ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1369

ΓΛΥΦΑΔΑ

Αναταράξεις για τη διαδοχή του Παύλου στη Μητρόπολη Γλυφάδας

0 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 09:14

Αναταράξεις - "αντάρτικο" το χαρακτηρίζον εκκλησιαστικοί κύκλοι - προκαλεί η επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εν όψει της εκλογής νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας μέσα στο Μάρτιο, μετά την αποδημία του μακαριστού Παύλου. 

Στο κείμενο της επιστολής - γνωμοδότησης του Μητροπολίτη Μεσσηνίας διατυπώνονται ενστάσεις σχετικά με την υποψηφιότητα του επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου ο οποίος είναι και γενικός διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών (ΕΚΥΟ) και προειδοποιεί για την ύπαρξη νομικού κωλύματος.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας υποστήριξε ότι τυχόν εκλογή του Αντωνίου Αβραμιώτη ενδεχομένως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εγκυρότητα της εκλογής, κάτι που μπορεί να καταστήσει την Εκκλησία, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, «υπό εκβιασμό» από την Πολιτεία.

Σύμφωνα με την ερμηνεία του μητροπολίτη Χρυσοστόμου, ο επίσκοπος Σαλώνων εκ του νόμου δεν έχει δικαίωμα εκλογής σε θέση επαρχιούχου μητροπολίτη, διότι η θέση του δεν είναι μία από τις 16 θεσμοθετημένες θέσεις βοηθών επισκόπων που δεν έχουν εκλογικό κώλυμα. Λόγω αυτού του νομικού κενού στον καταστατικό χάρτη μπορεί να δημιουργηθεί το εξής παράδοξο: η Ιεραρχία να εκλέξει τον επίσκοπο Σαλώνων και το υπουργείο Παιδείας ή η νομική υπηρεσία της Προεδρίας ή του Εθνικού Τυπογραφείου, που διενεργούν έλεγχο νομιμότητας, να εντοπίσουν το νομικό κώλυμα εκλογής.

Η υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Σαλώνων Αντωνίου στηρίζεται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είναι μια υποψηφιότητα όμως που δεν φαίνεται να έχει την αποδοχή των πόλεων που ανήκουν στην Μητρόπολη Γλυφάδας, αφού από τα δημοτικά συμβούλια τόσο της Γλυφάδας όσο και του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης εκδόθηκαν ψηφίσματα υπέρ του πρωτοσύγκελου Αλέξιου Ψωίνου. 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ως γενικός διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της εκκλησίας, ο Αντώνιος είχε εκφραστεί σχετικά πρόσφατα υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη, πράγμα που αποτελεί "κόκκινο πανί" για τη δημοτική αρχή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. 

"Κοντός ψαλμός αλληλούϊα" όμως... 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.