ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα - Θεοδοσόπουλος: "Αλλαγή σελίδας" με ομοβροντία καταγγελιών

Ρεπορτάζ: Νικόλας Κονταρίνης - ΦΩΤΟ: Vimaonline 0 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 11:54

Την Κυριακή 17 Μαρτίου έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη μεγάλη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου FENIX στη Γλυφάδα.

Πέρα απο την παρουσίαση του συνδυασμού ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική στα πεπραγμένα του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου τόσο από τον επικεφαλής του συνδυασμού Στέλιο Θεοδοσόπουλο όσο και από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της νέας παράταξης, κάποιοι από τους οποίους ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του δημάρχου και άλλοι που στήριξαν κατά τη διάρκεια των προηγουμένων εκλογών και μετά, απέσυραν την στήριξή τους διαφωνώντας με τα πεπραγμένα του. "Παρανομίες", "απαξίωση" του θεσμικού ρόλου των δημοτικών συμβούλων, "αυταρχισμός", "διωγμοί" δημοτικών υπαλλήλων, "αδιαφάνεια" και πολλές "ατασθαλίες" και "υπερκοστολογήσεις" σε ότι αφορά τις δαπάνες για τα δημοτικά έργα, "ασυδοσία" και "πλαστογραφίες", είναι ορισμένα από τα πολύ σκληρά "κατηγορώ" που ακούστηκαν δημοσίως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. 

Κάποια από αυτά τα "κατηγορώ", αν όχι τα περισσότερα είναι γνωστά, αφού έχουν παρουσιασθεί τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές, όσο και σε δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών. Αυτό όμως που προβληματίζει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, είναι το γεγονός ότι δεν έχει δώσει καμία απάντηση. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγγελία για τις παράνομες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγιναν "δια περιφοράς" και παρήγαγαν σύμφωνα με τα καταγγελόμενα οικονομικά αποτελέσματα ύψους σχεδόν 10 εκ. ευρώ, ο δήμαρχος Γλυφάδας δεν έχει απαντήσει ποτέ, παρ' όλο που του έχει ζητηθεί επιμόνως από θεσμικούς φορείς αλλά και από εμάς. 

Στέλιος Θεοδοσόπουλος: Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες αλλά η διαφάνεια και η έντιμη διαχείρηση του δημοτικού χρήματος

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Στέλιος Θεοδοσόπουλος μίλησε για τις υπερκοστολογήσεις των έργων, για την εγκατάλειψη των μαρινών της Γλυφάδας, για τις πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις υπερβολικές σπατάλες σε διάφορες φιέστες, για το 1,5 εκ. ευρώ που ξοδεύτηκαν για την αγορά φυτών και θάμνων, για τις μονοψήφιες εκπτώσεις των εργολάβων και πολλά άλλα. 


Ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Θεοδοσόπουλος με τον πρώην αντιδήμαρχο Γλυφάδας, Δημήτρη Καραπάνο. 

Σχετικά με την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη Διοίκηση του δήμου, υπήρξε ιδιαίτερα σαφής, λέγοντας:  "Ανεξαρτητοποιηθήκαμε διαχωρίζοντας τη θέση μας από αυτήν του κυρίου δημάρχου, γιατί οι συμπολίτες μας που μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια και μας τιμούν με τις ψήφους τους, δεν μας εκλέγουν για να βολεύουμε τους εαυτούς μας. 

Μας ψηφίζουν για να υπηρετούμε τα συμφέροντα της πόλης μας και μας στηρίζουν για να κάνουμε καλό στον τόπο μας και όχι για να χτίζουμε προσωπικές πολιτικές καριέρες. Πολύ δε περισσότερο, δεν μας ψηφίζουν για να πλουτίζουν οι συγγενείς και οι φίλοι μας". (Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Στ. Θεοδοσόπουλου). 

Δημήτρης Καραπάνος: Ο Δήμαρχος Παπανικολάου, συμβιβάστηκε 

Ο πρώη αντιδήμαρχος Γλυφάδας και υποψήφιος με την παράταξη του κ. Παπανικολάου στις προηγούμενες εκλογές, Δημήτρης Καραπάνος μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον σημερινό δήμαρχο πως, συμβιβάστηκε και υπέθαλψε τη διαφθορά αφ' ότου ανέλαβε τη διοίκηση, προδίδοντας κατ' αυτόν τον τρόπο όσους τον στήριξαν, που πίστεψαν ότι ο Δήμος της Γλυφάδας θα έμπαινε, επιτέλους, στο δρόμο της διαφάνειας και της έντιμης διαχείρισης του δημοτικού χρήματος. 

