνολικής διάρκειας 12 λεπτών (!), επικύρωσαν συνολικά 252 πρακτικά συνεδριάσεων, 49 πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και 203 της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία αφορούν όλη την έως τώρα 52μηνη δημοτική θητεία τους, κατά παράβαση του άρθρου 97 του νόμου 3463/2006.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να έχουν ούτε ένα πρακτικό μπροστά τους και χωρίς να τα έχουν καν δει και διαβάσει. Κι όμως ενώ αυτοί οι ίδιοι τα πρώτα δυόμιση χρόνια, δεν ήταν καν μέλη αυτών των δύο επιτροπών, εν τούτοις επικύρωσαν τα πρακτικά συνεδριάσεων στις οποίες δεν συμμετείχαν!

Σε αυτές τις δύο συνεδριάσεις"εξπρές" ο Δήμαρχος εισηγήθηκε απροσδιόριστα την επικύρωση για χρονική περίοδο 52 μηνών "άφαντων" πρακτικών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά τεχνηέντως και πλαστά πρακτικά, που αφορούν τις 23 εικονικές συνεδριάσεις (21 της Ο.Ε. και τις 2 της Ε.Π.Ζ.), τις οποίες έχει "σκαρώσει" ο Δήμαρχος και για τις οποίες ελέγχεται προσωπικά αυτός ο ίδιος".

Κατεβάστε εδώ την ακυρωτική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. 
Κατεβάστε εδώ την ακυρωτική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
παλιός ΟΝΝΕΔίτης 02.04.19
Καμία έκπληξη...για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα..
Απάντηση
Πέργκουλος 29.03.19
Σωπάτε καλέ πουκανε τέτοια πράγματα ο άνθρωπος! δε τα πιστεύω.ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.