ΑΡΘΡΑ

Πώς θα διατηρήσετε τα ηλεκτρικά μέρη του αυτοκινήτου σας λειτουργικά

0 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 16:17

Όλα τα αυτοκίνητα πλέον διαθέτουν πολλά ηλεκτρικά μέρη, με αποτέλεσμα συχνά δυστυχώς να παρατηρούνται κάποιες δυσλειτουργίες ή βλάβες τους λόγω της εκτεταμένης χρήσης.

Παράλληλα, τα προβλήματα που αφορούν στο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου είναι ένα συχνό παρά σπάνιο φαινόμενο, καθώς λειτουργεί καθημερινά συνεχώς, με αποτέλεσμα την καταπόνησή του. Παρόλα αυτά, με τη σωστή συντήρηση των ηλεκτρικών μερών του αυτοκινήτου, όπως είναι το δυναμό, η μίζα, ή ο γρύλος των παραθύρων, σίγουρα θα παρατείνετε το χρόνο ζωής τους και την πιο ποιοτική λειτουργία τους. Ας πάμε να δούμε πώς.

Το δυναμό είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του αυτοκινήτου, καθώς φορτίζει τη μπαταρία και παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε όσα από τα μέρη του αυτοκινήτου τη χρειάζονται, κάνοντας τη μετατροπή από μηχανική ενέργεια που λαμβάνει από τον κινητήρα σε ηλεκτρική. Είναι πολύ συνηθισμένο κάποια στιγμή να αντιμετωπίσετε το σπάσιμο του ιμάντα του δυναμό. Μόλις συμβεί αυτό, θα το καταλάβετε από την ένδειξη θερμοκρασίας της μηχανής. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να καλέσετε άμεσα την οδική βοήθεια και να έχετε υπόψη ότι ενδεχομένως σας συμφέρει να το αντικαταστήσετε από το να το επιδιορθώσετε.

Η μίζα, την οποία γνωρίζουν όλοι ακόμα και αν δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα αυτοκίνητα, αποτελεί το σύστημα που ξεκινάει τη μηχανή του αυτοκινήτου. Για να το κάνει αυτό, μετατρέπει τη μηχανική ενέργεια σε ηλεκτρική. Τα συνηθέστερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τη μίζα του αυτοκινήτου σας είναι να τελειώσει το λιπαντικό καθώς και να χαλάσουν τα μέρη από τα οποία αυτή αποτελείται. Θα αντιληφθείτε ότι υπάρχει πρόβλημα από το δυνατό ήχο που θα ακούσετε όταν ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας. Στη συνέχεια, εάν την αφαιρέσετε, την πλύνετε και τη λιπάνετε θα έχετε λύσει το πρόβλημα, εκτός και αν χρειάζεται αντικατάσταση κάποιο από τα μέρη της.

Τα παράθυρα τα οποία είναι πλέον ηλεκτρικά σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα, είναι ένα ακόμα μέρος του αυτοκινήτου με το οποίο είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

Λόγω της καθημερινής και συνεχούς χρήσης τους, η φθορά που προκαλείται σε αυτά είναι πολύ σημαντική. Οι λεγόμενοι ‘γρύλοι’ και οι μηχανισμοί των παραθύρων είναι τα εξαρτήματα των παραθύρων τα οποία επιβαρύνονται περισσότερο και είναι πιο πιθανό να χαλάσουν. Ειδικά αν μιλάμε για ηλεκτρικούς γρύλους και μηχανισμούς, το κόστος τους αυξάνεται σημαντικά. Η συντήρησή τους είναι κάτι που προτείνεται, ώστε να μη βρεθείτε ξαφνικά προ εκπλήξεως. Εάν για παράδειγμα, ελέγχετε μετά το καλοκαίρι και τον χειμώνα τα λάστιχα των παραθύρων, να είστε σίγουροι ότι θα βγείτε κερδισμένοι.

Σε όλες τις περιπτώσεις, να θυμάστε ότι τα κατάλληλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι απαραίτητα για τη διόρθωση του κάθε προβλήματος, και καλό θα είναι να επιλέξετε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά, προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε επιπλέον προβλήματα στο μέλλον.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.