Ο κ. Καραπάνος τον κατηγόρησε επίσης, για μεγάλη υπέρβαση στον προϋπολογισμό αναφέροντας πως ενώ αυτός έχει εγκριθεί για 70 εκ. ευρώ ετησίως, ο δήμαρχος Παπανικολάου διαχειρίστηκε σε αυτά τα πέντε χρόνια, δαπάνες για 350 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει κάνει έστω και έναν δημόσιο απολογισμό για όλα αυτά, προκειμένου να εξηγήσει στους δημότες - πολίτες που πήγαν και με ποιο τρόπο ξοδεύτηκαν τα τεράστια αυτά χρηματικά ποσά. Και μόνο αυτό το γεγονός όπως δήλωσε δείχνει το έλλειμα δημοκρατικής ευαισθησίας και ασυνέπειας των προεκλογικών δεσμεύσεων και πεπραγμένων του. 


Δημήτρης Καραπάνος. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη ορθής αντιμετώπισης εκ μέρους του σε ζητήματα προάσπισης των συμφερόντων του δήμου και κατ' επέκταση της διαχείρισης των οικονομικών του, ανέφερε το παράδειγμα του έργου της Μεταξά. 

Συγκεκριμένα είπε ότι επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Θεοδωρόπουλου το 2007, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων ανετέθη στον ίδιο, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και μέλος της τότε δημαρχιακής επιτροπής να παραλάβει το ολοκληρωμένο πλέον έργο από την ΤΡΑΜ Α.Ε. 

Έχοντας και τη δέουσα επιστημονική κατάρτηση (πολιτικός μηχανικός), διαπίστωσε τις κακοτεχνίες που υπήρχαν στην κατασκευή, με αποτέλεσμα να μη γίνει ποτέ η παραλαβή του συγκεκριμένου έργου από το Δήμο, επί των ημερών της διοίκησης του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. 

Ο Δήμαρχος Θεοδωρόπουλος στράφηκε δικαστικά κατά της κοινοπραξίας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες με έξοδα του εργολάβου. Όμως οι επόμενοι δήμαρχοι Κόκκορης και Παπανικολάου παρ' ότι γνώριζαν το θέμα, αδράνησαν, με αποτέλεσμα να παρέλθη η 10ετία κι έτσι εκ του νόμου, να παραγραφούν δικαστικά οι απαιτήσεις του δήμου σε βάρος της κατασκευαστικής εταιρείας. 

Αυτό πάντως που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, όπως είπε, είναι ότι σήμερα ο κ. Παπανικολάου αποκαθιστά κάποιες από τις κακοτεχνίες αυτές με δαπάνες που φορτώνονται στις πλάτες των δημοτών και μάλιστα, χωρίς να κάνει διαγωνισμό για την ανάθεση του νέου αυτού έργου της ανακατασκευής. 

Αναφορικά δε, με τις πλαστές αποφάσεις των εικονικών συνεδριάσεων του Δ.Σ. είπε: "Ο κ. Παπανικολάου, με τον τρόπο που ενήργησε πάνω στο φλέγον και τόσο ευαίσθητο αυτό ζήτημα έδειξε πως απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, αφού στην ουσία κατήργησε την έννοια της Δημοκρατίας σε τοπικό - δημοτικό επίπεδο.

Κι επειδή υπάρχει δεδικασμένο σε άλλο δήμο με παρόμοιο θέμα, όμως, ήσσονος σημασίας με αυτό της Γλυφάδας, έπρεπε να έχει τεθεί σε αργία". 

Γιάννης Τζούβελης: Το ποτήρι της ασυδοσίας και του αυταρχισμού ξεχείλισε

Ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας και από τους πρωταγωνιστές της νίκης του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου στις προηγούμενες εκλογές, πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Γιάννης Τζούβελης, υπήρξε ιδιαίτερα σκληρός στα όσα είπε για τα έργα και τις ημέρες του νυν δημάρχου Γλυφάδας, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους που ανάγκασαν τον ίδιο και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους  του δημάρχου να ανεξαρτητοποιηθούν, διαχωρίζοντας τις θέσεις τους, από την παράταξη την οποία στήριξαν, και την οποία οδήγησαν στην τελική επικράτηση.


