ΓΛΥΦΑΔΑ

Που βρίσκεται ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" του Δήμου Γλυφάδας;

0 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 18:58

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". 

Το μηχάνημα δόθηκε με ειδικό συμφωνητικό στο Μουσείο Μεταφορών και Βιομηχανικής Κληρονομιάς «Rahmi Koc» της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να εκτεθεί για 3 χρόνια. Η παραχώρηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 κι ενώ έχουν περάσει τα 3 χρόνια, η τύχη του μηχανήματος όπως αναφέρει  η Κίνηση Ενεργών Πολιτών, αγνοείται.  

Η ανακοίνωση

"Η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, το Σεπτέμβριο του 2015, με τυμπανοκρουσίες και επίσημες τελετές στην Κωνσταντινούπολη είχε παραχωρήσει με χρησιδάνειο διάρκειας τριών (3) χρόνων, όπως ανέφερε σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Γλυφάδας (10-9-2015), τον ιδιόκτητο ατμοκίνητο οδοστρωτήρα στο Μουσείο Μεταφορών και Βιομηχανικής Κληρονομιάς «Rahmi Koc» της Τουρκίας.

Το ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα έργου του Δήμου Γλυφάδας, η ηλικία του οποίου ξεπερνάει τα περίπου ενενήντα (90) έτη, παραχωρήθηκε προκειμένου να αναπαλαιωθεί και ως αντιστάθμισμα να εκτεθεί στο Μουσείο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνολική διάρκεια του Συμφωνητικού (Memorandum of Understanding) που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και του Μουσείου «Rahmi Koc» ήταν τρία (3) έτη, σε αντίθεση με ότι αναφέρει η σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας (243/2014) για χρησιδάνειο διάρκειας σαράντα (40) μηνών.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, μετά την τριετία, το μηχάνημα «με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και ιστορική βαρύτητα για το Δήμο μας» «θα λάβουμε μέριμνα ώστε να εκτεθεί σε ασφαλή χώρο στο Δήμο Γλυφάδας».

Τι συνέβη και 3,5 χρόνια μετά ο ιστορικός ατμοκίνητος οδοστρωτήρας δεν έχει επιστρέψει στη Γλυφάδα, στην πόλη και στους πολίτες που ανήκει; Μήπως έχει χάσει τον δρόμο… Ή μήπως, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει «ξεχασθεί» στο Μουσείο του κ. Κότς τον οποίο ευχαριστούσε θερμά ο κ. Παπανικολάου για την πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον όταν υπέγραφαν το Συμφωνητικό;

Ορισμένοι άλλοι υποστηρίζουν πώς μπορεί ο ιστορικός οδοστρωτήρας και να έχει πουληθεί. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου υπέπεσε σε ένα τόσο σοβαρό ολίσθημα, ξέχασε τη συναισθηματική αξία και την ιστορική βαρύτητα του μηχανήματος για τους δημότες της Γλυφάδας και το πούλησε στο Τουρκικό Μουσείο.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Αλλιώς, κινδυνεύει να κατηγορηθεί για εκποίηση Δημοτικής Περιουσίας χωρίς καμία εξουσιοδότηση και δικαίωμα.

Απαντήσεις οφείλει να δώσει και η αντιπολίτευση. Θυμάται την παραχώρηση του ιστορικού μηχανήματος έργου; Ρώτησε ποια είναι η τύχη του ή κάνει πώς δεν συμβαίνει τίποτα και συνεχίζει να καλύπτει τη Δημοτική Αρχή;

Εμείς δηλώνουμε ότι θα ψάξουμε το θέμα μέχρι τέλους και θα ανακαλύψουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, γιατί οι πολίτες του Δήμου Γλυφάδας πρέπει να γνωρίζουν. Κανείς δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια σε βάρος τους εκμεταλλευόμενος την περιουσία του Δήμου." 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.