ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:45

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Κοινή δήλωση των τριών δημάρχων για τη διαδοχή στη Μητρόπολη Γλυφάδας

0 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 15:33
Κοινή δήλωση των Δημάρχων Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλου

Με κοινή τους δήλωση οι τρεις δήμαρχοι, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένη, Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης, οι πόλεις των οποίων υπάγονται στη Μητρόπολη Γλυφάδας, απευθύνονται στην Ιερά Σύνοδο, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για την εκλογή Μητροπολίτη στη Μητρόπολη Γλυφάδας μετά την αποδημία του μακαριστού Παύλου

Οι δήμαρχοι Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (3Β), Γιώργος Παπανικολάου (Γλυφάδα) και Γιάννης Κωνσταντάτος (Ελληνικό), με την κοινή τους ανακοίνωση, εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των συμπολιτών τους, όπως αναφέρουν, ζητούν από το εκλεκτορικό Σώμα να λάβει υπ' όψιν του την επιθυμία τους για την ανάδειξη του Πρωτοσύγγελου της Μητρόπολης Αλέξιου Ψωίνου, ως νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας. 

Για την Μητρόπολη Γλυφάδας υποψήφιος φέρεται να είναι και ο Αντώνιος Σαλώνων, ως επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Η ανακοίνωση των τριών δημάρχων 

«Πλησιάζοντας η ημέρα κατά την οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην εκλογή για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, οι τρεις Δήμαρχοι αυτής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας, επανερχόμαστε και υποβάλλουμε παράκληση προς το εκλεκτορικό Σώμα των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος να εισακουσθεί η πάγκοινη επιθυμία για ανάδειξη στη θέση του νέου Μητροπολίτη, του μέχρι σήμερα Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωίνου.

Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας.

Ευελπιστούμε ότι οι εκλέκτορες Μητροπολίτες θα λάβουν υπόψη τους την πανθομολογούμενη επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε και σε προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και θα αναδείξουν τον ιδανικότερο και καταλληλότερο νέο Μητροπολίτη, σύμφωνα και με το αλάνθαστο κριτήριο του λαού μας.» 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.