Ο Γιάννης Τζούβελης στο βήμα. Δίπλα του ο επικεφαλής του συνδυασμού, "η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα", Στέλιος Θεοδοσόπουλος.

Ο κος Τζούβελης, πέρα από αυτά που ακούστηκαν για παρανομίεςαδιαφάνειαασυδοσίαδιωγμούς των δημοτικών υπαλλήλων, αυταρχισμό του δημάρχου Παπανικολάου κ.λπ., στάθηκε, για μία φορά ακόμη, στις "πλαστές" αποφάσεις με τις εικονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως έχει καταγγελθεί δημοσίως, ελήφθησαν "δια περιφοράς", και εν αγνοία ορισμένων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι χωρίς να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις, που φέρεται να συμμετείχε ο καθένας, εντούτοις, στα επίσημα πρακτικά παρουσιάζονται ότι συμμετείχαν και μάλιστα ψήφισαν κιόλας! Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμοδίων Ελεγκτικών Αρχών της Δικαιοσύνης, με το σχετικό πόρισμα να αναμένεται εντός των ημερών.

Θύμησε, επίσης, ότι, για όλα αυτά είχε ζητήσει εγγράφως από τον δήμαρχο εξηγήσεις, χωρίς ποτέ να πάρει απαντήσεις. Αντιθέτως, αντί για απαντήσεις, πήρε την αγωγή που του έκανε και με την οποία του ζητάει χρηματική αποζημίωση.

Κλείνοντας την αναφορά μας στον Γιάννη Τζούβελη, είπε για τον κ. Παπανικολάου και τα εξής: "Προεκλογικά, σας έλεγε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα λειτουργούσε με πλήρη διαφάνεια σε όλους τους τομείς. Ε, όσο την είδατε εσείς την διαφάνεια, άλλο τόσο την είδαμε και μεις. Εμείς, τώρα, ξεκινάμε την προσπάθειά μας αυτή γιατί πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε να τα ανατρέψουμε όλα αυτά, δίνοντας έναν αγώνα καθαρό και τίμιο".  

Παναγιώτης Γιάχος: "Ότι λάμπει, δυστυχώς, δεν είναι χρυσός ..."

Ένας εκ των πλέον εμπείρων ανθρώπων στον χώρο της αυτοδιοίκησης, ο Παναγιώτης Γιάχος, επί σειρά δημοτικών περιόδων, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας και με διαφορετικούς δημάρχους μάλιστα, ο οποίος συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην εκλογή του νυν δημάρχου της πόλης, κατήγγειλε, και αυτός, τον Γιώργο Παπανικολάου, μεταξύ άλλων βέβαια, για κακή διαχείριση του δημοτικού χρήματος.

Όπως είπε, και συμφωνώντας με τα όσα είπαν οι, πριν από αυτόν, ομιλητές, επισήμανε ιδιαίτερα και το γεγονός πως, ο δήμαρχος μαζί με μία ομάδα, κλειστή ομάδα, λίγων ανθρώπων, διαχειρίζονται το Δημόσιο χρήμα των φορολογουμένων πολιτών - δημοτών με καθόλου σωστό τρόπο. Ο κος Γιάχος ανέφερε και ορισμένα κραυγαλέα παραδείγματα, ώστε να αποδείξει του λόγου του το αληθές.

Χαρακτηριστική περίπτωση σπατάλης (και σε ότι έχει να κάνει με τα ... "μικρά"), είναι αυτό που κατήγγειλε σχετικά με την αγορά 10.000 φιαλών νερού σε μικρά μπουκάλια, ότι δηλαδή, από 10 λεπτά που τα αγοράζουν άλλοι, ο δήμος Γλυφάδας τα πλήρωσε 20 λεπτά το ένα, συν ΦΠΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 100% επάνω το κάθε μπουκαλάκι! Και το σημαντικότερο, όπως κατήγγειλε ο τέως Πρόεδρος κος Γιάχος, είναι πως, εκτός από την διπλάσια τιμή στο κόστος, τα νερά ήταν και ληγμένα!! Κι αν κάποιος, ως προς την τιμή, κακώς, πει, "σιγά τ' αυγά", υπάρχει ο αντίλογος: "εξ όνυχος τον λέοντα" και μπαίνουν όλα στη σωστή τους θέση και δίνοντας το δικαίωμα στον κάθε, άγρια, φορολογούμενο πολίτη - δημότη, να σκεφθεί διάφορα...

