ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: "Ιδεοληψία, λαϊκισμός και αντιαναπτυξιακές συνιστώσες"

0 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 19:26

Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μπορεί πλέον κάποιος με βεβαιότητα να πει ότι οι βασικές συνιστώσες του δεν ήταν άλλες από τον λαϊκισμό, την ιδεοληψία, την ανικανότητα και μια εχθρική προς τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στάση.

Εξοντωτική φορολογία, μείωση μισθών και συντάξεων, δήμευση δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα, ζημιά 100δις ευρώ στην οικονομία, ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο και δέσμευση της χώρας σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, στραγγαλισμός της μεσαίας τάξης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αντιαναπτυξιακές πολιτικές, επιζήμιες για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνίες και πολλά άλλα. Ο κατάλογος είναι μακρύς και ο απολογισμός δυστυχώς αρνητικός.

Η επένδυση του πάρκου του Ελληνικού και η αξιοποίηση του Παράκτιου Μετώπου δεν έμειναν απ’ έξω φυσικά. Δυο από τις μεγαλύτερες και πολλά υποσχόμενες επενδύσεις για την Αθήνα και την χώρα ολόκληρη βρέθηκαν απέναντι στις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και την ανικανότητα της καταστροφικότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος αυτός από την μεταπολίτευση και μετά. Και έμειναν πίσω ενώ θα έπρεπε να στηριχθούν και να προωθηθούν κατά προτεραιότητα.

Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Αθήνας γνωρίζουν καλά για τα συνεχή προσχώματα που έβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις δύο αυτές επενδύσεις και σε μια προσπάθεια που ήδη είχε ξεκινήσει να δρομολογείται από την κυβέρνηση Σαμαρά. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του τοπικού και όχι μόνο εισοδήματος, η ενίσχυση της τουριστικής ροής, η ανάπλαση του χώρου και όλα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που συνοδεύουν τέτοιου μεγέθους και σημασίας επενδύσεις έπεσαν στο κενό και χάθηκε πολύτιμος χρόνος γιατί απλά δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν.

Για την Νέα Δημοκρατία το Ελληνικό συνιστά την πιο εμβληματική επένδυση στην χώρα. Συμβολίζει την νέα Αθήνα και την Ελλάδα που αλλάζει και που αξίζει καλύτερα. Μια Ελλάδα φιλική προς τους επενδυτές και που προσβλέπει στην ανάπτυξη και την ευημερία. Μια Ελλάδα που αξιοποιεί στο μέγιστο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, επενδύει σε αυτά και εξελίσσεται όπως όλες οι άλλες χώρες του δυτικού κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, τα σημερινά εμπόδια που καθυστερούν την αξιοποίηση του πάρκου του Ελληνικού θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία περαιτέρω χρονοτριβή.

Το μείγμα πολιτικής που θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως επόμενος Πρωθυπουργός συνίσταται σε μείωση της φορολογίας και τόνωση των επενδύσεων σε συνδυασμό με βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και έλεγχο των δαπανών. Στο επενδυτικό σοκ που στοχεύουμε να προκαλέσουμε την επόμενη μέρα το Παράκτιο Μέτωπο και το Πάρκο του Ελληνικού θα βρίσκονται στην υψηλότερη θέση.

*Η κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – υποψήφια Ευρωβουλευτής με την ΝΔ - εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Σήμερα είναι Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας. Στο παρελθόν υπήρξε Βουλευτής Ιωαννίνων και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.