ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: Νέο Πάρκο 50 στρεμμάτων στην Αγ. Παρασκευή στο Ελληνικό

6 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 19:15
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, με μεθοδευμένες κινήσεις όχι μόνο ακύρωσε τα σχέδια τους, που θα οδηγούσαν σε μαρασμό την πόλη, αλλά με στρατηγικές κινήσεις εξασφάλισε ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επένδυση.

 “Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, και με την δικιά σας στήριξη, κόντρα στον λαϊκισμό, για να διασφαλίσω όλα εκείνα τα αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη μας ώστε ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης από φτωχός συγγενής να γίνει ο δήμος πρότυπο, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης”.

Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, το 2016 στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στη συζήτηση που είχε ως θέμα τα κέρδη που μπορεί να έχει ο Δήμος από την επένδυση του Ελληνικού.  Τότε, οι γνωστές “Κασσάνδρες” της πόλης, η παράταξη του Χρ. Κορτζίδη και διάφορες συλλογικότητες αριστεριστών, προωθούσαν το σχέδιο τους να δημιουργήσουν μόνιμο καταυλισμό μεταναστών, με σκοπό την ακύρωση της επένδυσης, στο πρώην Αεροδρόμιο.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, με μεθοδευμένες κινήσεις όχι μόνο ακύρωσε τα σχέδια τους, που θα οδηγούσαν σε μαρασμό την πόλη, αλλά με στρατηγικές κινήσεις εξασφάλισε ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επένδυση.- Με μπλε χρώμα αποτυπώνεται η έκταση του πάρκου της Αγ. Παρασκευής σήμερα.
- Πλέον στην έκταση του πάρκου της Αγ. Παρασκευής προστίθονται άλλα 40 στρέμματα (πορτοκαλί χρώμα), τα οποία θα διαμορφωθούν σε πνεύμονα πρασίνου και θα αποδοθούν στο δήμο.

Το “ΒΗΜΑ” της Αυτοδιοίκησης και το vimaonline.gr αποκαλύπτουν τo πρώτο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης από την πλευρά του δήμου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Δήμαρχος διεκδίκησε και κατοχύρωσε, όπως αποτυπώνεται και στα σχέδια της νέας πολεοδόμησης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, το πάρκο της Αγ. Παρασκευής (129).Φώτο: Στο σχέδιο το οποίο έχει βγει σε διαβούλευση με πράσινο χρώμα αποτυπώνεται το νέο πάρκο και με γαλάζιο χώροι με αθλητικές χρήσεις.


Όχι μόνο να μη χτιστούν ουρανοξύστες και ψηλά κτίρια, όπως έλεγε η αντιπολίτευση τρομοκρατώντας τους κατοίκους, αλλά να δημιουργηθεί ένας οργανωμένος πνεύμονας πρασίνου με πεζόδρομους και αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ στην περιοχή θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων.
Στην συγκεκριμένη περιοχή επίσης, σε δύο κτίρια με μικρό συντελεστή δόμησης θα στεγαστούν τα σωματεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες “Αμυμώνη” και “Ερμής”, ενώ το δεύτερο θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Εκτός όμως από το μεγάλο πάρκο που θα δημιουργηθεί και θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή, οι κάτοικοι της Αγ. Παρασκευής δεν θα χρειάζεται για να προσεγγίσουν τους σταθμούς μετρό να βγαίνουν στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, αλλά θα χρησιμοποιούν τους πεζόδρομους μέσα από το πάρκο.

Σχόλια Αναγνωστών

6 Προσθήκη σχολίου
Κώστας Λ. 26.03.19
Ο ένας υποψήφιος τρομοκρατεί τους πολίτες πόρτα-πόρτα, ο άλλος του Αλίμου καθυστερεί το έργο στο Ελληνικό με κάθε τρόπο για να κερδίσει 10 μέτρα γη.... Τι να πώ πια, Ντροπή! Όσοι μένουμε από το Φάληρο και κάτω ανυπομονούμε να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια του ελλαδιστάν.
Απάντηση
Αντωνία 17.03.19
Φαντάζεστε να είχε κερδίσει ο Κορτζίδης στις προηγούμενες εκλογές και να είχε κάνει το αεροδρόμιο φαβέλλα πακιστανών. Η Παναγία μας έσωσε από το δαύτον.
Απάντηση
Eυγένιος 14.03.19
Πραγματικά ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης αναγεννήθηκε από τις στάχτες του κάτω από την Δημαρχεία του Γιάννη Κωνσταντάτου. 
Απάντηση
ΨΕΥΤΕΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ 13.03.19
XAxAXxAXax Ο Κορτζίδης πάλι κουβά πήγε με τα ψέματα που έλεγε. Αλλά τι περιμένεις από καταδικασμένο συκοφάντη από την Ελληνική δικαιοσύνη
Απάντηση
Γιάννης Τοπουζίδης 13.03.19
Μπράβο Δήμαρχε. Ανάσα για όλη την περιοχή είναι αυτό το πάρκο.
Απάντηση
Αγ. Παρασκευή 13.03.19
Πριν λίγους μήνες είχε έρθει σπίτι μας ένας δημοτικός συμβουλος του Κορτζίδη και είχε πιάσει τους γονείς οι οποίοι είναι και μεγάλοι σε ηλικία και τους έλεγε ότι ο Κωνσταντάτος τα έχει βρει με τον Λάτση και το πάρκο της 129 θα γίνει ενα μεγάλος ουρανοξύστης που θα μας κρύβει τον ήλιο. Οι γονείς μου τρόμαξαν. Όταν τον ρώτησα που το ξέρει και εάν έχει δει κανένα σχέδιο μου είπε με λίγα λόγια να μην μιλάω διότι δεν ξέρω και ο Κορτζίδης είναι λαϊκός αγωνιστής και θέλει το καλό μας. Τώρα που βγήκαν τα σχέδια αποδεικνύεται πόσο μεγάλοι ψεύτες είναι. Παρακαλάω να έρθουν στην γειτονιά μου να τους πούμε ένα χερ΄ ακι γιατί μας κορόιδευαν πολλά χρόνια με αυτή την υπόθεση. Στην Τιτάνων μένουμε.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.