'Αλλη περίπτωση, που ανέφερε δημοσίως, είναι και αυτή της ενοικίασης του κτιρίου, που στεγάστηκε για την λειτουργία του Κ.Ε.Π. στην οδό Γούναρη. Το ζήτημα που προκύπτει ως προς τις ευθύνες του δημάρχου κ. Παπανικολάου, είναι το γεγονός ότι, ενώ ήξερε πως δεν επιτρέπεται από τις χρήσεις γης να γίνει κάτι τέτοιο, προχώρησε στην μίσθωση του εν λόγω ακινήτου και λίγο μετά, και αφού αποκαλύφθηκε το μη σύννομο των ενεργειών του, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει, ζημιώνοντας όμως τους δημότες με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!  

Και βέβαια, ο κος Γιάχος δεν στάθηκε μόνο στα παραπάνω παραδείγματα, αλλά μίλησε και για σπατάλες που έγιναν στα Πολιτιστικά, όπως στην περίπτωση του τραγουδιστή, Δημήτρη Μπάση, ο οποίος κόστισε στον Δήμο για συμμετοχή του σε εκδήλωση 14.900, 00  ευρώ, την στιγμή που, βάσει και των στοιχείων, τα οποία έχει κατεβάσει από την "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" του Υπουργείου Εσωτερικών, σε άλλους δήμους, σε όλη την Ελλάδα, στοίχησε μόνο 4.200, 00 ευρώ!!! 

Αναφορικά με την γενικότερη συμπεριφορά του δημάρχου Γλυφάδας στον κόσμο, που θέλει να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο απ' αυτό που είναι, είπε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση: "Μη σας ξεγελάει, γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Δυστυχώς ...".

Η παρουσίαση των υποψηφίων 

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "η ΓΛΥΦΑΔΑ γυρίζει σελίδα".  Ανάμεσά τους και πρόσωπα, που υπήρξαν συνεργάτες και υποστηρικτές του σημερινού δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, τα οποία τον εγκατέλειψαν και τώρα βρίσκονται στο πλευρό του Στέλιου Θεοδοσόπουλου.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την Νίκη Κάμτσιου, η οποία είπε:"Αισθάνομαι ντροπή, για την στήριξη που έδωσα στον κο Παπανικολάου", την Πολιτικό Μηχανικό, Μαρία Λάγιου, που ανέφερε ότι: "Ήμουν σύμβουλος του κου Παπανικολάου και μου ανέθεσε να κοιτάξω τα στοιχεία για κάποιο έργο. Όταν τα μελέτησα, παρατήρησα πως ορισμένα πράγματα δεν ήταν σωστά και παρότι ενημέρωσα σχετικά, αγνοήθηκα και αυτό με πίκρανε πολύ".


Ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, Στέλιος Θεοδοσόπουλος, ανάμεσα στις κυρίες και τους κυρίους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού "η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα".

Παρούσα, επίσης, η Σία Ράλλη, γραμματέας μέχρι πρότινος του κου Παπανικολάου, που ήταν στην εκδήλωση, όμως,  έστω κι αν δεν θέλησε να είναι υποψήφια, εντούτοις, στηρίζει τον κο Θεοδοσόπουλο, τους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους, καθώς και τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. Παναγιώτη Γιάχο, εκτιμώντας την εντιμότητα και τις καθαρές θέσεις τους, σε όλη την διάρκεια της αυτοδιοικητικής τους πορείας.

Σημαντικές και οι παρουσίες ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι τίμησαν την πρώτη επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού "η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα". Ανάμεσά τους, και απ' όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε, ο Δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος έκανε και έναν σύντομο χαιρετισμό, ο π. Δήμαρχος Γλυφάδας, Στυλιανός Λανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Βασίλης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παραγυιός, ουποψήφιος δ.σ. Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Κανελλίδης, και στενός συνεργάτης του δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου, άνθρωποι των επιστημών, του αθλητισμού κ.α.


Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Φρέρης [τρίτος από αριστερά], με την παράταξη "η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα", ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Βασίλη Κρητικό [πρώτος από αριστερά], τον υπφήφιο δημοτικό σύμβουλο Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον συνδυασμό "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ - Γιάννης Κωνσταντάτος", Χρήστο Κανελλίδη [δεύτερος από δεξιά] και εθελοντές δασοπυρόσβεσης Γλυφάδας, μπροστά στο φακό του "V".


Από αριστερά: O αντιδήμαρχος, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Γλυφάδας, Στυλιανός Λανδράκης και Μιχάλης Σταθόπουλος, δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.