ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 22:47

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Αντώνιος Σαλώνων μετά από καταμέτρηση θρίλερ

0 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 12:27

Νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο Σαλώνων Αντώνιος μετά από καταμέτρηση θρίλερ. Ενώ αρχικά σύμφωνα με την πρώτη ψηφοφορία είχε γίνει γνωστό ότι εκλεγόταν ο Αλέξιος Ψωίνος, με 38 ψήφους έναντι 37, στην επανακαταμέτρηση ήρθαν ισοπαλία 38 - 38 με αποτέλεσμα να προκριθεί ο Σαλώνων λόγω αρχαιότητος.

Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος (κατά κόσμον Διονύσιος) εγεννήθη στην Κέρκυρα. Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα και εφοίτησε στο Ά Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών.
Στη συνεχεία εσπούδασε στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1979, τη ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, υπό του τότε Διαυλείας και νυν Τρίκκης Αλεξίου και Πρεσβύτερος εχειροτονήθει το 1981 υπό του Γέροντος Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ. Μελετίου.

Υπηρέτησε ως ιεροκύρηξ στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ι. Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου.

Να αναφερθεί ότι επί 4 έτη εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος.

Από το 1998 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από το παρελθόν έτος.

Τελικά δεν εισακούστηκε η θέληση της κοινωνίας

Ο Αλέξιος Ψωίνος μπορεί να μην είχε τη στήριξη του Ιερώνυμου είχε όμως τη στήριξη της κοινωνίας των δήμων που ανήκουν στη Μητρόπολη Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού. 

Η θέληση της κοινωνίας εκφράστηκε με ψηφίσματα των δημοτικών τους συμβουλίων και με κοινή επιστολή των τριών δημάρχων προς τον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του να εισακούσει τη θέληση των πολιτών. 

Κατά της εκλογής του Αντωνίου Σαλώνων είχε ταχθεί ευθέως με δήλωσή του στο vimaonline.gr χθες ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θέλουν Μητροπολίτη που ασχολείται με το real estate της εκκλησίας αλλά έναν άνθρωπο με πνευματικό έργο και αποδοχή. 

Όπως είναι γνωστό ο Μητροπολίτης Αντώνιος είναι ο Διεθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας, έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της αξιοποίησης των "ιερών φιλέτων" της Βουλιαγμένης, έχει δηλώσει ότι η εκκλησία δέχεται προσφορές από Ρώσους και Άραβες ενδιαφερόμενους να τα αγοράσουν, με αποτέλεσμα να βγάλει τη δημοτική αρχή του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στα "κάγκελα", αφού τα διεκδικούμενα από την εκκλησία στρέμματα είναι χαρακτηρισμένα ως πράσινο και όπου δεν υπάρχει αυτός ο χαρακτηρισμός ο συντελεστής είναι ιδιαίτερα μικρός και ασύμφορος προς εκμετάλλευση, ακριβώς για να προστατευθούν από ενδεχόμενη πώληση και αξιοποίηση που θα αλλάξει την εικόνα της Βουλιαγμένης.   

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.