ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Κωνσταντάτος: "Δικαιώνομαι καθημερινά" (foto & video)

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" και VIDEO 1 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 12:30

"Δικαιώνομαι καθημερινά". Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την σύντομη, πλην, όμως, μεστής μηνυμάτων, ομιλία του ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019, στα εγκαίνια του νέου εκλογικού κέντρου της παράταξής του, "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ", στην κεντρική Λεωφόρο Ιασωνίδου στο Ελληνικό.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου, που είχε κυριολεκτικά κατακλύσει τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο των γραφείων του συνδυασμού, ο Γιάννης Κωνσταντάτος, έκανε μία μικρή αναδρομή στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010 και του 2014. Θύμισε ότι, την πρώτη φορά, στο Ελληνικό, ο συνδυασμός τους πήρε 12%, ενώ το 2014, στον πρώτο γύρο 28% και στον β' 40%. Ένα ποσοστό που, όπως είπε, έδωσε τη νίκη στην παράταξή τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία ιστορική αλλαγή  στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής.


Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βασιλική Πανοπούλου, ανάμεσα στον δημοτικό σύμβουλο Λάζαρο Τογρίδη (αριστερά) και τον Γιάννη Ψαριώτη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο νοτίου τομέα, με τον Γιάννη Σγουρό. 

Προβλέποντας το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών είπε ότι  η "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" θα πάρει 56%! "Να το κρατήσετε αυτό το ποσοστό, για να δούμε ποιός απ' όλους μας θα δικαιωθεί", είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας μία αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια θύμησε ότι, από το 2010 υπήρξε υπέρμαχος του Καλλικρατικού νόμου, βάσει του οποίου οι δύο δήμοι έγιναν ένας. Και αυτό, γιατί πίστευε πως, ενωμένη αυτή η πόλη, την επόμενη δεκαετία, θα είναι η πόλη που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά. Στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. Και αυτό είναι κάτι χειροπιαστό, είπε, αφού, έρχονται σήμερα  οι εξελίξεις και τον δικαιώνουν, λόγω του ότι, Ελληνικό και  Αργυρούπολη, βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο ραγδαίων εξελίξεων, πανελλαδικά. 


Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος με τον υποψήφιο βουλευτή νοτίου τομέα με την Ένωση Κεντρώων, Τάκη Διαμαντόπουλο. 

Εκτός αυτών, όμως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύ άσχημη εικόνα της πόλης, όταν παρέλαβε την Διοίκηση του δήμου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, με πολλά σημαντικά και χρήσιμα έργα, σε πολλαπλό επίπεδο, για τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της μεγάλης πόλης.

Επιγραμματικά, ως παραδείγματα, ανέφερε τα όσα έχουν γίνει στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, στα πεζοδρόμια και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει παντού και θα συνεχίζουν να γίνονται προς όφελος των κατοίκων, συνεργαζόμενοι με όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς να λένε δεξιά κι αριστερά ψέματα, ότι, δηλαδή, δεν μπορούν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ή να κάνουν ένα έργο, γιατί τους φταίει, από τη μία η εκάστοτε κυβέρνηση και από την άλλη η κακιά η Μέρκελ, προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες και εν πολλοίς την δική τους ανικανότητα. 

"Εμείς, για το καλό του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους. Θα τρέχουμε συνεχώς και παντού, ώστε να εξοικονομούμε πόρους για να πραγματοποιούμε έργα και να συντηρούμε όπου χρειάζεται. Μακριά από κόμματα, ιδεοληψίες και στρεβλές αντιλήψεις. Όλα αυτά, αποτελούν τη βάση της δικής μας φιλοσοφίας, σε ότι αφορά την ορθή και συνετή διαχείρηση του κάθε ζητήματος που απασχολεί τους συμπολίτες μας. Πρέπει να καταστεί σαφές λοιπόν, πως, δεν μας φταίει κανένας άλλος, αν εμείς δεν τα καταφέρνουμε. Το κακό μας το κεφάλι φταίει και μόνο αυτό", είπε με έμφαση σε μία αποστροφή του λόγου του.


Σε πρώτο πλάνο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαραφίδης. 

"Τα καλύτερα έρχονται και είναι μπροστά μας", είπε λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, καλώντας τους όλους στις 6 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ. στο "Μίκης Θεοδωράκης", να μάθουν αυτά που πρόκειται να γίνουν την επόμενη τετραετία, ζητώντας από τις Ελληνικιώτισσες και τους Ελληνικιώτες στις ερχόμενες εκλογές  να δώσουν μία ξεκάθαρη εντολή από την πρώτη Κυριακή στην "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ", μη επιτρέποντας σε κάποιους άλλους, που προσπαθούν να τους παρασύρουν, λέγοντας τα... "διάφορα"... δικά τους.

Εξήγησε πάνω σ' αυτό ότι, η Διοίκηση γίνεται σωστά , όταν οι, αποδεδειγμένα ικανοί, έχουν ισχυρή πλειοψηφία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι όταν οι... κάποιοι "άλλοι", γνωστοί και μη εξαιρετέοι, προσπαθούν να τον υποχρεώσουν να ενδώσει σε ποικίλες ..."απαιτήσεις" τους, προκειμένου να τον στηρίξουν. "Εγώ δεν μπορώ να διοικήσω με αλχημείες και ισορροπίες. Δεν μπορώ να είμαι όμηρος κανενός. Δεν μπορώ να τάξω σε κανέναν που μου ζητάει "πράγματα" για να με στηρίξει. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να επιτρέπω σε κανέναν να με εκβιάζει. Μην πέσετε σ' αυτή την παγίδα του συστήματος, λοιπόν. Δώστε μας την δυνατότητα να εκλεγούμε αυτοδύναμοι από τον πρώτο γύρο, προκειμένου η παράταξή μας, η "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ", να συνεχίσει απρόσκοπτη το έργο της". 

Συμπαράσταση στην μικρούλα Ελεονώρα.

Ολοκληρώνοντας, στάθηκε ιδιαίτερα στην μικρή Ελεωνόρα από την Αργυρούπολη, η οποία πάσχει από μιά σπάνια μορφή καρκίνου, παρακαλώντας να συνδράμει όποιος μπορεί και με την όποια δυνατότητα έχει, στην προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μαζευτούν τα χρήματα που απαιτούνται, για να μεταβεί στις Η.Π.Α., προκειμένου να χειρουργηθεί για δεύτερη φορά, επειδή η πρώτη επέμβαση δεν πέτυχε.

"Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, για να γίνει καλά το κοριτσάκι και να το καμαρώσουμε γερό μαζί με τα δικά μας παιδιά", ήταν τα τελευταία λόγια του.Την εκδήλωση των εγκαινίων, τίμησαν μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, στον νότιο τομέα, Τάκης Διαμαντόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Χάρης Πασβαντίδης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, εκπαιδευτικός, Γιάννης Ψαριώτης, η υποψήφια με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Μαρία Ανανιάδου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού, Μάκης Σύλλας, ο π. Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελληνικού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Σωτηρίου κ.α.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Ενωση Γυναικών Αργυρούπολης 26.03.19
ToΣάββατο 30 του μηνός και ώρα 6:30μ.μ. στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27) , η Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης, σας καλεί στην εκδήλωσή της για την Ημέρα της Γυναίκας. Εκτός από την κεντρική ομιλία, θα έχουμε λογοτεχνικό αφιέρωμα με αποσπάσματα που αναφέρονται στην γυναίκα, έκθεση φωτογραφίας και φυσικά μουσική με εκλεκτά τραγούδια. Σας περιμένουμε!!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.