ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η ταρίφα για τα διπλώµατα-µαϊµού και η... ντόλτσε βίτα

0 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 10:50

Η χλιδάτη ζωή, τα ακριβά αυτοκίνητα και οι νυχτερινές έξοδοι ήταν τα στοιχεία που έβαλαν στο στόχαστρο της Αστυνομίας το κύκλωμα που δρούσε στη Διεύθυνση Μεταφορών στον Άγιο Δημήτριο και πουλούσε πλαστά διπλώματα οδήγησης. 
 
Χθες οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν εννέα άτοµα, ανάµεσά τους επτά στελέχη της ∆ιεύθυνσης Μεταφορών και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης σε Καλλιθέα και Γλυφάδα. 

Το παράρτηµα του υπουργείου Μεταφορών στον Αγιο Δηµήτριο, όπου ήταν η έδρα του κυκλώµατος, σφραγίστηκε µε απόφαση της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας ∆ούρου, ωσότου ολοκληρωθούν οι έρευνες. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει στη ∆ιεύθυνση Μεταφορών Πειραιώς και Νήσων στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν διαπιστώθηκε ότι σε 56 περιπτώσεις υποψήφιοι οδηγοί είχαν πάρει δίπλωµα χωρίς να έχουν προσέλθει στις θεωρητικές εξετάσεις για τον ΚΟΚ. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι «οι “αδιάφθοροι” έχουν βάλει στο µικροσκόπιο όλες τις ύποπτες ∆ιευθύνσεις Μεταφορών, προκειµένου να ξηλωθούν τα κυκλώµατα που επί σειρά ετών θησαυρίζουν δίνοντας διπλώµατα-µαϊµού. Ηδη έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαφθοράς».

Τα κρατικά στελέχη φρόντιζαν να παραδίδουν κατ’ οίκον τα διπλώµατα, προκειµένου να µην κινήσουν υποψίες στην υπηρεσία τους, αλλά και για να εντυπωσιάσουν τους πελάτες τους µε τις διευκολύνσεις που τους παρείχαν, καθώς οι υποψήφιοι δεν έκαναν ούτε τον κόπο να προσέλθουν για την παραλαβή του διπλώµατος. Σε µία περίπτωση, µάλιστα, το κύκλωµα είχε στήσει σε µια αίθουσα εικονικές εξετάσεις για να φαίνεται ότι οι υποψήφιοι που «λάδωσαν» πέρασαν µε την... αξία τους. Ανάµεσα στους συλληφθέντες είναι, σύµφωνα µε πληροφορίες, και ο διευθυντής του παραρτήµατος της ∆ιεύθυνσης Μεταφορών στον Αγιο Δηµήτριο.

Ωστόσο, όπως λένε αστυνοµικές πηγές, δεν είχε αυτός τον πρώτο λόγο στην οργάνωση, αλλά ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης. Η έρευνα άρχισε τον περασµένο Ιούλιο, όταν στελέχη του παραρτήµατος άρχισαν να παρακολουθούνται, διότι έφτασαν στα «αυτιά» των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. οι... γαλαντοµίες τους.

Από 2.000 έως 2.500 ευρώ η ταρίφα 

Οι αστυνοµικοί συνέλεξαν πληροφορίες ότι ζητούσαν από υποψηφίους από 2.000 έως 2.500 ευρώ για να τους δώσουν διπλώµατα χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις, θεωρητικές και πρακτικές. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν χθες σε σπίτια και σχολές οδηγών σε Καλλιθέα και Γλυφάδα βρέθηκαν σε κρύπτες 80.000 ευρώ.

Οι αστυνοµικοί κατάσχεσαν, επίσης, στικάκια (USB) και σηµειώσεις µε υποψήφιους πελάτες του κυκλώµατος που έχουν µπει στο µικροσκόπιο. Η Αστυνοµία, σε συνεργασία µε το υπουργείο Μεταφορών, θα κινήσει το επόµενο διάστηµα τις διαδικασίες προκειµένου να ακυρωθούν τα διπλώµατα-µαϊµού που χορηγήθηκαν τους τελευταίους δέκα µήνες. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.