ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: Απάντηση Τσαμήτα στον Δήμαρχο Αλίμου

0 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 09:27

Απάντηση σε όσα του καταλογίζει ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης εξέδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου Βαγγέλης Τσαμήτας, σχετικά με την προσφυγη του Δημάρχου στο ΣτΕ για τον "Φορέα Διαχείρισης του Ελληνικού", και γενικότερα για την διαπραγματευτική στάση του Δήμου σχετικά με την Επένδυση.

Ο δήμαρχος Αλίμου με ανάρτησή του στο fb χαρακτηρίζει τα όσα ισχυρίζεται ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Τσαμήτας ότι "τάχα ο δήμος Αλίμου μπλοκάρει την επένδυση του Ελληνικού", για γέλια. Είναι όμως και για κλάματα, γιατί αποτελούν επικίνδυνες συμπεριφορές εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου Αλίμου..."

Η απάντηση του Βαγγέλη Τσαμήτα 

Πάγια πολιτική του κ. Κονδύλη είναι η ειρωνεία, η υποτίμηση και η συστηματική διαστρέβλωση των γεγονότων προκειμένου να κρύψει την αλήθεια.

Πράγματι λοιπόν, μερικά πράγματα, είναι για γέλια και για κλάματα. Για γέλια είναι η διαπραγματευτική τακτική του Δημάρχου και για κλάματα το αποτέλεσμα της. Αυτό είναι αυταπόδεικτο εκ του αποτελέσματος και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Κύριε Κονδύλη, ο Άλιμος είναι ο μεγάλος χαμένος και εσείς ο μοναδικός υπεύθυνος. Τις ευθύνες σας δεν θα τις κρύψετε πίσω από κανέναν, ούτε θα καταφέρετε να τις φορτώσετε σε κάποιον άλλον!

Από εκεί και πέρα:
Πρώτον, δεν έχω σήμερα δημοτικούς συμβούλους όπως λανθασμένα αναφέρετε στην απάντηση σας, καθόσον θα είμαι για πρώτη υποψήφιος ως Δήμαρχος Αλίμου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Δεύτερον,
αποσπάσατε από το Δημοτικό Συμβούλιο την ομόφωνη ψήφιση για προσφυγή κατά του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου ακριβώς επειδή διαβεβαιώσατε ψευδώς το Σώμα ότι η προταθήσα από εσάς προσφυγή στρέφεται αποκλειστικά κατά του φορέα διαχείρισης και όχι κατά της απρόσκοπτης υλοποίησης της επένδυσης.

Τρίτον, η προσωπική σας αδυναμία να έχετε ξεκάθαρη και σοβαρή θέση, όπως άλλωστε αρμόζει στον Δήμαρχο Αλίμου, στο εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της επένδυσης του Ελληνικού, σας έχει αποδυναμώσει σαν διαπραγματευτή και σας έχει προσδώσει χαρακτηριστικά αναξιόπιστου συνομιλητή γεγονός που θίγει τα συμφέροντα της πόλης μας. Η επιπόλαια αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος εξαφάνισε όλα τα επιχειρήματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση των Αλιμιωτών, των οποίων τα συμφέροντα ανεπιτυχώς εκπροσωπήσατε ως Δήμαρχος.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και το σύνολο της παράταξης μου έχουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της επένδυσης.

Τέταρτον, σταματήστε την παραπληροφόρηση των δημοτών μας. Όλοι γνωρίζουμε τον Νόμο 4062/12 βάσει του οποίου χωροθετείτο εντός της επίμαχης περιοχής νεκροταφείο, σταθμός μεταφόρτωσης και άλλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Επί θητείας σας το 2016 και με τον Νόμο 4422 όλα αυτά αφαιρέθηκαν, όλα αυτά τα τόσο σημαντικά ανταποδοτικά χάθηκαν για τον Άλιμο.

Που ήσασταν τότε κ. Κονδύλη; Μήπως αντί να επαίρεστε για τους δήθεν αγώνες σας θα έπρεπε να απολογείστε που στερήσατε από την πόλη μας μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης; Μήπως τα μεγάλα έργα, αυτά που απαιτούν συστηματική δουλειά, μελέτη, διαπραγμάτευση και συνεργασία, υπερβαίνουν τις δυνατότητες σας ως Δήμαρχος;
Η αλήθεια είναι ότι τότε έπρεπε να ενεργήσετε και να δώσετε τις μάχες σας και όχι τώρα. Τότε που επιλέξατε να αποκλείσετε τους πάντες από την διαπραγμάτευση. Τώρα προσφεύγετε μόνο και μόνο λόγω του γεγονότος ότι νιώσατε προσωπικά παραγκωνισμένος, επειδή, με τη διαπραγματευτική “δεινότητα” που σας χαρακτηρίζει, καταφέρατε το ακατόρθωτο: ο Δήμος Αλίμου να έχει μόνο μια θέση και μόνο μία ψήφο στο βασικό όργανο διαχείρισης του πάρκου.

Η Γλυφάδα με την σωστή τακτική του Δημάρχου της, προσφάτως εγκαινίασε νεκροταφείο. Η Αργυρούπολη με τέσσερα μέλη (τον Πρόεδρο και τρία μέλη) εύκολα ελέγχει τον φορέα. Για το γεγονός αυτό το σχόλιο σας στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν «… λεπτομέρειες …τρεις το λάδι τρείς το ξύδι». Μόνο που για τους άλλους ήταν το λάδι και για εμάς το ξύδι.

Πλέον έχουν καταλάβει όλοι οι δημότες μας ότι το μόνο που πραγματικά σας ενδιαφέρει είναι το ΕΓΩ σας και η προσωπική σας ανάδειξη και όχι το μακροχρόνιο συμφέρον του δήμου. Όχι το όφελος των πολιτών. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα μιας άλλης εποχής, προσπαθείτε να κρύψετε κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας και να υφαρπάξετε για ακόμη μία φορά την ψήφο των δημοτών με έργα βιτρίνας και όχι ουσίας.

Περί αυτού πρόκειται και όχι για το δήθεν θέμα του φορέα διαχείρισης εναντίον του οποίου κανένας άλλος Δήμος δεν προσέφυγε! Είναι κάτι το οποίο γνωρίζετε καλά ως νομικός αλλά εσκεμμένα το κρύβετε.
Αποδείξατε με τη συμπεριφορά σας ότι δεν κατείχατε το θέμα επαρκώς, εκτιμήσατε για ακόμη μία φορά λανθασμένα τις δυνατότητες σας και δυστυχώς είχαμε αυτά τα πολύ αρνητικά αποτελέσματα για τον Άλιμο.
Η αποτυχία σας θα ήταν μια κακόγουστη φάρσα για τους Αλιμιώτες, αν δεν ήταν τραγωδία.

Στην κοινή μας γλώσσα κ. Κονδύλη «τα κάνατε θάλασσα».

Ήρθε η ώρα να μάθουν οι δημότες ότι για τα σοβαρά και σημαντικά ζητήματα η πόλη έχει ανάγκη από έναν ικανό και αποτελεσματικό και όχι έναν επιπόλαιο και γεμάτο έπαρση Δήμαρχο.

Το θέμα θα μας δοθεί η ευκαιρία να το αναδείξουμε στη σωστή του διάσταση, να το συζητήσουμε και να το θέσουμε στη κρίση των δημοτών.

Κύριε Κονδύλη, όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Δυστυχώς στο θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου αποτύχατε!

Γιατί αξίζουμε καλύτερα! Γιατί μπορούμε καλύτερα!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.