ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στην Πορτογαλία για την ανασκόπηση του πρόγραμματος εξοικονόμησης ενέργειας ο Γ. Ασημακόπουλος

0 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 18:05

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση της ενέργειας, διοργάνωσε εκδήλωση ανασκόπησης και λήξης, στις 27-28 Φεβρουαρίου 2019 στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση της ενέργειας στην Δημοκρατία της Τσεχίας, Ρουμανία, Ελλάδα και Πορτογαλία έλαβε τέλος τον Δεκέμβριο του 2018.

Με σκοπό να καταγραφούν οι καλύτερες πρακτικές και προκλήσεις της εκστρατείας, τα εμπλεκόμενα μέρη που συμμετείχαν στις 4 πιλοτικές χώρες, προσεκλήθησαν στην εκδήλωση λήξης που έλαβε χώρα στο Πόρτο, τελευταίο σταθμό της σχετικής Ευρωπαϊκής περιοδείας του διαδραστικού σπιτιού. Η συνάθροιση αυτή, ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να συγκριθούν οι απόψεις των βασικών πρωταγωνιστών στις 4 αυτές χώρες, σε σχέση με την εξοικονόμιση ενέργειας και την προώθηση της μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. Οι συμμετέχοντες προσεκλήθησαν να συγκεντρωθούν σε μικρές ομάδες εργασίας για να αξιολογήσουν τις διαφορετικές πτυχές της εκστρατείας, όπως η στόχευση κατάλληλου κοινού, τα επικοινωνιακά εργαλεία και οι μέθοδοι ή η διαμεσολάβηση των εμπλεκομένων μερών. Διεξήχθησαν συζητήσεις , έτσι ώστε να καθοριστούν οι ποιο αποδοτικοί τρόποι για να αυξηθεί η εξοικονόμηση ενέργειας ανά την Ευρωπαϊκή Ενωση.


O αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Ασημακόπουλος με μέλη της ομάδας εργασίας. 

Από όλους τους συμμετέχοντες Φορείς και των 4 χωρών, ο μόνος Δήμος που προσεκλήθη ήταν ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, λόγω της καλής φήμης που διαθέτει. Εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιο Ασημακόπουλο. Εκ μέρους του Δήμου και του Δημάρχου κ. Διονύση Χατζηδάκη, προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο το βιβλίο με την ιστορία της πόλης του Παλαιού Φαλήρου μαζί με το φωτογραφικό λεύκωμα, στον οικοδεσπότη
κ. Renatas MAZEIKAS, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επικεφαλή του Τμήματος Πολιτικής Καταναλωτή της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης και Καταναλωτή. Η ενέργεια αυτή απέσπασε θετικότατες εντυπώσεις από όλους τους παρευρισκόμενους.


Έλληνες συμμετέχοντες. Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.